Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Τι κρύβει η οργή του Ερντογάν;


Οργισμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έβλεπε τη Τουρκία να βρίσκεται σε ηγετική θέση μετά τις εξελίξεις στον Αραβικό Κόσμο τώρα παρακολουθεί αμέτοχος τις διαβουλεύσεις για τα πετρέλαια. Και τα βάζει με τους Ευρωπαίους, βλέποντας πως και αυτοί έχουν μείνει εκτός παιχνιδιού, καθώς το πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι έχουν πλέον οι ΗΠΑ. Και ο Ερντογάν ξέρει πως τώρα θα πρέπει να συνδιαλεχθεί με την Αμερική για να πάρει αυτό που θέλει η Τουρκία: Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Επί της ουσίας, οι Τούρκοι απειλούν με θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εάν οι Αμερικάνοι και οι Κύπριοι τα βρουν οριστικά στα πετρέλαια. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο πλευρές έβαλαν στο «παιχνίδι» και το πανίσχυρο στρατιωτικά και οικονομικά Ισραήλ, το οποίο και ρόλο ρυθμιστή θέλει να έχει στη περιοχή και φυσικά μπορεί νόμιμα να συμμετέχει στη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια ζωη η τουρκια γαυγιζει.Μας εσπασε τα αρχιδια και θα μας τα κλασει στο τελος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ-ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ , ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ??

Ανώνυμος είπε...

Ποιά συνεκμετάλλευση και ποιά Τουρκία!
Οι ΗΠΑ δουλευουν για την κυριαρχια των Ισραηλινών στην περιοχη. Εβγαλαν απο το παιχνιδι την Τουρκια, ακολουθησε η Κύπρος μεσω της βομβιστικής τρομοκρατίας, και ετσι στο Αιγαιο το Τελ Αβιβ θα αλωνίζει εφεξης.
Το μόνο που μας μένει ειναι η οργόνη που δεν ανηκει σε ΑΟΖ!

Ανώνυμος είπε...

Ακουω για νεο-ουωμανικο δογμα, ακουω για ισχυρη Τουρκια, ακουω για υπερδυναμη, ακουω για ισχυρη οικονομια, ακουω οτι αγοραζουνε αεροπλανοφορα, ακουω χιλιες δυο αηδιες.

Οπως ειπε και ο Λυγερος, αν ισχυαν ολα αυτα τοτε μιλαμε για τους μεγαλυτερους loosers στη υφηλιο.
Δεν εχουνε παρει ουτε ενα δραμι γης η θαλασσας μετα τα ιμια, που ουτε καν αυτα εχουν και το 65% ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας. Θα καταλαβετε καποτε πως τα ελληνοτουρκικα ειναι για εσωτερικες σκοπιμοτητες δεξια και αριστερα.

΄΄Αν πραγματικα ειναι τετοια μεγαλη δυναμη τοτε κατι δεν παει καλα, γιατι μεχρι τωρα δεν εχουν καταφερει τιποτα. Το κουρδισταν ειναι ανεπισημο κρατος, οι Εβραιοι δεν τους χωνευουν και δεν καταφεραν να παρουν τιποτα απο την Ελλαδα στην χειροτερη φαση της νεωτερης ιστοριας της''

Ανώνυμος είπε...

Σωστός 10:16.Εδω δεν έχουν βρεί άκρη με τους "άοπλους"Κούρδους εδω και 25 χρόνια....