Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στα μπλόκα και σήμερα οι οδηγοί ταξί


Στα μπλόκα και σήμερα οι οδηγοί ταξί
Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί με αιφνίδιες κινήσεις που αποφασίζονται τις πρωινές ώρες. Ήδη 50 ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται στα διόδια της Ελευσίνας και σηκώνουν τις μπάρες ούτως ώστε να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην έξοδο Κύμης στην Αττική Οδό.
v


Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές έχουν συγκεντρωθεί στα διόδια των Μαλγάρων όπου σήκωσαν τις μπάρες και επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Στις 3 μετά θα συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανιών στο ύψος της Βούλγαρη όπου θα διανείμουν μπουκαλάκια με νερό στους οδηγούνται που κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική.

Οδηγοί ταξί από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται αυτήν την ώρα στο συνοριακό σταθμό Δοϊράνης και στους Ευζώνους όπου θα προχωρήσουν σε οδικό αποκλεισμό.....

Στα Χανιά έχουν αποκλείσει τις ΔΟΥ, ενω στο Ηράκλειο συνεδριάζουν για να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, οι ταξιτζήδες έχουν κλείσει έως τις 11 το δρόμο στο ύψος των Λαστέϊκων.

Στην Κέρκυρα έχουν ήδη καταλάβει τα εκδοτηρια εισιτηρίων στο Αχίλλειο και η τάση είναι να κάνουν κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο.

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και έντονες αντιδράσεις

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τους ταξιτζήδες ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ήδη, η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης εντολή στις αστυνομικές αρχές να σχηματίζουν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί. Η Εισαγγελία ζητεί παράλληλα από την Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Την Πέμπτη, ο σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή τους για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Στην επιστολή του μάλιστα ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για ανοχή και αδράνεια από τις αρχές, «παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου». «Υπό τις συνθήκες αυτές», συμπληρώνει, «η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Την ίδια ώρα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης προκειμένου «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Παρά τις αντιδράσεις πάντως και εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι ταξιτζήδες σκληραίνουν τη στάση τους στήνοντας μπλόκα και προκαλώντας «έμφραγμα» σε όλα σχεδόν τα λιμάνια και τις κεντρικές αρτηρίες τις χώρας.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους!!! Εδώ προκαλούν έμφραγμα οι άεργοι, τεμπέληδες ποδηλάτες (ποιος παραγωγικός εργαζόμενος αντέχει να βαράει πετάλι επι 5-6 ώρες βραδιάτικα?) που ψωλοβαράνε , και μποτιλιάρουν χιλιάδες οδηγούς με ουρές χιλιομέτρων!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφε λιγο σεβασμο και κατανοηση στο δικαιο αγωνα των ιδιωκτητων Ταξι!!!