Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Πρόεδρος Σκοπιανού κόμματος : “Να αλλάξουμε το όνομα, την σημαία και τον εθνικό ύμνο”!!!


Σάλο έχουν προκαλέσει στα Σκόπια οι δηλώσεις της Gabriela Arsova-Miloshevska, προέδρου του Σκοπιανού κόμματος Republican Alliance που φιλοξενούνται σε άρθρο στην Washington Times. Η Miloshevska, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τους συμπατριώτες της να αλλάξουν το όνομα, την σημαία και τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!!!

“Νομίζω οι άνθρωποι θέλουν κάτι καινούριο“, δηλώσε σε πρόσφατη συνέντευξη της.

“Από την μία, οι άνθρωποι θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα του ονόματος”, παραδέχτηκε.

“ Έτσι θα πρέπει να τους εξηγήσουμε τον λόγο που είναι σημαντικό, γιατί χωρίς να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας, δεν πρόκειται να έχουμε οικονομική ανάπτυξη.”

Είπε επίσης πως τα Σκόπια χρειάζονται μια νέα σημαία. “Η τωρινή υπάρχει από το 1995, αλλά η Αλβανική μειονότητα, η οποία αποτελεί το 1/4 του πληθυσμού την έχει απορρίψει.“

Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων πρέπει να φύγει. Όπως αναμενόταν οι δηλώσεις της έχουν κάνει έξαλλους τους Σκοπιανούς, πολλοί εκ των οποίων, μιλάνε στα διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης για “προδοσία”, ενώ άλλοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως οι σφαλιάρες προερχόμενες από τις ΗΠΑ, τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.
Πηγη 

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μαστουρωμένος δημοσιογράφος
http://koinonikieksegersi.blogspot.com/2011/07/blog-post_23.html

Ανώνυμος είπε...

σαν shoping therapy δηλαδη, τι αλλο θα ακουσουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτα παθαινουν οσοι δεν εχουν ιστορια και πολιτισμο.