Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη για δωροδοκία συνεργάτης του Καμίνη!


Συνελήφθη για δωροδοκία συνεργάτης του Καμίνη! Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και βασικός συνεργάτης του δημάρχου Αθήνας, κ. Καμίνη για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ένας 43χρονος συνεργάτης του. Δεν συνελήφθησαν διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από πρωτοβουλία ενημέρωσης του Δημάρχου Αθηναίων προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες, 45χρονος Γενικός Διευθυντής ιδιωτικής Εταιρείας Παραγωγής Έτοιμων Τροφίμων, που προμήθευε από 4ετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο συλληφθείς Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του. Όπως επίσης κατήγγειλε, προ ολίγων μηνών, είχε δώσει στον ίδιο, για τον ίδιο λόγο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της μαρτυρίας του, ο 45χρονος προμηθευτής, κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν, προ ημερών, από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις και τις παραινετικές προτροπές τους.

Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε επιστολικό φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης έπσευσε με ανακοίνωσή του να ευχαριστήσει την αστυνομία: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μου για άμεση και σε βάθος διαλεύκανση της καταγγελίας διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου. Το λόγο, τώρα, έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του Δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει.
πηγη
Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής».
«Ζήτησα από τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων να υποβάλει την παραίτησή του. Την υπέβαλε και την έκανα αμέσως δεκτή. Έχω ζητήσει επίσης από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να προβεί σε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων. Βεβαιώνω όλους τους δημότες ότι η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής», δήλωσε πριν λίγο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για την υπόθεση διαφθοράς στον δήμο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σημείωσε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και έκανε σαφές ότι από την πλευρά του δήμου θα κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες «ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες, που ο νόμος ορίζει».

4 σχόλια:

Νίκος είπε...

Δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά άντε μπας και ξεβρομίσουμε σιγά σιγά!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ , ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΤΕ , ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ, ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ.ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 500ΑΡΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ."ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ 500.000.000 ΔΡΧ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ"

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΡΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ