Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Θεραπευτικό όζον και οζονοθεραπεία


Ο Γεώργιος Φαζάκης, Ορθοπεδικός Χειρουργός - Βελονιστής - Οζονοθεραπευτής, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι ο όζον, τι είναι η οζονοθεραπεία και πως η μέθοδος αυτή, μπορεί να θεραπεύσει πάρα πολλές χρόνιες ασθένειες του οργανισμού μας.
Η οζονοθεραπεία συνδυάζει όζον και οξυγόνο και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη πάνω από 50 χρόνια. Είναι ιδανική ...

για την θεραπεία φλεγμονών ακόμα και μικροβιακών,ενισχύει τον οργανισμό των καρκινοπαθών, για θεραπεία φλεβικής ανεπάρκειας στο κυκλοφορικό, για θεραπεία τραυμάτων που δεν κλείνουν εύκολα όπως σε άτονα έλκηστα πόδια σε διαβητικούς για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ιδίως σε αθλητές και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Το όζον, ένα στοιχείο που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση, αποτελεί μια «επαναστατική θεραπεία» τόσο για το δέρμα, όσο και για την υγεία σας!

Οι θεραπείες οξυγόνου-όζοντος παρέχουν ζωογόνο οξυγόνο στον οργανισμό. Σ’ αυτές υπάγονται οι θεραπείες του όζοντος και η θεραπεία του υπεροξειδίου του υδρογόνου (στο συστατικό αυτό μετατρέπεται στον οργανισμό μας το όζον). Και οι δύο χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική αγωγή διαφόρων παθήσεων. Το όζον (Ο3), η πιο χημικά ενεργός μορφή οξυγόνου, είναι ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο που σκοτώνει ή εξουδετερώνει βακτηρίδια, μύκητες και ιούς.

Επειδή το όζον καταστρέφει αποτελεσματικά τα μικρόβια και τις τοξικές βιομηχανικές ουσίες, πάνω από 3.000 πόλεις στην Ευρώπη χρησιμοποιούν όζον, ακόμα και για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού τους. Ακόμα, ως μια ασφαλής και ατοξική λύση, προορίζεται και για θεραπευτικούς σκοπούς, αφού παράγει καθαρά μίγματα ιατρικού όζοντος - οξυγόνου σε ακριβείς δόσεις (Στο ιατρείο υπάρχει ειδική συσκευή από το Μιλάνο Ιταλίας πού παράγει μείγμα οξυγόνου-όζοντος σε συγκεκριμένη πυκνότητα και με κατάλληλη μέθοδο το εισάγομε στον οργανισμό που θέλομε να θεραπεύσουμε).

Τι είναι το όζον;

Το όζον είναι μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου, εξαιρετικά διαδεδομένη για τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει στην οικολογική ισορροπία της γης. Καταφέρνει και απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της επικίνδυνης για τον άνθρωπο υπεριώδους ακτινοβολίας που προέρχεται από τον ήλιο, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στη γη.

Τι είναι το θεραπευτικό όζον;

Το όζον όμως, χρησιμοποιείται ευρέως από τις αρχές του αιώνα και για θεραπευτικούς σκοπούς. Στην ιατρική, χρησιμοποιείται σαν μίγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο2/Ο3) και ονομάζεται ιατρικό όζον. Βασισμένο στην απολυμαντική του δράση, εγγυάται ασφάλεια χωρίς τοξικότητα ή φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον βέβαια εφαρμοστεί σωστά.

Σε σωστές δόσεις (1-40mg/mlΟ2), το όζον δεν έχει παρενέργειες, γιατί εμφανίζονται μηχανισμοί αντιοξειδωτικής προστασίας. Ακόμα, μετά τη χορήγηση του ενεργοποιούνται κάποια ένζυμα προορισμένα στην αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση των μηχανισμών αποκατάστασης των ίδιων των κυττάρων που εξουδετερώνουν τη δημιουργία των πιθανών αντιδραστικών μορίων. Βασικός όρος, λοιπόν, της οζονοθεραπείας, είναι ότι η χορηγούμενη δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει την ικανότητα που τα αντιοξειδωτικά ένζυμα και η γλαυθαδιόνη έχουν να εμποδίζουν τη συσσώρευση του ανιόντος Ο2 και του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Ενέσεις αερίου μείγματος οξυγόνου και όζοντος 


•    Ενδομυϊκές και υποδόριες εγχύσεις αερίου μείγματος Ο2/Ο3 χρησιμοποιούνται ευρέως σε παθήσεις ορθοπεδικές με ισχυρή αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και θεραπευτική δράση.  Θεαματικά αποτελέσματα έχουν περιγραφεί στην αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με κλινικές εκδηλώσεις ριζιτιδικής πίεσης  (αυχεναλγία, ραχιαλγία, οσφυοισχιαλγία, κλπ) με την μέθοδο Discosan  που περιέγραψε ο ορθοπεδικός Dr. Cesare Verga (Bergamo 1984). Πρόσφατη εργασία 5 ερευνητικών κέντρων στην Ιταλία που έγινε από το 1994 – 2003 σε 1638 ασθενείς με παθήσεις οσφυισχιαλγίας που αντιμετωπίστηκαν με την μέθοδο Discosan κατέγραψε επιτυχία 88,82% . Παράλληλα με ενδομυϊκές και υποδόριες εγχύσεις  αντιμετωπίζονται πολύ καλά με όζον διάφορες επώδυνες μυοσκελετικές παθήσεις (τενοντίτιδες, μυαλγίες, αυχενικά σύνδρομα, κλπ) . Η κυτταρίτιδα θεραπεύεται με υποδόριες εγχύσεις όζοντος.

•    Ενδαρθρικές και περιαρθρικές εγχύσεις αερίου μείγματος Ο2/Ο3 (E. Riva Sanseverino University of  Bologna Italy) εφαρμόζονται στην εκφυλιστική, στην μετατραυματική και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα αξιοποιώντας πλήρως την αντιφλεγμονώδη και ανοσοποιητική δράση του όζοντος παράλληλα με τη δυνατότητά του να ενεργοποιεί το μεταβολισμό του αρθρικού χόνδρου.

Μικρή και μεγάλη αυτομετάγγιση: Ειδικές μέθοδοι για θεραπεία πολλών παθήσεων όπως είναι ο έρπητας ζωστήρας, αγγειακές ανεπάρκειες στα άκρα, άτονα έλκη, κατακλίσεις που δεν κλείνουν με συμβατικές μεθόδους.

1.   Μεγάλη αυτομετάγγιση
. Η συγκεκριμένη μέθοδος (Prof. Beck University of Giessen Germany) χρησιμοποιείται στην γηριατρική, στην ρευματολογία, σε αγγειακές παθήσεις, σε ιώσεις κλπ, τονώνοντας τις αντιστάσεις του αμυντικού μηχανισμού.












Με την απόλυτα ακίνδυνη αυτή μέθοδο, συλλέγεται μικρή ποσότητα αίματος από φλέβα μέσα σε αποστειρωμένη φιάλη όπου μετά αναμιγνύεται με ποσότητα Ο2/Ο3 που άμεσα αντιδρά με τα ερυθρά και τα λευκά αιμοσφαίρια. Το αναζωογονημένο αίμα στην συνέχεια από το ίδιο σημείο λήψης αυτομεταγγίζεται στον ασθενή. Χρησιμοποιείται για σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, άτονα έλκη ποδιού, κατακλίσεις, έρπητα ζωστήρα, ηπατίτιδες, παρασιτικές ασθένειες του εντέρου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, εμβοές αυτιών και απώλεια ακοής, οσφυαλγίες και αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ρευματική  πολυμυαλγία, σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια και σε αυτούς που κάνουν αιμοκάθαρση, για ενίσχυση του οργανισμού πριν από επεμβάσεις και μεταμόσχευση οργάνων και  πριν και μετά από χημειοθεραπεία, στην οδοντιατρική σε ουλίτιδες και κακοσμία του στόματος, στην αισθητική ιατρική σε ρυτίδες.

2. 
 Μικρή αυτομετάγγιση, με ανάλογες ενδείξεις, συλλέγεται μικρή ποσότητα αίματος περίπου 5 κ. εκ. σε σύριγγα όπου αναμιγνύεται με ποσότητα Ο2/Ο3 και στην συνέχεια χορηγείται ενδομυϊκά στον ασθενή. Χρησιμοποιείται σε εξασθενημένους οργανισμούς ή σε αθλητές ή σε αλλεργίες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υποκλυσμός εντέρου με όζον:


Για καθαρισμό του εντέρου από τις τοξίνες, για πολύποδες και ραγάδες του δακτυλίου, για αιμορροΐδες, για αδυνάτισμα, για χρόνιες νόσους όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η σκλήρυνση κατά πλάκας (ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος) η για κολίτιδα και συρίγγια η αιμορροΐδες. Με  ειδική σύριγγα 60 ml εγχέομε στον πρωκτό μείγμα Οξυγόνου -όζοντος ,σε συγκεκριμένη πυκνότητα ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε ,ο ασθενής το κρατάει 5-10 λεπτά(όσο μπορεί) και στην συνέχεια το αποβάλλει στην τουαλέτα. Αυτό γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα για 5-6 φορές. Σε σοβαρές περιπτώσεις γίνεται και κάθε μέρα έγχυση 200-300 ml με πυκνότητα 5-40 mcg. Καλό θα είναι να έχει γίνει πριν κανονικός καθαρισμός του εντέρου με κλύσμα για να δράσει καλύτερα το όζον.

Ρευματολογία

Η σημαντικότατη δράση του όζοντος στο ανοσοποιητικό καθορίζει και την αποτελεσματικότητα της οζονοθεραπείας στην ρευματολογία.  Η θεραπευτική μεθοδολογία περιλαμβάνει την μεγάλη αυτομεττάγγιση, την μικρή αυτομετάγγιση και τον υποκλυσμό του εντέρου.

Ορθοπαιδική

Τα  περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν με το όζον λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους   δράσης του.

Χρόνιες παθήσεις εκφύλισης της σπονδυλικής στήλης που εκδηλώνονται με συμπτώματα  αυχεναλγίας, ραχιαλγίας, οσφυαλγίας ή οσφυοισχιαλγίας όπως είναι οι εκφυλιστικές σπονδυλαρθροπάθειες αυχένα, πλάτης και οσφύος αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με επαναλαμβανόμενες 2 - 3 φορές ανά εβδομάδα ενδομυϊκές η υποδόριες εγχύσεις μείγματος οξυγόνου - όζοντος σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε μετά από έγχυση τοπικού αναισθητικού.

Σε τραυματικές βλάβες του μεσοσπονδύλιου δίσκου όπου οι κλινικές εκδηλώσεις αυχεναλγίας, ραχιαλγίας, οσφυαλγίας και οσφυοισχιαλγίας οφείλονται σε ριζίτικα πιεστικά φαινόμενα από κήλες δίσκου, προβολές δηλαδή του ζελέ του δίσκου που δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας» στις εξερχόμενες από την σπονδυλική στήλη νευρικές ρίζες η θεραπευτική επιτυχία προσεγγίζει το 90% και με αποτελέσματα πολύ ανώτερα της χειρουργικής αντιμετώπισης μια και δεν συνοδεύεται από τις πολύ γνωστές και συχνές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Εκφυλιστικές αρθρίτιδες ιδιαίτερα των μεγάλων αρθρώσεων μπορούν να παρουσιάσουν σημαντική ύφεση προβλημάτων με ενδαρθρικές και περιαρθρικές εγχύσεις μειγμάτων οξυγόνου - όζοντος.

Οι εφαρμογές αυτές μαζί με τις ενδαρθρικές εγχύσεις συμπληρώματος ζελέ (ενέσεις Hyalart, Synvisc κλπ) αποτελούν σημαντικές συντηρητικές μεθόδους θεραπείας όταν η τυχόν χειρουργική θεραπεία είναι πρόωρη ή αδύνατη λόγω άλλων αντενδείξεων(προβλήματα στην καρδιά)

Επίσης καθημερινές επίμονες επώδυνες ενοχλητικές καταστάσεις από τενοντίτιδες και άλλα μυοσκελετικά επώδυνα σύνδρομα αποτελούν ένα μεγάλο και ευρύ πεδίο εφαρμογών της οζονοθεραπείας.          

Χειρουργική

Η τοπική χρήση θεραπευτικού μείγματος οξυγόνου και όζοντος στην αντιμετώπιση παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος, δερματικών μολυσμένων πληγών, άτονων ελκών, κλπ εμφανίζει θεαματικά αποτελέσματα σαν μικροβιοκτόνος και αναπλαστικός παράγοντας αλλά και λόγω της ευνοϊκής του δράσης στην κυκλοφορία του αίματος. Πρόσφατη εργασία που παρουσίασε ο prof. N. Calderon από το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής Bnai-Zion University Medical Center Haifa Israel κατέδειξε άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα σχετικά με την επούλωση μολυσμένων πληγών και άτονων ελκών.

Τοπική εξωτερική εφαρμογή

Με συνθήκες υποπίεσης (κατά H. Werkmeister 1995)  μείγμα Ο2/Ο3 διοχετεύεται μέσα σε ειδικές πλαστικές σακούλες απ’ όπου έχει προηγούμενα με την βοήθεια συσκευής έχει αφαιρεθεί ο αέρας, για τοπική θεραπεία μιας πάσχουσας περιοχής.


Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη αντιμετώπιση δερματικών ελλειμμάτων, ανοικτών πληγών, μετεγχειρητικών τραυμάτων, μολύνσεων κλπ.

Συμπληρωματική θεραπεία στην συνέχεια γίνεται με τοπική χρήση οζονοποιημένου νερού αρχικά και οζονοποιημένου ελαιόλαδου μετά.

Αισθητική και Δερματολογία


Παθολογία


Στην Παθολογία η οζονοθεραπεία εφαρμόζεται για τις χρόνιες λοιμώξεις του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος, τις κολίτιδες, τις γαστρίτιδες την υπερουριχαιμία, τις χρόνιες δυσκοιλιότητες, την χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, την καχεξία, την βελτίωση του μεταβολισμού στο επίπεδο του κυττάρου, τις ηπατίτιδες, το βρογχικό άσθμα, την χρόνια εμφυσηματική βρογχίτιδα, την χρόνια στεφανιαία νόσο, την νεοπλασματική νόσο, την υπερχοληστεριναιμία, την διαβητική αγγειοπάθεια.

Γηριατρική


Στην Γηριατρική (ιατρική υπερηλίκων) η εφαρμογές της οζονοθεραπείας ιδιαίτερα η μέθοδος της μεγάλης αυτομετάγγισης βοηθά θεαματικά στην τόνωση του οργανισμού, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει σε καταβεβλημένους ασθενείς που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Η οζονοθεραπεία θεωρείται απόλυτα ασφαλής! Δεν υπάρχει τοξική δόση - υπέρβαση της δοσολογίας, η μόνη παρενέργεια που ίσως νιώσει ο ασθενής είναι μια … ζαλάδα.

Γεώργιος Γ. Φαζάκης
Ορθοπεδικός Χειρουργός - Βελονιστής - Οζονοθεραπευτής
Ορθοπεδική, Βελονισμός, Ωτοβελονισμός, Οζονοθεραπεία,
Ιατρικές Εφαρμογές Λέιζερ, Ιριδοανάλυση,
Τεστ τροφικής δυσανεξίας, Αισθητική Ιατρική

www.fazakis-acupuncture.gr


Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Εγω διαβασα οτι αρκετα πανεπιστημια θεωρουν καρκινογονα τη μεθοδο οποτε απεχω.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ φαινεται τι τσιρακι είσαι των φαρμακοβιομηχανιων. Ποια Πανεπιστήμια ειναι αυτά; Τα εβραικά;

Ανώνυμος είπε...

Από γνωστούς μου έχω μάθει ότι κάνει δουλειά....Δε γνωρίζω αν είναι τόσο ευεργετικό όπως αναφέρεται αλλά πιστεύω κάτι κάνει...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

2:47 π.μ. τι εννοεις το χρησιμοποιεις; Εχεις καποια συσκευη και ποια ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Warburg (ο οποίος πηρε 2 Νόμπελ) περιπου το 1920 έκανε πειράματα και διαπίστωσε οτι ολα τα κύτταρα μετατρεπονται σε καρκινικά σε συνθήκες έλειψης οξυγόνου. Κατα συνεπεια η απάντηση στον καρκίνο είναι το οξυγόνο και το όζον. Βεβαια αυτό δεν θα το ακούσετε από κανένα λαμόγιο γιατρό ο οποίος δουλευει για τις εβραικες φαρμακοεταιριες...

Ανώνυμος είπε...

telika t iisxuei kai ti den isxiei gia tin suskeui ozon???anaferontai polla kai diafora!!

Ανώνυμος είπε...

εγω το χρησιμοποιω για να χτυπαω την κετσαπ με τη μαγιονεζα (σαν την παλια καλη goody's sauce)

Juan είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, το όνομά μου είναι Juan, είμαι 36 χρονών, διάγνωσα τις ασθένειες του έρπητα των γεννητικών οργάνων, έχασα κάθε ελπίδα στη ζωή, αλλά όπως κάθε άλλο έψαχνα ακόμα για θεραπεύω ακόμη και στο Διαδίκτυο και εκεί είναι που συναντώ τον Δρ Ogala δεν μπορούσα να το πιστέψω στην αρχή, αλλά και το σοκ μου μετά από κάποια χορήγηση των φυτικών φαρμάκων του, είμαι τόσο χαρούμενος που λέω ότι έχω θεραπεύσει τώρα πρέπει να μοιραστώ αυτό το θαυμαστό εμπειρία, οπότε λέω σε όλους τους άλλους με ασθένειες έρπητα των γεννητικών οργάνων, παρακαλώ για μια καλύτερη ζωή και καλύτερο περιβάλλον, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δρ ogala μέσω email: ogalasolutiontemple@gmail.com μπορείτε επίσης να καλέσετε ή να WhatsApp +2348052394128