Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"The game is over" . Απο αύριο αρχίζει μια μακρά και επώδυνη περίοδος κατοχής


Σημ.anti-ntp:Διαβάστε το ολοι...



Πριν απο λίγα λεπτά, τέλειωσε η συνέντευξη τύπου της τριάδας Ρομπάϊ , Μπαρόζο και Παπανδρέου, οι οποίοι παρουσίασαν με καρφιτσωμένα χαμόγελα ως ευρωπαϊκή επιτυχία, την απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, να στηρίξουν το παγκόσμιο τραπεζοπιστωτικό σύστημα.

Δεν πρόκειται για μια προσωπική μας εκτίμηση αλλά για μία ομολογία που βγήκε απο το στόμα του κατοχικού μας πρωθυπουργού , ο οποίος όπως και οι άλλοι δύο συνέδεσαν την ευυχία των τραπεζών μα την "σωτηρία" της Ευρώπης και την ευημερία των Ευρωπαίων.
Ο Ευρωπαίος αρχιτραπεζίτης κ. Τρισέ λίγο μετά στην συνέντευξη τύπου φύσηξε την ζάχαρη απο το δίσκο που άφησαν πίσω τους οι τρείς εκπρόσωποι της πολιτικής και περιέγραψε χωρίς φανφάρες όλα όσα θα συμβούν.Δεν μπορώ να προακαταλάβω την πτώχευση της Ελλάδας όμως αυτό που ξέρω είναι ότι δημιουργήθηκε ένας προστατευτικός θύλακας ο οποίος όμως θα λειτουργήσει υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας εφ΄όσον η Ελλάδα απο μόνη της προχωρήσει με αυστηρότητα και απόλυτο επαγγελματισμό στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως ο δημοσιονομικός έλεγχος των δαπανών , οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ.
Επί της ουσίας αυτά που ακούσαμε σήμερα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ανακοίνωση της ανωτάτης διοίκησης των δυνάμεων κατοχής για το πώς σκοπεύουν να διαχειριστούν απο εδώ και πέρα την κατακτηθείσα (χωρίς μάχη) Ελλάδα και την ζωή των κατοίκων της.
Ας δούμε όμως περιληπτικά τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης της κομαντατούρας:
1) Στην Ελλάδα θα χορηγηθεί ένα νέο δάνειο ύψους περίπου 120 δίς Ευρώ στο οποίο θα συμμτεχει και το ΔΝΤ .
2) Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με την μορφή της "οικειοθελούς" ανταλλαγής των παλαιών ελληνικών "σκουπιδο- ομολόγων" με νέα αμεταχείριστα και μεγαλύτερης διάρκειας.
3)Επιμήκυνση αποππληρωμής των δύο δανείων (110 και 129 δις) απο 7,5 χρόνια σε 15 έως και 30 χρόνια
4)Μείωση του επιτοκίου δανεισμού απο 4,5 σε 3,5 %
5)Η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι αποφασισμένη απο την Ε.Ε , αλλά μάλλον θα προκεύψει ίσως σε 6 εβδομάδες απο τις αξιολογήσεις των γνωστών οίκων.
6)Αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας "δύναμης κρούσης" η οποία θα διαχειριστεί "τεχνικά" ένα σχέδιο βοήθειας και ανάπτυξης της Ελλάδας ,ένα δηλαδή νέο "σχέδιο Μάρσαλ"
7) Το EFSF θα καλύψει την ΕΚΤ ώστε να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες με την αποδοχή νέων ομολόγων ακόμα και στην περίπτωση που αξιολογηθούν ότι βρίσκονται σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας".
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Φινλανδία και η Ολλανδία άσκησαν veto σχετικά με την παροχή "εμπράγματων εγγυήσεων " απο την Αθήνα προκειμένου να συναινέσουν στην έγκριση του νέου δανείου και γενικά της παροχής βοήθειας.
Πολλοί που είτε είχαν συνηθίσει στον εφησυχασμό της κεϊνσιανής νιρβάνας είτε είχαν θεοποιήσει την Ε.Ε , θα αναστέναξαν με ανακούφιση μετά απο τις συνεντεύξεις τύπου της θλιβερής τριάδας των πολιτικών και του αρχιτραπεζίτη της ΕΚΤ.
Και όμως αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως σαν "σωσσίβιο" , είναι επι της ουσίας μια τρύπια κολοκύθα η οποία σύντομα θα μπάσει νερά θα γεμίσει και θα μας παρασύρει κατ΄ευθείαν στον βυθό.
Μας δίνουν άλλα 120 δις για να κάνουμε ακόμα πιο πλούσιους εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση (τράπεζες κλπ) βάζοντας ως υποθήκη ότι υπάρχει πάνω και κάτω απο το έδαφος και τις θάλασσες της πατρίδας μας.Πρακτικά , όταν καταταχθούμε στους εξ επιλογής χρεοκοπηθέντες (διότι περί αυτού πρόκειται),ο "καλός" ιδιωτικός τομέας που με ...πρωτοφανή "ανθρωπισμό" θα συμμετάσχει οικειοθελώς σε αυτο το "σωσσίβιο - κολοκύθα" , θα "κατασχέσει" κάθε πηγή πλούτου ή κέρδους που υπάρχει σε αυτόν τόν τόπο.
Σίγουρα αύριο θα υπάρχουν στις εφημερίδες και τα ιστολόγια , πιό εμπεριστατωμένες αναλύσεις απο την δική μας απόπειρα προσέγγισης.
Εμείς απλώς γράφουμε αυτό που ακούμε με τα αυτιά και αυτό που λέει η καρδιά μας.
Η καρδιά μας λοιπόν πονάει όταν βλέπει την πατρίδα να παραδίδεται αμαχητί στα χέρια εκείνων που αφού την βιάσουν θα την χρησιμοποιήσουν και ως πυροκροτητή για να ανατινάξουν όλα όσα έχτισαν με αγώνες , κόπο και ιδρώτα οι λαοί της Ευρώπης.

"Η δημιουργική καταστροφή"

Όπως γράφει ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του "επιστροφή στο μέλλον" (1),ένας εκ των μεγάλων θεωρητικών του καπιταλισμού ο Αυστριακός Γιόζεφ Σουμπέτερ (1883-1950) μίλησε για την "πεμπτουσία του καπιταλισμού" , την "δημιουργική καταστροφή" , σύμφωνα με την οποία "μια διαδικασία βιομηχανικής μεταβολής , η οποία ασταμάτητα και εκ των έσω αλλάζει επαναστατικά τις οικονομικές δομές, καταστρέφοντας τις παλιές και δημιουργώντας καινούργιες".Αυτό δηλαδή που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως μια αυτοκαταστροφική αντίδραση του κεφαλαίου στις δήθεν οικονομικές συγκυρίες ( κράχ , χρεοκοπίες κλπ) είναι επι της ουσίας αυτό που συμβαίνει κατά την διαδικασία αλλαγής δέρματος σε ένα φίδι. "... Οι περιοδικές οικονομικές κρίσεις που αναστατώνουν τις καπιταλιστικές κοινωνίες αναγγέλλουν, κατα τον Μάρξ, τα ιστορικά όρια του καποιταλισμού , το γεγονός δηλαδή ότι η εξυγιαντική δύναμη της δημιουργικής καταστροφής του δεν είναι απεριόριστη , όπως αναλύει ο συγγραφέας του "Κεφαλαίου": "H κεφαλαιοκρατική παραγωγή τείνει πάντα να ξεπεράσει αυτά τα εσωτερικά της όρια ,τα ξεπερνάει όμως μόνο με μέσα που της αντιτάσσουν εκ νέου και σε πιο τεράστια κλίμακα αυτά τα όρια.Το αληθινό όριο της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής είναι το ίδιο το κεφάλαιο"
Αν και σε πολλά σημεία διαφωνούμε με τον κ. Παπακωνσταντίνου , ωστόσο αυτόπου πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Ευρωπαίος είναι αυτό που εμφανίζεται ως τρομοκρατία της οικονομίας δεν είναι παρά το ένα σκέλος του πολιορκητικού κριού της Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία βιάζεται να μορφοποιηθεί στο σχήμα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.Τότε το "κεφάλαιο" δεν θα υποκειται σε κρίσεις και μεταλλάξεις διότι η η εξουσία και η παρασιτικώς διαβιούσα περί αυτήν ολιγαρχία των λογιστών , διαχειριστών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.α, θα είναι ο φυσικός αποδέκτης της παραγωγής που θα προέρχεται απλώς απο σκλάβους.
Αυτό που ζούμε σήμερα ίσως είναι η τελευταία μετάλλαξη του καπιταλισμού η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για μια "αταξική" κοινωνία σκλάβων της παγκόσμιας κυβέρνησης.
(1) Πέτρος Παπακωνσταντίνου "Επιστροφή στο μέλλον - η κρίση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η αριστερά" (εκδόσεις Λιβάνη)
Πηγη 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς επιτέλους να μας πεί με απλά λόγια τι μας λένε;;

Ποιά ευτυχία κα ποιά λύση, τί ακριβώς άλλαξε δηλαδή;;;

Περιμένω κάποιον Καζάκ, ή κάποιον άλλον να μας πεί τι ακριβώς έγινε γιατί οι αναφορές του πρωθυπουργού με αφήνουν με μιά αηδιαστική σιχαμάρα στο στόμα, μιά και δεν μας είπε τίποτα ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη εννούσα Καζάκη.

Ανώνυμος είπε...

Η κατοχη υπαρχει 2000 χρονια τωρα !!!!!! Και δυστυχως γιαυτους τωρα τελειωνη!!!Ναι ετσι ακριβως!Αυτα που κανουν ειναι οπως το μυρμιγκη βγαζει φτερα πριν ψοφησει!Δεν ηξεραν δεν ρωτησαν.Δεν νικιουντε οι ελληνες ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι σίγουρα, όμως αυτά που μας λένε τώρα, είναι τελείως αόριστα, π.χ. το απο 7 χρόνια σε 15 ή 30, δεν σημαίνει τίποτα, το χρέος είναι χρέος.

Και για τα άλλα, πάλι τα ίδια είναι, δεν ωλέπω κατι που να δικαιολογεί την τρομερή "ευτυχία" που νιώθουν αυτοί...

Θα ήθελα κάποιος να μας εξηγήσει τι γίνεται με λεπτομέρειες...

Modestus είπε...

Απλά θέλουν να έχουν μέσα στο χρέος και την επόμενη γενιά και μετά πάλι τα πανωτόκια των 30 ετών θα είναι περισσότερα από το κεφάλαιο σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το ότι μας θέλουν στο χρέος, το ξέραμε και πριν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, ακόμα και με τα ψέματα που μας λένε τώρα, κατά τα λεγόμενά τους και αυτά που θέλουν να πιστέψουμε, τί ακκριβώς από αυτά που μας λένε πρέπει να μας κάνει να νοιώθουμε ευτυχείς;

Δεν λέχω καταλάβει από όλες αυτές τις βλακείς που μας λένε τι στην ουσία (ακόμα και με την διστρεβλωμένη σκοπιά τους) έχει αλλάξει.

Αν κάποιος τους πιστέψει τώρα, είναι άξιοι της τύχης τους.

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22074&Itemid=139
ΚΑΙ ΟΙ 300 ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!! ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ...ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μου προξενει εντυπωση ο αριθμος του δανειου.

Πριν ηταν 110 δις ευρω. 11 ειναι το αγαπημενο νουμερο των σατανιστων-νεοταξιτων (9/11,3/11 κ.λ.π.).

Τωρα το νεο δανειο ειναι 120 δις ευρω. Το 12 ειναι καλος-θεϊκός αριθμος (12 θεοι του Ολυμπου κ.λ.π.) αλλα αυτοι πολλες φορες το χρησιμοποιουν αλλιως για να το συνδεσουν με ατυχια. Διαβαστε απλως ποσες φορες λενε 12-120 νεκροι κ.λ.π. σε ατυχηματα.

Μηπως το διαλεξαν για να δηλωσουν οτι θα αποτυχει αυτο το σχεδιο τους ;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ανέφερες την δημιουργική καταστροφή απο το βιβλίο του Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν εκτός απο αυτήν και αλλές δύο θεωρίες που προκύπτουν απο την συστηματική μελέτη χωρών που ηρθαν στην ιδια θέση με την Ελλάδα οπως πχ η Κορέα, Χιλή, Αργεντινή, Φιλανδία, Γιουγκοσλαβία, Σιγκαπούρη, Ιρλανδία κλπ.

1. Η πρώτη ειναι η θεωρία των κρίσεων ή της καταστροφής οπου δημιουργείται η ανάγκη να γίνουν άμεσα αλλαγές οι οποίες φέρνουν αυθόρμητες αντιδράσεις, συνήθως κινητοποιούν καποια κρίσιμη μάζα ανθρώπων και με τον τρόπο αυτό είτε επιτυγχάνουν (να ξεπεράσουν την κρίση) είτε αποτυγχάνουν λόγω ανικανότητας ή μη αποδοχής.

2. Η δέύτερη ειναι η θεωρία της αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης ή αλλιώς της αλλαγής του καθεστώτως (οτι εγινε με την καταρευση των δικτατορικών καθεστώτων την δεκαετία του 70 αλλά και των κουμουνιστικών καθεστώτων της δεκαετίας του 90) η διαδικασία αυτή (συνήθως) καταλήγει στην ανάδειξη μιάς νέας νομενκλατούρας πιστής στο υπάρχον status quo

3 και η τρίτη θεωρία ειναι η θεωρία της επιβολής απο εξωτερικό παράγοντα μεσω εξαναγκασμού κυρίως απο το ΔΝΤ (η θεωρία του Σοκ απο το βιβλιο της Ναομι Κλάιν) που περιγράφει τίς μεθόδους σόκ που περνούν ολες οι χώρες που προσφεύγουν στο ΔΝΤ καΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
Σε οτι αφορά την απόφαση

Η χθεσινή απόφαση είναι μία πολιτική απόφαση δηλαδή ειναι γενικόλογη και δεν μπορεί καποίος με σαφήνεια να προσδιορίσει εκ των προτέρων τίς επιπτώσεις.
Το πρόβλημά μας ειναι οτι πολύ μίλάμε, πολύ θεωρητικολογούμε, πολύ χαβαλεδιάζουμε, αλλά δεν κάνουμε κατι συλλογικά εκτός απο τίς περιπτώσεις που θιγονται τα προσωπικά μας συμφέροντα. Μην ξεχνάτε την ευχή που μας ειπε ο ΟΡεν "καλό κουράγιο" πατριώτες - καλή ψυχή...

Ανώνυμος είπε...

Καλυτερα δανεια παρα τσουναμι και φωτιες.