Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σχετικά με το "Υπέρ της Συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ο Ν. Λυγερός!"


Υπέρ της Συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ο Ν. Λυγερός

Θα συμφωνήσω με τον 12:32 και 1:04 και λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώνουμε πως στην πατρίδα μας, που λέμε πως αγαπάμε, αναγνωρίζουμε μόνο καλλιτέχνες και αθλητές και όχι ανθρώπους όπως ο Νίκος ο Λυγερός που αν και έφυγε 10 χρονών από το Βόλο για τη Γαλλία, είναι 100% Έλληνας και πατριώτης και το αποδεικνύει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Ο Κος Λυγερός που με τόση ευκολία κριτικάρατε πέραν της συμβολής του στην καταψήφιση του σχεδίου Ανάν, έτρεξε στη Θράκη να συμπαρασταθεί στη Χαρά τη Νικοπούλου, πηγαίνει τακτικά στα Δωδεκάνησα και κυρίως στο Καστελλόριζο και κάνει ομιλίες για τα εθνικά μας θέματα με επίκεντρο την ανάγκη δημιουργίας ΑΟΖ και δεν συμμετέχει σε ΜΚΟ, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το βίντεο που έχετε αναρτήσει είναι από μια δίωρη..
εκπομπή που αξίζει να δείτε για να καταλάβετε τι λέει, γιατί το έχετε παρεξηγήσει, λόγω της αποκοπής. Μιλά για συγκεκριμένη περίπτωση που κοίτασμα είναι σε περιοχή γειτνιαζουσών ΑΟΖ κρατών, όπως Κύπρος-Ισραήλ, τότε μιλά για συνεκμετάλλευση.
Σας δίνω το σύνδεσμο για όλη την εκπομπή.
http://youtu.be/dAvjHLWvj5o
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή του Ν. Αργυρόπουλου, "Η ώρα των Βετεράνων", Blue Sky, 30/04/2011

Σας δίνω και το σύνδεσμο για μια πιο πρόσφατη εκπομπή, όπου συζητήθηκε η αποκάλυψη του πρώην υπουργού της Κύπρου Ρολάνδη , πως το 2003, η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, με την οποία -εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά- το Κάιρο θα είχε αποδεχθεί πως το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρολάνδη, η Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μια κίνηση-ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά η τότε ηγεσία του ΥΠΕΞ, με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων ...(http://youtu.be/Pq8eYawkZu4)

Λυγερός - Ρολάνδης περί ΑΟΖ
http://youtu.be/zjlsOv6_Ftw (1h 52΄ 24΄΄)
"Η ώρα των βετεράνων" 15/7/11 του Ν.Αργυρόπουλου

Πιστεύω πως αν δείτε αυτές τις εκπομπές θα αλλάξετε γνώμη για τον Ν.Λυγερό, γιατί είναι μια από τις ελπίδες της πατρίδας μας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι λάθος και θα λυπηθώ αν έχει μπει εσκεμμένα από αυτό το blog.

ΜΚ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι καταλαβαινουμε απο αυτην την ιστορια τωρα που αποκαλυφθηκαν ολα;

Οτι αυτος που εκανε την αναρτιση επιλεγοντας ενα αποσπασμα και ξερωντας οτι οι μισοι και πλεον θεατες/αναγνωστες ειναι φτωχοι τω πνευματι ειχε σκοπο προβοκατορικο.

Μηπως τελικα οι λυκοι με προβιες προβατων ειναι πιο αναμεσα μας απο οτι ψαχνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα το σκεφτώ όπως ο από πάνω μου (αν και έτσι θα έπρεπε γιατί έχει δίκιο ) αλλά θα πώ πως στις μέρες μάς αυτό που λείπει είναι η σκέψη, η μελέτη αυτή που στην αναμπουμπούλα δεν θα βγάλει γρήγορα συμπεράσματα .

Και στην προκειμένη περίπτωση ο τίτλος είναι ένα γρύγορο και χαζό συμπέρασμα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ. ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑΤΙ "ΕΧΟΜΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΓΙΑΖΟΜΑΣΤΕ". ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο "ΕΥΦΥΗΣ" ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ "ΑΡΠΑΧΤΟΥΜΕ" . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΣΚΑΤΟΣΩΤΗΡΩΝ" ΜΑΣ , ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΟΖ ΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ , ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΧΕΣΤΕΣ" Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ-ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ- ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟΝ Κ, ΛΥΓΕΡΟ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ το blog που ανάρτησε το σχόλιό μου και εύχομαι οι αναγνώστες να βρουν το χρόνο να δουν αυτές τις εκπομπές και να αναζητήσουν και άλλες του Ν.Λυγερού για να αντιληφθούν για τι άνθρωπο μιλάμε, για τι ΕΛΛΗΝΑ μιλάμε.
Δυστυχώς όμως φοβάμαι πως πολλοί θα μείνουν στους τίτλους των αναρτήσεων εξάγοντας το λάθος συμπέρασμα και αυτό είναι θλιβερό.
ΜΚ