Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς την εφημερίδα Καθημερινή


Αγαπητοί Συντάκτες της εφημερίδας Καθημερινή,
Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα ήθελαν να κάνουν μερικά σχόλια για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας σας ekathimerini.com τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 και με τίτλο: «Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite4_26059_11/07/2011_397918
Στην πρώτη παράγραφο δηλώνετε τα ακόλουθα:


«…oι κάτοικοι της πρωτεύουσας των Σκοπίων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ατενίζουν το είκοσι τεσσάρων μέτρων ομοίωμα του Μακεδόνα πολεμιστή, περιοχές της Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, στη Βόρεια Ελλάδα συνεργάζονται σ’ ένα πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της κληρονομιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή τους αναπτύσσοντας ένα δίκτυο μουσείων και μνημείων».

Γιατί δεν διευκρινίσατε στο αγγλόφωνο αναγνωστικό σας κοινό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας; Σας υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση ακολουθεί αμέσως μετά την αναφορά σας στην «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ). Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες. Οι ξένοι άραγε το γνωρίζουν στην εποχή αυτή της ιστορικής αναθεώρησης;

Μια άλλη σημαντική ερώτηση είναι: γιατί στο άρθρο δεν αναφέρετε ότι η Πέλλα, και οι νομοί Ημαθίας και Πιερίας βρίσκονται στη Μακεδονία αποκαθιστώντας έτσι τη διάκριση ανάμεσα σε μας και την ΠΓΔΜ; Γιατί αυτή η σταδιακή αλλά πολύ αισθητή μετατόπιση των ελληνικών ΜΜΕ να χρησιμοποιούν τον όρο «Βόρεια Ελλάδα» αντί για Μακεδονία; Η Πέλλα, και οι νομοί Ημαθίας και Πιερίας δεν βρίσκονται στην Ήπειρο ή στη Θράκη, περιοχές που επίσης συμπεριλαμβάνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Παρομοίως, εάν επρόκειτο να αρθρογραφήσετε σχετικά με την Ολυμπία και την Ακρόπολη, θα λέγατε ότι βρίσκονται στη «Nότια Ελλάδα»; Δεν θα ήταν πιο ακριβές να δηλώσετε ότι βρίσκονται στην Πελοπόννησο και την Αθήνα;

Δεν είναι ούτε γραφικό μήτε εθνικιστικό να απαιτούμε από τα ελληνικά ΜΜΕ να αναδείξουν αυτό που είναι σωστό: η Μακεδονία είναι Μακεδονία και είναι στην Ελλάδα. Είναι μέρος της ελληνικής πραγματικότητας από αμνημονεύτων χρόνων.

Άλλωστε 371 ως επί το πλείστον ξένοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου τον Μάιο του 2009 έστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την οποία διατρανώνουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την Ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μας προειδοποιούν δε πόσο επικίνδυνη είναι η διαστρέβλωση της ιστορίας: «Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα» http://macedonia-evidence.org/obama-letter-gr.html

Θα θέλαμε να διορθώσετε αυτή σας την αστοχία.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ .ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΘΡΓΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΕΝΑ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ