Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δεν χρεοκοπούμε επιλεκτικά, ούτε στιγμιαία, αλλά παντοτινά ως κοινωνία


Όταν μια γίνεται μια συμφωνία που σώζει την Ελλάδα από άμεση ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχουμε πρόβλημα να την χειροκροτήσουμε. Αρκεί να ξέρουμε όλο το «πακέτο» κι όχι όσα μας σερβίρουν οι επικοινωνιολόγοι. Ο κόσμος, δεν καταλαβαίνει από EFSF, επιλεκτική χρεοκοπία, πιστωτικό γεγονός, επιμήκυνση και άλλα τέτοια
. Ο κόσμος βλέπει την τσέπη του, τα δάνειά του, την ανατροφή των παιδιών του, τη δουλειά του κι αν θα υπάρχει αύριο. Και θέλει να μάθει από την κυβέρνηση αν πράγματι θα βελτιωθεί η ζωή του, αν όσοι αδικήθηκαν θα δικαιωθούν, αν εν πάση περιπτώσει θα δει το μέλλον του με άλλο μάτι. Και κυρίως αν το μέλλον των επόμενων γενεών θα είναι καλύτερο από το δικό του.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η συμφωνία των Βρυξελλών είναι μια τεχνοκρατική, «χαρτογιακάδικη» απόφαση που πολλά ακούμε και λίγα καταλαβαίνουμε.

Σε ένα όμως σημείο δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν και να μας μπερδέψουν με όλα αυτά τα νούμερα που μας σερβίρουν: Ότι το νέο πακέτο βοήθειας, όπως και το παλιό, είναι ΔΑΝΕΙΑ. Με όρους, επιτόκια, απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, απαιτήσεις για εγγυήσεις.

Δεν μας δίνουν άλλα 109 δις ευρώ οι ξένοι γιατί μας λυπούνται. Δε βγάζουν 150 δις ευρώ από τα σεντούκια τους οι τραπεζίτες για τον ωραίο μας ήλιο και τις θάλασσες. Είναι δάνεια που θα πρέπει να πληρώσουμε μέχρι δεκάρας. Και έως ότου να το κάνουμε αυτό θα είμαστε υπό οικονομική κατοχή. Πρόκειται καθαρά για έναν οικονομικό ιμπεριαλισμό, όπου τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά. Φταίμε κι εμείς; Βεβαίως; Φταίνε και οι πολιτικοί; Ορθότατα. Η ουσία είναι, όμως μία και μοναδική. Είμαστε ανελεύθεροι από εδώ και στο εξής. Δεν είμαστε ισότιμοι με τις άλλες χώρες, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πολύ επώδυνες αποφάσεις στο μέλλον, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Θα πουλήσουμε, θα ξεπουλήσουμε, θα ανοίξουμε τις πύλες να μπουν ξένοι «επενδυτές» και να ρημάξουν ότι καλό έχει αυτή η χώρα.

Και κάθε τρεις μήνες θα έρχεται η ωραία τρόικα. Ενισχυμένη αυτή τη φορά και από τους… εθελοντές ιδιώτες που θα δώσουν τα καλά τους λεφτά. Θα μπαίνει στην Ελλάδα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Θα απαιτεί νέα μέτρα, διαφορετικά Μεσοπρόθεσμα, κι άλλες μειώσεις μισθών, κι άλλες απολύσεις, και ακόμη περισσότερες επώδυνες αλλαγές.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από τους αριθμούς. Όλα τα άλλα είναι για τις αναλύσεις των οικονομολόγων.

Δεν χρεοκοπούμε επιλεκτικά, ούτε στιγμιαία. Χρεοκοπούμε παντοτινά, ως οικονομία και ως κοινωνία.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά που λες είναι τα ίδια που και εμείς σκεφτόμαστε και νιώθουμε.
Ξέρουμε ότι όλα τα μέτρα και όλες οι απειλές ήταν για να φέρει ο προδότης τους φίλους του στην Ελλάδα.
Εχουμε πολύ πλούτο απ'ότι φαίνεται τελικά, ο οποίος δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από εμάς.
Οταν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου τότε δεν τους έχεις ανάγκη. Και όταν δεν τους έχεις ανάγκη, αυτοί χάνονται. Γιατί τρέφονται από την φτώχεια, τον πόνο, και την απελπισία.
Γι'αυτό περνάνε και όλα τα μέτρα που δαιμονοποιούν την ακίνητη περιουσία. Ακόμα και να μείνεις άνεργος, αν έχεις ένα σπιτάκι και ένα κήπο, θα τη βγάλεις.
Αν όμως δεν έχεις μια βάση, τότε δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι, δεν μπορείς να επαναστατήσεις, δεν μπορείς να αντιμιλήσεις, δεν μπορείς να διαφωνήσεις.
Και τώρα μας λένε με φανφάρες και μπαλαφάρες ότι μας έσωσαν πάλι. Πόσες φορές τους τελευταίους 18 μήνες δεν το έχουμε ακούσει αυτό?
Βγαίνει ο πάσα εις και λέει το μπλα μπλα, την άλλη μέρα τα χρηματιστήρια "κάνουν πάρτυ", και μετά σιγά σιγά βυθιζόμαστε πάλι σε μια ατελείωτη κατηφορική σπείρα πόνου και τρομοκρατίας. Μέχρι το επόμενο meeting, και άντε πάλι από την αρχή χειραψίες, αγκαλιές, και πανηγυρισμοί.
Που θα τελειώσει αυτό, μόνο αυτοί ξέρουν.
Αλλά πραγματικά έχουμε πτωχεύσει ηθικά, κοινωνικά, ψυχικά, πνευματικά, και όχι μόνο οικονομικά.
Αει στο καλό πια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10,.23 ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΜΕ ΩΣ ΜΕΣΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΣΤΟ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" ΤΩΡΑ. ΤΙ ΚΑΝΟΜΕ , ΠΑΙΡΝΟΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ , Η ΜΕΝΟΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΜΕ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕΣΑ ΒΡΟΥΜΕ?? ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΕΧΟΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80 % ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ"ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ")

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.30

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Η άποψή μου είναι να μείνω εδώ και να παλέψω όπως μπορώ. Εδώ γεννήθηκα εγώ και όλοι μου οι πρόγονοι. Οι παππούδες μου θα με έφτυναν αν παρατούσα τη γη μου, το σπίτι μου, και τους τάφους τους στα χέρια των Σαξόνων και Νορμανδών κατακτητών.
Και σίγουρα θα συνεχίσω να εξηγώ στο παιδί μου πως και ποιοί μας έφεραν εδώ. Γιατί ούτε είμαι υπεύθυνος ούτε έχω ενοχές για την πτώχευση.
Την τελευταία μου ελευθερία δεν θα μου την πάρουν, και θα πρέπει να παλέψουν πολύ μέχρι να με φάνε. Αλλά τη γη των προγόνων μου, και την ψυχή μου δεν θα την παραδώσω σαν την κότα. Κουράγιο σε όλους μας. Αφυπνίστε όσους μπορείτε. Μας φοβούνται.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ με όλα αυτά, βλέπω την Ελλαδίτσα μας αποικία των ΑΜΕΡΙΚΑΝΏΝ,ΕΒΡΑΙΩΝ και όποιου άλλου έχει συμφέρον απ τη χρεοκωπία και την ομηρία μας και μόνο στα χαρτιά θα γράφεται ΕΛΛΑΔΑ αφού ο Τζέφρι τα κατάφερε μια χαρά παίζοντας το παιχνίδι τους για να είμαστε μια ζωή δούλοι τους.Λυπάμαι που μια τέτοια περήφανη χώρα με ιστορία, μια χούφτα λαμόγια την κατέστρεψαν σε 3 δεκαετίες και τη χαριστική βολή τη δίνουν οι σημερινοί κυβερνώντες που ξεπουλάνε τα πάντα,ακόμη και την υπερηφάνεια μας για δικά τους οφέλη....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μηδε προ του τελουσ μακαριζε

Ανώνυμος είπε...

oi megaloi exoun ta dika tous sxedia thelontas kai mi omos proothoun to sxedio tou theou!