Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

“Εμφύλιος” στην Ισραηλινή κυβέρνηση για τη συγνώμη στη Τουρκία!


“Εμφύλιο” στο εσωτερικό της Ισραηλινής κυβέρνησης έφερε τελικά το ενδεχόμενο να ζητήσει το Ισραήλ δημόσια συγνώμη στη Τουρκία. Ισραηλινός εισαγγελέας πιέζει τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ζητήσει συγνώμη, ο ίδιος το σκέφτεται πολύ σοβαρά να το πράξει, ενώ την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλόν καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν είναι κάθετα αντίθετοι στη συγκεκριμένη προοπτική.


Αν είναι να ζητήσουμε σήμερα συγνώμη γιατί δεν το κάναμε και πέρσι ρωτάει ο Λίμπερμαν και μαζί με τον Γιαλόν υπενθυμίζουν στον Νετανιάχου πως η Τουρκία εξαρχής είχε ξεκάθαρη και αμετακίνητη θέση, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως μετά την όποια ισραηλινή απολογία η Τουρκία δεν θα ξεκινήσει δικαστικό αγώνα κατά των ανδρών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Λίμπερμαν, από το 2009 και μετά ήταν ο περισσότερο επιφυλακτικός απέναντι στη νεο-οθωμανική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί με σκληρές εκφράσεις στους πρώην συμμάχους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη δήλωση του σχετικά με τον Ερντογάν όταν δήλωσε πως …”ο τύπος (ο Ερντογάν) μας κλείνει τη πόρτα κατάμουτρα, δεν θέλει λύση και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μας δει να υποκύπτουμε.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ........Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΙΛ!!!!!!!!!!ΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΡΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!