Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ


<b>ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ</b>"Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος.Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, ή γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή ή ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν αρμάδα."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έστι...
Ευτυχώς που είχαμε λεβέντες έλληνες και γλιτώσαμε από τον ραγιαδισμό, που σα νοοτροπία μας ταλαιπωρεί και σήμερα, που είμαστε ραγιάδες της υλης και των παθών μας.
Μπράβο στα μαγκάκια του αντιντπ!

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ...
ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΗΡΩΑΣ,
ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ!!!;;;

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι πως να μαζεψεις 100 ελληνες

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ,ΠΑΝΤΟΤΕ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΑΜΗΝ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ.Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΡΗΜΑΞΕ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ Κ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΠ 'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ Κ ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ Ν' ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΕΙ Κ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ''ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ''