Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Γολγοθάς» οι διακοπές για χιλιάδες τουρίστες


«Γολγοθάς» οι διακοπές για χιλιάδες τουρίστεςΒρέθηκαν «όμηροι» των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί

«Γολγοθά» μετατράπηκαν οι διακοπές για χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν χθες «όμηροι» των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Ακτή Ξαβερίου προσέγγισαν χθες 8 κρουαζιερόπλοια, ενώ βρίσκονταν άλλα δύο με περίπου 16.000 επιβάτες. Επίσης σήμερα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν να φτάσουν στον Πειραιά, λόγω της χθεσινής κατάστασης τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.


Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να μετακινηθούν με τα πόδια, ενώ πολλοί άλλοι έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν την πτήση τους.

Στο σταθμό του ηλεκτρικοί σταθμού στον Πειραιά χθες το μεσημέρι επικρατούσε το αδιαχώρητο, όπως και στους συρμούς του Μετρό προς το Αεροδρόμιο.

Λόγω της κατάστασης που επικράτησε χθες, το κρουαζιερόπλοιο ARMONIA της εταιρείας MSC με 2.200 επιβάτες, αντί να προσεγγίσει σήμερα στον Πειραιά αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Ναύπλιο και να αποβιβάσει τους επιβάτες του εκεί.

Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Solstice με 3.150 επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να πιάσει και αυτό σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, άλλαξε το δρομολόγιό του και κατευθύνθηκε στα Χανιά.

Στην αρχή το κρουαζιερόπλοιο ζήτησε να πάει στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά ο Οργανισμός Λιμένα ενημέρωσε τον καπετάνιο ότι οι επιβάτες που θέλουν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους θα πρέπει να μετακινηθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, καθώς οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι, και τα πούλμαν δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια.

Επίσης τα κρουαζιερόπλοια Ruby Princess και voyazer of the seas με περίπου 7.000 επιβάτες, τροποποίησαν το πρόγραμμά τους και δεν προσέγγισαν χθες στον Πειραιά.

Πολύωρες καθυστερήσεις στην επιβίβαση και αποβίβασή τους αντιμετώπισαν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων magesty και cristal της εταιρείας Louis.
ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΕΧΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, Π.Χ. ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΙΩΝ, ΜΠΟΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω παιδια ειμαι ταξιτζης στη Θεσσαλονικη. Την Κυριακη το απογευμα, πηρα κουρσα απο το αεροδρομιο για το Πευκοχωρι της Χαλκιδικης. Εκανα 1ωρα για να παω στο Πευκοχωρι της Χαλκιδικης και 3,45ωρες για να γυρισω! Που ηταν τα καναλια και σεις μαζι για μενα και τους τουριστες που ταλαιπορηθηκαμε για 100χλμ 4 ωρες εεεε???

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτούς τους τουριστες πληρωνεις επιτοκιο φιλαρακο για τα δανεια. Τους πληρωνεις για να κάνουν 1 μηνα το χρονο διακοπες. Δεν θα γινει η Ελλαδα θερετρο τους αλλά Μαγιόρκα πχ. Να μην ξαναπατησουν. Ερχονται ΚΑΙ λογο ιστοριας της Ελλαδας οχι μονο για τις ομορφιες. Και αυτη η ιστορια τωρα επιβαλλει ΜΑΧΗ. Ας ερθουν του χρονου στην τελικη. Στον πουτσο μας λουλουδια! Δεν υποστηριζω τους ταριφες. Γαμω την κιτρινη φυλη. Αλλα η Ελλαδα εχει και καμια 50αρια επαγγελματα που εχουν σχεση με τον τουρισμο. Αυτοι δηλαδη δεν πρεπει να κανουν απεργία; Μην Ακουτε τα καναλια. Σε ολα τα επαγγελματα που απεργουν ΠΑΝΤΑ στην αρχη ειναι υπερ και ΠΑΝΤΑ μετα κατα...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κριμα,ταλαιπωρηθηκαν οι τουριστες,αμαυρωθηκε η εικονα της χωρας στο αξωτερικο..Οταν εσυ λαε πουστη που κοιτας μονο τον κωλο σου,που καθεσαι και ακους τετοιες ειδησεις αυτη την ωρα και δεν περνεις τα κεφαλια των δημοσιογραφων που τις λενε,τοτε καλα κανουν και σε γαμανε το σπιτι σου με οτι εχει αυτο μεσα.Γυναικες,παιδια,μανες..Και λιγα σου κανουν,πρεπει να αρχισουν να σε πηδανε διχως σαλιο πουτανα φαρα,νεοελληνα.