Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αγωγή τους κατά του ελληνικού Δημοσίου από τους συγγενείς αστυνομικού που δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς κακοποιούς σε συμπλοκή στην Κυψέλη..


Σοβαρές ευθύνες σε στελέχη και όργανα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία μέλους της, νεοσύστατης τότε, ομάδας ΔΕΛΤΑ σε συμπλοκή στην Κυψέλη, τον Απρίλιο του 2009, επιρρίπτουν οι στενοί συγγενείς του.


Με αγωγή τους κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητούν χρηματική ικανοποίηση καθώς, όπως υποστηρίζουν, η ομάδα ΔΕΛΤΑ τέθηκε σε λειτουργία και βγήκε για περιπολία με πρωτοφανή προχειρότητα και βιασύνη, χωρίς κανονισμό λειτουργίας, ενώ δεν τηρήθηκαν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και αυτοπροστασίας.


Το περιστατικό έγινε τη νύχτα της 2ας προς 3η Απριλίου 2009. Σύμφωνα με το 480/11 παραπεμπτικό βούλευμα, για την εξ επαφής δολοφονία του αστυνομικού Σπ. Θεοδώρου και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου του Γ. Αναγνωστόπουλου, κατηγορούνται δυο αδέλφια από την Ουκρανία. Ο βασικός κατηγορούμενος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό.

Οι τότε υπεύθυνοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. εγκαλούνται ότι έβγαλαν στο δρόμο τους άνδρες της ομάδας Δ τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν εκδοθεί η σχετική διαταγή και ο κανονισμός λειτουργίας της ομάδας. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οκτώ μήνες αργότερα, εκδόθηκε και άλλη εσωτερική διαταγή που όριζε την ενδυμασία, τον εξοπλισμό και τους κανόνες εμπλοκής της αστυνομικής δύναμης Δέλτα (ύπαρξη προπομπού, παρατηρητή, ανάθεση ρόλων κ.ά.).

«Ετσι εξηγείται», αναφέρεται στην αγωγή, «γιατί η ομάδα Δ19, στην οποία ανήκε ο Σπ. Θεοδώρου, και ο βαρύτατα τραυματισθείς συνάδελφός του, λειτούργησε κατά πρωτοφανή τρόπο πρόχειρα, τελείως ασυντόνιστα και με εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις, σε εξοπλισμό, υλικά και προμήθειες».

Οπως καταγγέλεται, οι άνδρες της ομάδας φορούσαν τα πολιτικά τους ρούχα, έφεραν μόνον κράνος, και δεν είχαν δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας! Ετσι, όταν το δίκυκλο με τους αστυνομικούς αποκόπηκε από την άλλη ομάδα, κανένας δεν τους αναζήτησε. Οπως ομολογεί στην κατάθεσή του ο επικεφαλής της ομάδας, «είχε χάσει τους Θεοδώρου και Αναγνωστόπουλο και προσπαθούσε να τους ανεύρει, αλλά αυτό ήταν αδύνατο λόγω έλλειψης ενδοεπικοινωνίας και ιδίως ατομικών φορητών ασυρμάτων»!

Αλλα μέλη της ίδιας ομάδας καταθέτουν ότι μέχρι να φτάσουν στο σημείο που ήταν τραυματισμένοι οι συνάδελφοί τους, «δεν είχαμε καταλάβει ότι έλειπαν ούτε ξέρουμε πότε είχαν φύγει»
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι χρήματα, φυλακή οι υπευθυνοι ΤΩΡΑ. 10 χρονακια. Μια χαρά ειναι.
Ουτε μηνα δεν αντεχεις μεσα...