Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σεμίνα Διγενή: Κύριε Παπουτσή, ξέρω πως ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:
Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα.
Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ”φορτώνεται” με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..


Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ”περιποιηθεί” τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα ”δυνάμεις καταστολής” και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ”Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων” και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ”ερευνών”. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ”ανοίξει”. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..

Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις.

Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Σεμίνα Διγενή
Πηγη

24 σχόλια:

Evi είπε...

Μπράβο Σεμίνα!Επιτέλους ας μιλήσουν και κάποιοι έξω από τα δόντια!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ.................

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

εφοσον ο Παπουτσης ξερει τους δολοφονους και δεν μιλαει ,αυτο,δεν ειναι υποθαλψη εγκληματια?

Ανώνυμος είπε...

τουκανε τα τρία δύο

Ανώνυμος είπε...

ρε 2:28, εμείς που είμαστε σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, πως θα γίνει να μάθουμε? θα μας πεις εσύ που ξέρεις?

Ανώνυμος είπε...

Θελει μυαλο; Προφανως υπονοει τον ταρζαν. Γνωμη του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΜΕΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΕΑ...
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΕΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΨΗΦΙΖΟΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ
ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΓΓΛΗΜΑ.ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ
ΦΟΝΟ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ.
ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑΤΗ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΤΗ ΞΕΡΕΙ
ΟΤΙ ΣΦΑΛΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.

ΕΥΡΕΥΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΚΡΙΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ
+1+ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣ.
+2+ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
+3+ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΧΕΙ
+4+ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ.
+5+ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ, Η ΑΜΑΘΕΙΑ
+6+ ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
+7+ Η ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΜΕΡΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΠΑΠΑΔΕΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑ
¨ΑΓΑΘΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΘΗ ΓΝΩΜΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΚΟΝΙΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Skeftome,.....
oti ean o papoutsis ithele na mathi pios skotise ta pedia tou, ( kati pou mpori sintoma na simvi apo oti akuo ) giati kapioi orkistikan ekdikisi, ti thalege tote ean kapios san ke afton kalipti ton dolofono tou pediou tou?
isos tha prepi na dosi aftin tin apantisi ston euato tou poli sintoma, isos pio sintoma apo oti ektima!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μπλα μπλα μπλα στη χωρα του Μπλαμπλα.......και γιατι δεν τον αναφερει η κυρα Νταχτιριντινταχτιριντα? Ολο υπονοουμενα και αοριστιες, ακομα δεν βαρεθηκατε με τα χαζοπαιχνιδακια τους?
Δεν παει καλυτερα να γυρισει της χαζοεκπομπες με τις ψωναρες και τα χαζοτραγουδακια τους, που θελει να το παιξει και γνωστης μυστικων......πφφφφ

Ανώνυμος είπε...

akou malaka ta magazakia to ena pano apo to allo eixan hrimatodotisi oi masonoi ke oi diethnis trapezites...

ELEFTHEROtypia ke pasok leei... diladi re malakes toso diskolo einai na katalavete oti olos aftos o mihanismos tosa xronia tora doulevi gia tous diethnis trapezites?

ti na po re zoa... ti na po... nomizete oti iparxi politiki? mono sinenesi iparxi se ena sigkekrimeno fasistiko programa... ksipnate OLA EINAI ANTIPERISPASMOS


oson afora to sokrati, profanos den thelan troktika tin epohi tou mnimoniou
end of story pou legame ke sto xorio

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΑ....ΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα ανατριχιασα.... Σιγουρα του Παπουτση θα του κοπηκε ο υπνος και η ορεξη....

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ ΚΟΛΟΒΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!! Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ!!!ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ;ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΕΜΙΝΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΤΖΟΣΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Από τα αζήτητα της TV, βλέπει το κασέ της να έχει πέσει απελπιστικά, και μη αποδεχόμενη το γηρας που επελαύνει, προσπαθεί με τέτοιες κινήσεις να ξαναβγεί στον αφρό. Γελάσαμε βρε παιδιά. Και απευθύνεται σε ποιόν? Στον Παπουτσή. Ρε, εδώ δεν ένοιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί λόγω εγκληματικών λαθών και ολιγωριών δικών του με την υπόθεση Σάμινα και τους δεκάδες πνιγμένους κα θα συγκινηθεί από μιά "πεθαμένη" δημοσιογραφικά Σεμίνα? Λίγη σοβαρότητα.
Αυτά θα αποκαλυφθούν, όπως και ή όλη υπόθεση του παρακράτους στην Ελλάδα, μόλις ανέλθη η κατάλληλη πολιτική ηγεσία. Ευελπιστώ σε έναν πεισματάρη Α. Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΑΝΑΚΗ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ?ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΣΠΙΤΙΑ,ΒΙΛΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΞΟΧΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

αυτο το κυριε τι το θελει πφφ.ασε που του εκλασε τα @..ια και πολυ που ιδρωσε το αυτι του κλασομπανιερα.αλλη ειναι η γλωσσα που θελουν αλλα αυτη δεν φαινεται προς το παρον να ερχεται και φοβαμαι πως δεν θα ερθει καθολου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΦΗΝΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

filarako kai autos masonos einai>ti na perimenoume?