Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η σταλινική βία των μεγαφώνων της “κάτω πλατείας” Συντάγματος.



Από εχτές το μεσημέρι, στο όνομα της «αμεσοδημοκρατίας», η «κάτω πλατεία» έστησε μία πανάκριβη μεγαφωνική εγκατάσταση, ικανή να σκεπάσει όλες τις φωνές της πλατείας Συντάγματος και της γύρω περιοχής.
Σε ένα ακραίο σενάριο, δίνεται η δυνατότητα να ανέβει στο «βήμα» κάποιος τρελαμένος οπαδός της βίας και να ....
ουρλιάξει: «Μην πυροβολείτε τον πιανίστα, πυροβολήστε τον φασίστα» (όπως αναγράφεται σε ....
μία από τις σκηνές που έχουν στηθεί πέριξ των μεγαφώνων).

Αυτό όμως είναι ακραίο σενάριο.
Δεν χρειάζεται να εξαπολυθεί κάποιο τέτοιο σύνθημα για να εκπληρωθεί ο σταλινικός και ακραία διχαστικός ρόλος των μεγαφώνων.
Και μόνο ο «θόρυβος» που δημιουργείται, αρκεί για να δημιουργήσει σύγχυση, ενόχληση και οργή.  Αυτά τα συναισθήματα, για τους γνώστες της «ψυχολογίας πλήθους», αποτελούν την πολυπόθητη μαγιά για την εξαπόλυση ανεξέλεγκτης, μαζικής και στην περίπτωση του Συντάγματος, αναπόφευκτα αιματηρής βίας. Το μόνο που λείπει, είναι η σπίθα.
Επικαλούμεθα την κοινή λογική όσων Ελλήνων  έχουν ακόμη αμφιβολίες για εκείνους που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση των «συνελεύσεων» και τους καλούμε να φωνάξουν μαζί μας: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση των Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων για την περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης του Συντάγματος, θα γίνει την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στη οδό Νίκης 33

3 σχόλια:

iraklis k είπε...

ρε παιδια μην γινεστε αιτια να διασπαστουμε,και εμενα δεν μου αρεσουν καποια αυτα αλλα ειμαι εκει προσπαθω να συμετεχω να λεω την γνωμη μου ,και ενωτικα μονο μπορουμε να συνεχισουμε το ειπαν εχθες τα παιδια δεν υπαρχει θεμα οι πανο και κατω ειναι ολοι ενα ,προχθες κατεβαινωντας απο πανω τα παιδια που φωναζαν ειμασταν κατω καποιοι και χειροκροτησαμε ,επισης εχθες διωξαμε μαζι με παιδια αποτην ομαδα ψυχραιμιας αριστερη ομαδα που προσπαθουσε να μοιρασει φυλλαδια και να βαλειι πανο .ηδη εχουμε κερδισει πολλα οι πολιτικοι τρεχουν και δεν φτανουν μην τα χαλασουμε ολα αυτα να ειμαστε ψυχραιμοι και να ανοιγουμε διαλογο στο διαφορετικο

Ανώνυμος είπε...

την κυριακη πηγα για πρωτη φορα στη συγκεντρωση, αυτο που ειδα ηταν οτι στο πανω μερος ηταν οι δυναμικοι νεοι με τα συνθηματα, στη μεση περιπου ηταν οι 300 ποιο κατω αυτοι που συζητουσαν και ανακατεμενοι απο τη μεση της πλατειας και κατω οι μεγαλυτεροι σε ηλικια,οι οικογενιες με τα παιδια και αρκετοι νεοι.πιστευω οτι ειναι φισιολογικος αυτος ο διαχωρισμος γιατι δεν γινεται να συμετεχουν ολοι με τον ιδιο τροπο λογο της διαφορετικης ηλικιας.οσο για τα μεγαφωνα τι να πω, αν δεν επισκιαση την συγκεντρωση...?

Ανώνυμος είπε...

Οι αριστεροί βρωμιάρηδες των ακραίων συνιστωσών του Σύριζα προσπαθούν να καπελώσουν το Σύνταγμα (ενώ στην αρχή το κράζανε). Πουλάνε εφημερίδες, κουνάνε πολύχρωμες σημαίες άλλων κρατών και κανονίζουν εκδηλώσεις σήμερα κι αύριο για να ενημερώσουν τα μέλη τους και να συζητήσουν πως θα παρέμβουν καλύτερα κι οργανωμένα. Ντου και ξύλο στους ανθέλληνες αριστερούς.