Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Με επιστροφή στη δραχμή εκβίασε ο Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο;



Anti-ntp:Κάντο μωρη κότα παπανδρέου.. Κάντο να βουλιάξει το ευρώ να ησυχάσουμε και εμείς!

Εννέα ώρες συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προφανώς και συνιστούν…μαραθώνιο. Λόγω μάλιστα του προχωρημένου της ώρας, κοντά στα μεσάνυχτα, που ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για ανάλυση για....
δημοσιοποίηση των όσων ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες.
Έτσι, δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε μια αποστροφή της εισήγησης του Γιώργου Παπανδρέου, που επιβεβαιώνει σενάρια τα οποία μέχρι πρότινος ανήκαν στη σφαίρα του φαντασιακού. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν, μιλώντας σε δραματικούς τόνους, και θέλοντας να εξηγήσει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, παραδέχτηκε ότι τέθηκε ζήτημα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δηλαδή επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής.
«Η ένταση και το βάθος της κρίσης, επέτρεψαν να τεθούν ερωτηματικά για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ», ήταν η επίμαχη αποστροφή, που ουσιαστικά ήρθε να επιβεβαιώσει τη δημόσια έκκληση αγωνίας της Μαρίας Δαμανάκη, πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Τότε, η Ελληνίδα Επίτροπος στις Βρυξέλλες είχε προκαλέσει σάλο και ποικίλες αντιδράσεις, με τη δημόσια αποκάλυψή της ότι στις Βρυξέλλες υπάρχουν αρκετοί που συζητούν την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή προφανέστατα ο Γιώργος Παπανδρέου απείλησε - εκβίασε για μία ακόμη φορά το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του, θα θέλαμε να ρωτήσουμε: Και δεν βρέθηκε κανένας εκεί μέσα να του πει "πρόεδρε κόψε αυτά που παίρνεις σε χαλάνε" ή να τον προτρέψει σε "επαναφορά" λέγοντάς του "είπαμε να κοροϊδεύουμε τον λαό, όχι να κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας"!!!
Είναι δεδομένο πως μία φυγή της Ελλάδας, σήμερα, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη και στις οικονομίες άλλων κρατών που κινδυνεύουν. Και αυτό η Ευρώπη δεν το θέλει. Οπότε, δια της ατόπου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για μία ακόμη φορά ο ψεύτης πρωθυπουργός είπε ψέμματα, για μία ακόμη φορά ο εκβιαστής υπαλληλάκος των funds εκβίασε, για μία ακόμη φορά ο άπατρις απέδειξε πως δεν έχει σκοπό να σταματήσουν το "έργο" του... δεν θα το επιτρέψει ούτε στα μέλη της κυβέρνησής του να το κάνουν αυτό. Ήρθε για μία δουλειά και έχει σκοπό να την ολοκληρώσει. Πάση θυσία και με κάθε κόστος. Εννοείτε, φυσικά, πως η θυσία και το κόστος δεν συμπεριλαμβάνουν τον ίδιο...
Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Ο χρόνος έχει... παρέλθει και ήρθε η στιγμή να περάσουμε στην παροιμία που λέει "ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" ή στο... Γουδή του, θα προσθέσουμε εμείς...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρώτη σημείωση

η δραχμή δεν είναι καθεστώς! η δραχμή ήταν το νόμισμα των ελλήνων, τετράδραχμο Μ. Αλεξάνδρου - Αθηναϊκό τετράδραχμο όπως επίσης και κατά την Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν μονάδα μέτρησης βάρους νομισμάτων, εδώ και χιλιάδες χρόνια! Η Δραχμή είναι συνώνημη του Ελληνικού έθνους.

δεύτερη σημείωση

άντε και πάει σε νέο νόμισμα, άντε και πάνε όλα καλά και μας βγάζει από την φουρτούνα - μακάρι δλδ αλλά που τέτοια τύχη - άντε και αποκτάμε πάλι την δραχμούλα μας...τα CDS ποιός θα τα πληρώσει;

η Αμερική, ο Ομπάμα, οι ασφαλιστικές τους και ο απλός λαουτζίκος τους!

ποιόν θα κυνηγήσει ο Ομπάμα μετά; την κυρά Κατίνα από την Άνω Ραχούλα ή τον ΓΑΠ και την παρεούλα του (Μέρκελ-Σαρκοζί-ΕΚΤ κλπ).

East είπε...

"Κάντο να βουλιάξει το ευρώ να ησυχάσουμε και εμείς"

Το νόμισμα πρέπει να έχει αντίκρισμα, είτε σε χρυσό, είτε άλλο(παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, κτλ).

Το πρόβλημά μας είναι ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε. Από την άλλη, δεν είχαμε την ισχύ της Δύσης(η οποία ελέγχει τον μισό πλανήτη, τα πετρέλαια, κτλ) ώστε να μπορούμε να τυπώνουμε νόμισμα και να ζούμε χωρίς να παράγουμε.

Αν τώρα επιστρέψουμε στην δραχμή, η δραχμή θα υποτιμηθεί και όλοι θα φτωχύνουμε.

Πρέπει να αυξήσουμε δραστικά την παραγωγή.

Αν το κάνουμε αυτό, και έχουμε ισχυρή οικονομία, τότε μπορούμε να επανέλθουμε στην δραχμή, και τότε η δραχμή θα είναι ισχυρό νόμισμα.

Αν θέλουμε άμεσα να επιστρέψουμε στην δραχμή, τότε θα πρέπει να κόψουμε χρυσή δραχμή.

Πιθανόν έχουμε δεσμεύσει τον χρυσό της Ελλάδας για να πάρουμε ευρώ(όταν υιοθετήσαμε το ευρώ). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που δεν υπάρχουν αποθέματα, το κράτος μπορεί να κόψει χρυσή δραχμή και να την πουλάει(βγάζωντας και κέρδος) σε όποιον θέλει να αγοράσει(εντός ή εκτός Ελλάδας).

Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε δραστική αύξηση της παραγωγής και κρατικοποιήσεις.