Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ στον Ε.Σ.Tην Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ.
Αποστολή τους η  "Κοινή Οπτική Επιθεώρηση" (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από....
κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς των M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981 και 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1 κλπ.

Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Κανονικά πριν το τέλος του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα δωρέαν παραχωρηθέντα Μ1Α1 και τα λοιπά οχήματα βελτιώνοντας δραματικά στις χερσαίες δυνάμεις το ισόζύγιο ισχύος υπερ της Ελλάδας.
Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ στο defencenet.gr, οφείλεται στο ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2.
Ειδικά η παραχώρηση των τελευταίων θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 224 M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Με την προσθήκη του δεύτερου συνόλου παραχωρούμενου υλικού, καλύπτεται πλήρως το αίτημα του ΓΕΣ για 400 Μ113Α2.
Μετά από αυτά θα ακολουθήσει η πρόσκληση για επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 άρματαμάχης Μ1Α1 Αbrams των 400 που θα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός, παρά τα όσα ευτράπελα έχουν ακουστεί περί δήθεν «ραδιενεργών αρμάτων» από κάποια ΜΚΟ και κάποιο κίνημα «Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Φαντάρων»!
 Η θωράκιση του Μ1Α1, παρά το γεγονός ότι δεν είναι DU, όπως δηλώθηκε από το Επιτελείο, εν τούτοις υπερέχει αυτής του LEO2A4 καθώς διαθέτει διαδοχικά στρώματα χάλυβα υψηλής σκληρότητας και μήτρας κέβλαρ με κεραμικά ένθετα, όπως το καρβίδιο του βορίου. Καρβίδιο είναι οι στέρεες δυαδικές ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία, κυρίως μέταλλο.
Βέβαια αν ήταν DU  δηλαδή Μ1Α1ΗΑ θα υπερείχε σε βαλλιστική προστασία ακόμα και του LEO2HEL, αλλά και πάλι υπερέχει, όπως είπαμε των τουρκικών LEO2A4. Μαζί με τα άρματα έρχονται και 3.000 αντιαρματικά βλήματα Υψηλής Εκρηκτικότητας Μ830 των 120 χλστ. αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 12.000 βλήματα για ένα στοιχειώδες απόθεμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΙΚΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

μπουκάλι.... είπε...

τόση αγάπη μαζεμένη απο την μαμά πατρίδα (Αμερική) δεν την αντέχω.... χαχαχαχα
ποιος ξέρει τι έχει συμφωνηθεί κάτω από το τραπέζι...

Ανώνυμος είπε...

Μετά την διάλυση της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας, που ήδη σύμφωνα με τον Τούρκογλου, (συγνώμη Βενιζέλο)δεν αποδίδει και έχει τεράστια χρέη (εδώ γελάμε) θα καταλάβουμε τον απώτερο σκοπό των αμερικάνων. Οι Τρώες όταν αντίκρυσαν τον Δούρειο Ίππο,είχαν έναν Λαοκόοντα να λέει
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», εμείς ονειρευόμαστε ακόμη το πάρσιμο της Πόλης...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή υπηρέτησα τα Τεθωρακισμένα σας λέω ότι τα Λεοπαρδ 2 Α6 Ηελλ είναι τα καλύτερα απο πολλές απόψεις πάντα οι Γερμανοί και απο το 2 Παγκόσμιο πόλεμο φτιάχναν τα καλύτερα άρματα!!!!!!!!

Τα Μ1Α1 Abraham είναι 3 στην σειρά και δεύτερα είναι τα Challenger 2 πρώτα φυσικά είναι Τα Leopard 2 A6

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον συμφώνησαν για τα πετρέλαια. Ο% οι Τούρκοι και τα υπόλοιπα εμείς και οι Αμερικάνοι. Και αν κουνηθούν οι Τούρκοι, θα γίνει το ντου από παντού. Σας λέει κάτι μήπως η απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν πριν μερικές μέρες;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΕΒΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΟΓΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρσιμο της πόλης με αμερικάνικη χορηγία;;; Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Προτιμώ να ντυθώ τσολιάς και να πάω να την πάρω μόνος.

Ανώνυμος είπε...

Το τελος της τουρκιας ερχεται.Ειναι στα σχεδια να την μικρηνουν λιγακι γιατι ψιλοσηκωσε κεφαλι.Μονο οι τουρκοι δεν εχουν παρει μυρωδια γιατι τους εχει πιασει αλαζωνεια.Γελαει καλυτερα ο τελευταιος παντα και μεις θα ειμαστε οι τελευταιοι.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε ρεεεε!!!
Τίποτα δεν είναι τζαμπα, τα σαπια του αμερικανικου στρατου μας δινουν τα οποια για να παιξουν και να ειναι συμαβατα με τα συστηματα μας θα χρειαστουν καποιο εκσυγχρονισμό που μαντεψτε ποιοι θα τον αναλάβουν. Η μεγαλη ομως απατη ειναι στα πυρομαχικα.
Αν μας αγαπουσαν τοσο θα μας εδιναν και τα βληματα DU που μπορουν να κάνουν σκονη την οποιαδηποτε θωρακιση στον κοσμο.
Κομπίνα και πάλι φιλοι μου όπως με τα BMP!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστος 1,43.. στις μέρες μας η γυναίκα γαμιέται και την επόμενη μέρα ζητάει καινούριο φουστάνι απο τον αντρα της..... κάτι πολύ χόντρο εχουν στήσει, και ειναι εις βάρος της ελλάδας.... και τι να τα κάνουμε τα άρματα όταν στον Ε.Σ. δεν υπάρχη συντηρηση και δεν υπαρχουν πυρομαχικα(όλα ειναι τζουφια έχουν σαπισει)!

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα Δεν χαρίζεται και τίποτα δεν δίνεται τσάμπα και χωρίς αντάλαγμα..Εδω θα είμαστε και θα δείτε.