Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μοναχός χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατο του.


Πιστεύω πως τα λόγια είναι φτωχά όταν πρέπει να περιγράψουν ένα τέτοιο γεγονός. Οι φωτογραφίες του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μιλούν από μόνες τους. Ο γέροντας εκοιμήθει τα χαράματα στις 1.7.2009 καταπονημένος σωματικά από μία....
λοίμωξη.
 Πριν αφήσει την μακάρια ψυχή του στα χέρια του δημιουργού έκανε τον σταυρό του και παρέδωσε το πνεύμα του. Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγα λεπτά μετά την εκδημία του. Μετά από την είδηση της κοίμησης του σύσσωμη η μοναστική αδελφότητα της Ιεράς μονής Βατοπαιδίου, καθώς και οι επισκέπτες της μονής, συγκεντρώθηκαν στο κελί του μοναχού Ιωσήφ για να ετοιμάσουν το σώμα του για την κηδεία του. Τότε έγινε κάτι το πραγματικά θαυμαστό. Ο γέροντας αν και νεκρός εδώ και 45 λεπτά χαμογέλασε και το χαμόγελο του αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του με τόση ουράνια γαλήνη που φαίνεται στις επόμενες δύο φωτογραφίες.

Ο μοναχός Ιωσήφ θεωρείτε από τους τελευταίους αγίους του αγίου όρους. Είχε το διορατικό χάρισμα και ολόκληρος ο βίος του χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη αγάπη του προς τον θεό και τον άνθρωπο. Γεννήθηκε το 1920 στην Κύπρο και μόνασε σε μικρή ηλικία. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν πραγματικό ζηλωτή της πίστης και ένθερμο υποστηρικτή της αγάπης.
 

Ιωάννης Καρυοφυλάκης. 


Σημ: Οι φωτογραφίες είναι από το http://vatopaidi.wordpress.com 


ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε παππούλη για την αγάπη που μας έδωσες.Τον δρόμο παππούλη τον ξέρεις,είναι αυτός που οδηγεί στο φώς και στην αγκαλιά του Χριστού.