Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Υπάλληλοι ενός ανώτερου θεού...Εφάπαξ 400 χιλ ευρώ σε συνταξιούχο της Βουλής


Μπορεί χιλιάδες υπάλληλοι να περιμένουν μέχρι και τρία χρόνια για να πάρουν σύνταξη, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στη Βουλή. Συντάξεις εξπρές μέσα σε λίγες εβδομάδες και εφάπαξ που αγγίζει τα 400.000 ευρώ..


Ενώ ο λαός στενάζει και η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και καθυστερώντας την καταβολή του εφάπαξ σε χιλιάδες πολίτες, κάποιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι είναι πιο "ίσοι από τους άλλους".


Φυσικά πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Βουλευτές της χώρας και άρα "δικαιούνται" προνόμια και πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία φτάνει τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάλληλος της Βουλής, με διευθυντικό βαθμό, που συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο μήνες, έλαβε αμέσως και το διπλό εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, λαμβάνει συνολικά και από τα δύο ταμεία (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ.

Η εφημερίδα κάνει σύγκριση με υπάλληλο του δημοσίου, η οποία βγήκε στη σύνταξη και προσπάθησε να μάθει πότε θα πάρει το εφάπαξ (58.000 ευρώ). Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να το περιμένει πριν το 2014, αν καταφέρει να το πάρει.

Η άμεση καταβολή του εφάπαξ και η παράκαμψη της λίστας προτεραιότητας μπορεί να γίνει αν ο δικαιούχος πιστοποιήσει με έγγραφα κρατικού νοσοκομείου, ότι ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού, πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή της εξαίρεσης αμφισβητείται και θεωρείτε ως παραθυράκι για να ευνοούνται συγκεκριμένοι υπάλληλοι.
news247

3 σχόλια:

Modestus είπε...

Έτσι έτσι ΠΑΣΟΚ δεν θέλαμε; ΝΔ δεν θέλαμε; Τα λαμόγια και οι φίλοι τους θα τσιμπάνε μισθάρες κι εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε φαγητό στα σκουπίδια. Αν δεν τους πάρουμε το κεφάλι στην κυριολεξία δεν υπάρχει λύτρωση. Ας λουστούμε την δημοκρατία και την ισότητα που μας παρέχει το Σύνταγμα.

manos2626 είπε...

τι να πουμε και εμεις του ιδιωτικου τομεα που θα δουλευουμε μεχρι τα 70 οσοι φτασουμε μεχρι εκει για να παρουμε 400-500€ και το εφαπαξ που παιρνουν οι δημοσιοι υπαλληλοι μας ακουγεται σαν ανεκδοτο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΕ ΑΛΗΤΗΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΓΕΝΗΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΝΑ ΠΣΟΦΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΩΟΥΝ ΟΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΗΜΙΟΤΗΕΡΑΠΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ