Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γιάννης Μπουτάρης: Να χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί τον όρο Μακεδονία



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκε πολλές φορές για τις θέσεις του και επέκρινε τις παρεμβάσεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
 Σε διάσκεψη που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο: «Κάνει ο δήμαρχος εξωτερική πολιτική;» ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε ότι δεν πρέπει να στερούνται οι κάτοικοι της πΓΔΜ το.....



 δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία.
 Χρειάζεται ένα σύνθετο όνομα για την γειτονική χώρα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να στερούνται του δικαιώματος να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εξήγησε τις προσωπικές θέσεις του για την εξωτερική πολιτική και ως προς το θέμα της ονομασίας.
 «Είναι αδιανόητο να απαγορεύσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη λέξη ‘Μακεδονία’ για τον προσδιορισμό της χώρας τους, όταν ιστορικά η γεωγραφική αυτή περιοχή ανήκει στην Μακεδονία. Εμείς οι Βλάχοι, όπως ξέρετε είμαι βλάχικης καταγωγής, πάντα υποστηρίζω με συνέπεια ότι μιλούν ‘μακεδονικά’ και τους αποκαλούν ‘σλαβομακεδόνες’», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης- Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
 Ο Μπουτάρης, εξάλλου, πιστεύει ότι οι ‘Μακεδόνες’ πολίτες δεν θα πρέπει να συνδεόνται με έθιμα και παραδόσεις με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση.
 «Το ακούω και το λέω πάντα στους φίλους μου, είναι καλά να έχεις να μια τέτοια λαμπρή παράδοση, ως σλαβικό έθνος, γιατί να είναι απαραίτητο να δανειστείς μια ταυτότητα, εκείνο που θα σε κάνει περήφανο είναι να πιστεύεις στις ρίζες σου» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
 Η επίλυση της ονομασίας της πΓΔΜ θα σήμαινε πολλά για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, θεωρεί ο Μπουτάρης.
 «Ενδιαφερόμαστε για τη σταθερότητα της πΓΔΜ διότι πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται εκεί.
 Εξάλλου, πολλοί περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στην Θεσσαλονίκη από τα Σκόπια από ότι από την …Καλαμάτα και τα …Χανιά. Γι’ αυτό θέλουμε μια συμφωνία για σύνθετη ονομασία, που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», είπε.

  πηγη

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε μπουταρη....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΜΕΘΥΣΕΙΣ ""ΑΝΘΡΩΠΕ"" ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ!!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ Ή ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙ ΑΝ ΒΡΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ!!! ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπουταρη σε κερναω κρασια ...μπας και στρωσεις ,πριν οταν τα επινες δεν ενοχλουσες ή καλυτερα ήσουν επικινδυνος μονο για τον εαυτό σου...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΛΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΖΗΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Προσέξατε ότι αναφέρεται σε "Βόρεια Ελλάδα" αντί να πει "Μακεδονία" ο κ..λόγερος;

Ανώνυμος είπε...

Ρε γκαρντασια οταν ψηφιζατε ειχατε πιει τιποτα απαγορευμενο;Θα μας τρελανει αυτος εκει επανω!!!
Χα Χα Χα.....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τρελό αγόρι Μπουτάρη, φτιάχνεις ωραίο κρασάκι ε? Αν φτιάξω και γω κρασάκι και βάλω επάνω το logo σου δεν θα με μηνύσεις που σου κλεψα τα πνευματικά δικαιώματα...? Εκατομύρρια φορές χειρότερο είναι η κλοπή του όρου "Μακεδονία" για την Ελλάδα. Δεν ξέρω πως τους λέγατε από κει που είστε, ξέρω όμως ότι η Μακεδονία γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά ήταν πάντα ελληνική! Δεν διεκδικούν να λέγονται Μακεδόνες μόνο για γεωγραφικούς λόγους αλλά διεκδικούν εδάφη και ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία! Τέτοια χάρη δεν την αξίζουν τα γειτονάκια μας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

τι λεει ο ανθρωπος μηπως να παραδωσουμε και εδαφη και να τους επιτρεψουμε να χρησιμοποιησουν την Θεσσαλονικη για πρωτευουσα?Καρντασια μεζευτειτε εκει πανω και ξηλωστε τον απο το αξιωμα του πριν πει κι αλλα.που και να φτασει να πρατει κιολας....αυτος ειναι ακρως επικινδυνος

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΛΙΓΚΟΡΟΦ!!!""ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ¨¨
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΒΩ....
ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ....
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΔΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη και αισχος σε οσους ψηφισαν αυτο το ατομο για δημαρχο της Θεσσαλονικης μας.Ελπιζω τωρα να αισθανονται δηκαιωμενοι με αυτη τους την επιλογη.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΨΤΕ ΤΟΝ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

kalispera kai sygnwmh gia ta greeklisch,afhsteton na leei meres metrane tou logou tous,meta na doume pou tha kruftoune kai ti dikaiologies tha mas lene,tetoia anthrwpakia einai axeia tis moiras tous,apla deite to parelthwn kathenos tous gia na katalabetai to mellon tous.sas xairetw apo germania.

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στο Σκοπιανό.

Το Σκοπιανό δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα για εμάς.

Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

Το "πρόβλημα" ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των "εθνογεννέσεων" στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι'αυτό δηλώναν "Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι"(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο "Ματσεντόνσκι").

Ένα άλλο παράδειγμα Σλαβόφωνων που δεν αισθάνονται Σλάβοι, είναι οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι, που είναι εκσλαβισμένοι και εξισλαμισμένοι Θράκες, μιλούν ίδια γλώσσα με τους Βούλγαρους, όμως δεν αισθάνονται ούτε Σλάβοι ούτε Τούρκοι.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς στους Σλάβους, ούτε στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

Επίσης οι Βλαχόφωνοι των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί, που επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Και οι αλβανοί των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες, και επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Ομοίως και οι Τσιγγάνοι-ΡΟΜ(=Ρωμιοί).

Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Φίλε east έχουμε ξαναμιλήσει πάνω σε αυτό το θέμα...Το ότι σου ζητάω συνεχώς πηγές ή κάποιου άλλου είδους αποδείξεις και ποτέ δεν τις δίνεις, αλλά συνεχίζεις να λες περισσότερα που κινούνται στο ίδιο μοτίβο, εμένα μου φαίνεται τουλάχιστον ύποπτο! Μήπως μπερδεύεις τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό? Ναι, οι Έλληνες ήταν Χριστιανοί, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι Χριστιανοί των Βαλκανίων ήταν ελληνικής καταγωγής! Δεν ανήκουν σε άλλη φυλή οι Σλάβοι? Θα μας δώσεις έστω για μια φορά λίγα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτά που λες? ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Να το χαίρεστε το γεροντοφρικιό όσοι το ψηφίσατε!

East είπε...

Predator μην βλέπεις "στενά" εθνοφυλετικά.