Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!


Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ weather-forecast.com ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΥ – ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ (ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

http://www.weather-forecast.com/locations/Florina/forecasts/latest
ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΡΕΞΗ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ COPY PASTE ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ (Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ) ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

weatherfore@gmail.com

———————————–
To whom it may concern:
It is to my dismay that I find your website quite misinformed as to which flag belongs to which country. Though you rightly include the city of Florina within Greek territory, you have the flag of the Former Yugoslav Republic of Macedonia pasted alongside it instead of the Greek flag (cf. http://www.weather-forecast.com/locations/Florina/forecasts/latest).
Please rectify this immediately.
Thank you in advance,

mysatelite
Πηγη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα εχει την ελληνική..

Ανώνυμος είπε...

Εγω γιατι πιστευω οτι και μονο που τους γραφουμε στο μηνυμα "Former Yugoslav Republic of Macedonia" ειναι αυτο που θελουν προς το παρον?

αρχικα να μεγαλωσει μια γεννια με το "ΠΓΔΜ" νομιζοντας οτι ειναι νικη που ονομαζοντε ετσι και μετα απο πολυ καιρο σιγα σιγα να δεχτεις το σκετο Μακεδονια..

ειναι γνωστο οτι αυτοι σχεδιαζουν για δεκαετιες..βλεπω πλεον οτι ολοι οι ελληνες εχουμε δεχτει το Πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της Μακεδονιας...και μαλιστα το θεωρουμε και ως δικη μας νικη..ετσι μας εκαναν να πιστευουμε

φυσικα φιλε μου δε κατηγορω εσενα αλλα ολους μας..τουλαχιστον εσυ κανεις και κατι παραπανω και διαμαρτυρεσαι

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συγγνωμη αλλα αυτοι οι σκοπιανοι δεν ξερουν τι τους γινετε!!! Η ιστορικη αγνοια τους ειναι τετοια ωστε δεν ξερουν οτι η σημαια που συνεχεια προβαλουν ως σημαια τους, δεν εχει καμμια σχεση με τον ηλιο της βεργινας και της μακεδονιας..Δειτε εδω τι ειναι και τι συμβολιζει...
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΙΒΕΤΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑ [ΜΑΥΡΟ] ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. BARACK OBAMA ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_4851.html

GRArktos είπε...

@10:52 βρε φίλε λες να τους πειράζει η σημαία; εδώ δεν έχουν ιδέα από που κρατά η σκούφια τους.

Πάντως το παιχνίδι είναι χαμένο εφόσον έπρεπε να πάμε στη γλώσσα και όχι στο όνομα. Να τους επιβάλαμε να μιλάνε ελληνικά, εφόσον ελληνικά μίλαγαν οι Μακεδόνες και φυσικά κι εμείς να τους αναγνωρίζαμε ως Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά εγώ που μένω πολύ κοντά στα σύνορα σας λέω ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υφίσταται αυτό το κράτος

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΟ ΞΕΒΡΑΚΟΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ
ΚΑΙ Ο ΓΙΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ.ΞΕΒΡΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ
ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στο Σκοπιανό.

Το Σκοπιανό δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα για εμάς.

Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

Το "πρόβλημα" ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των "εθνογεννέσεων" στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι'αυτό δηλώναν "Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι"(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο "Ματσεντόνσκι").

Ένα άλλο παράδειγμα Σλαβόφωνων που δεν αισθάνονται Σλάβοι, είναι οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι, που είναι εκσλαβισμένοι και εξισλαμισμένοι Θράκες, μιλούν ίδια γλώσσα με τους Βούλγαρους, όμως δεν αισθάνονται ούτε Σλάβοι ούτε Τούρκοι.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς στους Σλάβους, ούτε στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

Επίσης οι Βλαχόφωνοι των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί, που επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Και οι αλβανοί των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες, και επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Ομοίως και οι Τσιγγάνοι-ΡΟΜ(=Ρωμιοί).

Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό.

Διογένης είπε...

Η Πελαγονία, που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του κράτους των Σκοπίων, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς η κοιτίδα των Αχαιών και των Αιολέων. Στο Μοναστήρι –δεύτερο σημαντικότερο διοικητικό και πληθυσμιακό κέντρο του κράτους των Σκοπίων– βρίσκεται η αρχαία Ηράκλεια, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β' o Μακεδών. Το Μοναστήρι πριν από έναν αιώνα ήταν κέντρο Ελληνισμού.

Το 1903, σε υπόμνημα που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα της Πελαγονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, περιγράφεται με σαφήνεια η πολιτιστική και εθνική κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής: "…λαλούμεν ελληνιστί, βουλγαριστί, βλαχιστί, αλβανιστί αλλ’ αυδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν ν’ αμφισβητεί προς ημάς τούτο."

Το 1872 ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου, Π. Λογοθέτης, με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εμφανίζει τους Έλληνες (ελληνόφωνους και μη) που κατοικούσαν στο βιλαέτι του Μοναστηρίου να ανέρχονται σε 320.000, τους μουσουλμάνους Οθωμανούς σε 100.000, τους Βουλγάρους σε 100.000 (80.000 μόνιμοι κάτοικοι και 20.000 παρεπίδημοι), τους Ιουδαίους σε 10.000 και τους Αθίγγανους σε 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του Χιλμή πασά στα 1904, στο βιλαέτι του Μοναστηρίου υπήρχαν 261.283 Έλληνες και 178.412 Βούλγαροι, ανάμεσα στους άλλους πληθυσμούς. Για το βιλαέτι του Μοναστηρίου έχουμε και την αναλυτική "Ελληνική στατιστική του πληθυσμού της Μακεδονίας κατ’ εθνότητας" του 1905, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες στην περιοχή του Μοναστηρίου ήταν 279.964, οι μουσουλμάνοι 217.115, οι Βούλγαροι 142.715 και όλοι οι υπόλοιποι περίπου 20.000. (Οι "Μακεδόνες", τότε, ήταν πολύ "φρέσκο φρούτο" για να αναφέρονται στα στατιστικά στοιχεία…) Δηλαδή, πριν από 100 χρόνια οι Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου ήταν σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 250.000. Τί απέγιναν όλοι αυτοί; Σκοτώθηκαν στους πολέμους; Μήπως μετανάστευσαν όλοι τους; Μήπως εξαϋλώθηκαν; Οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν να κάνουν λόγο για τους Έλληνες που κατοικούν στη γείτονα χώρα. Μήπως όντως δεν υπάρχουν; Εγώ πάντως, που είμαι από αυτά τα μέρη, γνωρίζω κόσμο άλλα έχω και συγγενείς στο Μοναστήρι και αλλού στο κράτος των Σκοπίων – πολύ πιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες πολίτες.

Σήμερα, σε αρκετές πόλεις των Σκοπίων δημιουργούνται ιδιωτικά φροντιστήρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας… Ο πρόεδρος του συλλόγου των Σαρακατσάνων που ζουν στα Σκόπια, Δημήτρης Αποστόλου, περιγράφει την κατάσταση ως εξής: "Εδώ υπάρχουν πολλές οικογένειες Σαρακατσάνων και πολλά νέα παιδιά, που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν έχουμε δάσκαλο. Τόσα χρόνια, υποσχέσεις μόνο στα λόγια. Σβήνουμε. Μην εκπλαγείτε αν δείτε Σαρακατσάνους με βουλγαρική υπηκοότητα. Η απόγνωση θα οδηγήσει πολλούς στην αγκαλιά της Βουλγαρίας… Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 πολίτες της ΠΓΔΜ, έλαβαν την βουλγαρική υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρωθυπουργός της χώρας (1998-2002) Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι… Ζητάμε από την Ελλάδα να μας παραχωρήσει διπλή υπηκοότητα, όπως έγινε με τους Βορειοηπειρώτες. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, στα χώματα που γεννηθήκαμε." Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι Σαρακατσάνοι…

Ορίστε και οι εξαφανισμένοι Έλληνες του κράτους των Σκοπίων:
http://www.youtube.com/watch?v=EEywo-Freyk
http://www.youtube.com/watch?v=KLfPoaQIeKM&feature=player_embedded
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/18/gligorov-cesky-denik-meionotita-100000-ellines-skopia/