Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ 100%, ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ



Ένταση δημιουργήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «100% αποτυχία στην εκτέλεση του...
προϋπολογισμού». 

Ο υφυπουργός ....Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απάντησε στον κ. Φλωρίδη πως «αυτά που λέτε είναι αλχημείες», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Φλωρίδη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε απευθυνόμενος στον κ. Σαχινίδη: «Στον προϋπολογισμό του 2011 η κυβέρνηση έθεσε ένα και μοναδικό στόχο: να μειώσει το έλειμμα κατά τρεις μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 6,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει ανακοινώσει επισήμως πως θέλει να επιβάλει πρόσθετα μέτρα για να συγκεντρώσει 6,4 δισ. ευρώ. Απόκλιση δηλαδή από τον στόχο κατά 100%. Η αποτυχία, κύριε υπουργέ, είναι καθολική».

Ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε «αλχημείες» τα στοιχεία του κ. Φλωρίδη λέγοντας ότι 100% αποτυχία θα ήταν αν το έλλειμμα από 7,5% αυξανόταν στο 15% του ΑΕΠ. 

Ο κ. Φλωρίδης αντέτεινε στον κ. Σαχινίδη πως οι αριθμοί είναι αριθμοί, αλλά δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση.

πηγή