Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Προσέχετε από τον Big Brother του Αττίλα



Ελληνοκύπριοι στα μπουντρούμια για τροχαίες παραβάσειςΖεύγος Ελληνοκυπρίων με το ανήλικο παιδάκι τους, και μικρή ομάδα τελειόφοιτων Ελληνοκύπριων μαθητών και συμμαθητριών τους κρατήθηκαν σε κρατητήρια του ψευδοκράτους στην Κερύνεια, για....
τροχαία παράβαση, σύμφωνα με τη «νομοθεσία» του Αττίλα.


ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
Γύρω στο μισό εκ. ευρώ στο ψευδοκράτος για «τροχαίες παραβάσεις»

Κάμερες τροχαίας έχει εγκαταστήσει το ψευδοκράτος σε κύριους δρόμους πολλών περιοχών των κατεχομένων και τέσσερις από το Λιμνίτη μέχρι την κατεχόμενη Ζώδια, οι οποίες καταγράφουν το όριο ταχύτητας των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Η «Σ» αποκαλύπτει πληροφορία από έγκυρη πηγή, ότι Ελληνοκύπριοι οδηγοί πλήρωσαν χρηματικό ποσό στο ταμείο του Αττίλα που πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα τα δυο τελευταία χρόνια, για ταχύτητα αυτοκινήτου πέραν της επιτρεπόμενης στα κατεχόμενα.

Μια πολύ σημαντική επισήμανση: Περίπολα της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους ελέγχουν ολόκληρο το εικοσιτετράωρο τις περιοχές που είναι εγκατεστημένες οι κάμερες, συλλαμβάνοντας τους οδηγούς στους οποίους επιβάλλουν πρόστιμα, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τους οδικούς κανόνες του ψευδοκράτους, απαιτώντας μάλιστα την είσπραξη του εξώδικου την ίδια στιγμή.


Οι οδηγοί σε κρατητήρια
Στην περίπτωση που οι οδηγοί εκφράσουν αδυναμία να πληρώσουν αμέσως το πρόστιμο, οι αστυνομικοί του ψευδοκράτους προχωρούν στην κατάσχεση των αυτοκινήτων και μεταφέρουν σε κρατητήρια τους οδηγούς, μέχρι που πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος πληρώσουν το εξώδικο στο οδόφραγμα του ψευδοκράτους, για να τερματιστεί η ομηρία των δικών τους.


Σύλληψη ζεύγους και μαθητών
Στις 21 του περασμένου Μαΐου, ζεύγος Ελληνοκυπρίων με το δίχρονο παιδί τους και δυο τελειόφοιτοι μαθητές με δυο συμμαθήτριές τους, που επέβαιναν αυτοκινήτων, είχαν συλληφθεί στην κατεχόμενη Κερύνεια, με την κατηγορία ότι οδηγούσαν με μεγάλη ταχύτητα.
Μετά από σωματικό έλεγχο, επιδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα στους οδηγούς, που ανέρχονταν σε 210 ευρώ για το ζεύγος και 240 για τους μαθητές, που εξέφρασαν αδυναμία να τα πληρώσουν.

Οι ψευδοαστυνομικοί, μετά την άρνηση των οδηγών, τους οδήγησαν σε απομόνωση, με την απειλή ότι θα παραμείνουν υπό περιορισμό μέχρι την πληρωμή του προστίμου.

Λιποθυμία της μητέρας
Λίγα λεπτά μετά την απομόνωση στο κρατητήριο, η μητέρα, που υπέφερε από καρδιακό πρόβλημα, λιποθύμησε και την άφησαν ελεύθερη τόσο την ίδια όσο και τις δυο μαθήτριες, οι οποίες όμως δήλωσαν ότι θα παραμείνουν δίπλα στους άλλους κρατούμενους, κινητοποιώντας παράλληλα τις οικογένειές τους για πληρωμή του εξώδικου στο οδόφραγμα του ψευδοκράτους στον Άγιο Δομέτιο.

Από την έρευνα της «Σ», για τη συλλογή στοιχείων των δυο υποθέσεων, προέκυψαν πληροφορίες ότι υπήρξαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων που παρέμειναν στα κρατητήρια για μερικές ώρες στα κατεχόμενα, μέχρι την πληρωμή του προστίμου για το τροχαίο «παράπτωμα» στο οποίο υπέπεσαν.

Κάμερες από Λιμνίτη μέχρι Ζώδια
Τέσσερις κάμερες έχουν τοποθετήσει οι Τούρκοι και στο δρόμο από τον Λιμνίτη μέχρι την κατεχόμενη Ζώδια, οι οποίες καταγράφουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων που οδηγούν Ελληνοκύπριοι.

Πληροφορίες της «Σ», οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί από κατοίκους του Κάτω Πύργου, αναφέρουν ότι «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους διεξάγουν και σωματικό έλεγχο σε πολλούς Ελληνοκυπρίους που διέρχονται μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την πατησαμε και εμεις.