Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα πρώτα "τέλεια" μωρά στην Ελλάδα!Αυτό που φάνταζε απίστευτο πριν από λίγα χρόνια είναι πλέον γεγονός. Η γέννηση των «τέλειων» μωρών είχε προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων και αντιδράσεις επί αντιδράσεων ακόμη και ανάμεσα σε κορυφαίους επιστήμονες. Ομως η επανάσταση έγινε, και όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε και στη γειτονιά μας, αφού τα πρώτα «τέλεια» μωρά γεννήθηκαν και... στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι υγιή και δεν πρόκειται να παρουσιάσουν σύνδρομα και χρωμοσωμικές ανωμαλίες.
Τα πρώτα «τέλεια» μωρά στην Ελλάδα ήρθαν στον κόσμο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η Αλεξάνδρα Πέππα έγινε μητέρα στα 31 της χρόνια και έχει την απόλυτη ευτυχία στην αγκαλιά της. Δύο πανέμορφα μωρά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, που πριν ακόμα γεννηθούν η επιστήμη τούς είχε εξασφαλίσει ότι θα είναι καθ' όλα υγιή. Η Αλεξάνδρα δεν πέρασε και λίγα μέχρι να φτάσει στο σημείο να κρατά στην αγκαλιά της τα μωρά της. Ταλαιπωρήθηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια με αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Οταν πληροφορήθηκε για την προεμφυτευτική διάγνωση, αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο βήμα. Η οικογένειά της δεν είχε κάποιο πρόβλημα, όμως η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν καταλήγουν πάντα σε αποτυχία ή σε αποβολές.
Επίσης, αφορά γυναίκες άνω των 40 ετών, που έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταλλάξεις στα χρωμοσώματά τους.
Η «Espresso» βρήκε στο μαιευτήριο την πανευτυχή μαμά, η οποία μάς άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τη μεγάλη απόφασή της αλλά και για τα «τέλεια» μωρά που κρατά πλέον στην αγκαλιά της. «Είχαμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και όταν ο γιατρός μας μας μίλησε για την προεμφυτευτική διάγνωση, αποφασίσαμε ναα προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα και ελπιδοφόρα διαδικασία. Μετά τον έλεγχο δώδεκα γονιμοποιημένων ωαρίων βρέθηκαν τρία ικανά και καθ’ όλα υγιή και έγινε η εμφύτευση. Από αυτά, τα δύο συνέχισαν κι έτσι μετά από λίγες ημέρες έμαθα ότι έχω δίδυμα στην κοιλιά μου» λέει η νεαρή μητέρα, που δεν κρύβει τη συγκίνησή της και τα δάκρυά της.
Παρά το γεγονός ότι η Αλεξάνδρα ήξερε ότι θα γεννήσει δύο υγιή παιδιά, δεν σταμάτησε στιγμή να έχει αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. «Είναι πάντα τόσο έντονο το συναίσθημα για να πάνε όλα καλά, όσο είσαι έγκυος, που πραγματικά σε κυριεύει. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι τα παιδιά θα είναι καλά, γιατί εμπιστεύομαι απόλυτα τον γιατρό μου, τον κ. Πάντο, αλλά η αγωνία μέχρι να φέρεις στον κόσμο το παιδί σου δεν σταματάει ποτέ, παρά μόνο με τη γέννησή του» επισήμανε η πανευτυχής μητέρα.
Επαναστατική μέθοδος
Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος στον χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η Αλεξάνδρα Πέππα ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που την τόλμησε.
Οπως εξήγησε στην «Εspresso» ο γυναικολόγος και ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση Κώστας Πάντος, «μέχρι τώρα μπορούσαμε να ελέγξουμε μόνο εννέα ζεύγη χρωμοσωμάτων, αλλά από το 2010 αρχίσαμε να εφαρμόζουμε την προεμφυτευτική διάγνωση, όπου ελέγχονται όλα τα χρωμοσώματα, δηλαδή και τα είκοσι τρία ζευγάρια χρωμοσωμάτων που έχουμε. Αυτό μας διασφαλίζει ότι τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν διάφορα σύνδρομα και τρισωμίες, τα οποία βλέπει κανείς μετά τη γέννηση ενός παιδιού».
Καμία σχέση με την ευγονική
Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης δεν έχει καμία σχέση με την ευγονική. «Δεν διαλέγουμε χρώμα ματιών, μαλλιών και φύλο ή ό,τι άλλο καθορίζουν τα γονίδια. Δεν κάνουμε ανάλυση γονιδίων για να φτιάξουμε ανθρώπους με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτό που θέλουμε είναι υγιή έμβρυα και μόνο» επισημαίνει ο κ. Πάντος.
«Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από το 2009 στην Αγγλία. Το πρώτο “τέλειο” παιδί από άποψη ελέγχου χρωμοσωμάτων που γεννήθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν ο Ολιβερ, ο οποίος ήρθε στον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2009» λέει η εμβρυολόγος του κέντρου «Γένεσις» κ. Κόκκαλη. Σε λιγότερο από ένα χρόνο η μέθοδος αυτή άρχισε να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία εφαρμόζουν τη μέθοδο της προεμφυτευτικής διάγνωσης είναι η Ιταλία. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να γίνεται πράξη και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Η ερευνήτρια-εμβρυολόγος Γκέιλ Τζόουνς από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης συνεργάζεται με τον κ. Πάντο στη διαδικασία του ελέγχου των χρωμοσωμάτων και ταξιδεύει πολύ συχνά από την Αυστραλία στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν και σε νέες εμφυτεύσεις εμβρύων που δεν πάσχουν από χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Αυτή τη στιγμή περίπου είκοσι γυναίκες κυοφορούν μωρά που έχουν περάσει από τον συγκεκριμένο έλεγχο πριν εμφυτευτούν στη μήτρα της μητέρας. Η Αλεξάνδρα Πέππα, όμως, είναι η πρώτη που είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα.
Στη δική της περίπτωση, όπως και των άλλων εγκύων που κυοφορούν «τέλεια» μωρά, η ευχή «να είναι γερά παιδιά, μόνο αυτό έχει σημασία» ήταν διασφαλισμένα από πριν καν ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαί δεν μού λέτε καλοί μου άνθρωποι, ωραία όλα αυτά αλλά όταν διαλέξεις κάποια έμβρυα ώς υγιεί καί πετάς στόν ντενεκέ τα άλλα γιατί δεν σού κάνουν, ξέρεις πώς λέγεται αυτό;

Νά σού ειπώ εγώ: λέγεται φόνος !

Μή βλέπουμε το μέγεθος ωαρίων-εμβρύων αλλά να βλέπουμε τίς εν δυνάνμει προϋποθέσεις ζωής πού έχουνε μέσα τους καί πού εσύ, είτε σάν γιατρός είτε σάν γονιός συναινείς στό ξεδιάλεγμα τών...σπόρων καί στό πέταμα!

Ρωτάω λοιπόν:

άν τα έμβρυα αυτά τα αφήναμε να ζήσουν καί νά μεγαλώσουν καί δεν τα πετάγαμε θα γινόσαντε άνθρωποι;

Θα γινόσαντε!

Συνεπώς, είναι φόνος ή δεν είναι απέναντι Θεού καί ανθρώπων!

Καί πόση ευλογία Θεού μπορεί να έχει αυτή η γυναίκα πού τώρα χαίρετε γιά το τέλειο μωρό της αλλά καί αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει, όταν για να βγεί στην ζωή αυτό σκοτώθηκαν άλλα δέκα;

Καλή μετάνοια λοιπόν σε όλους μας γιατί από κάτι τέτοια θα πληρώσουμε!

Καί σ΄ αυτή την ζωή, αλλά καί στήν άλλη πού είναι καί το χειρότερο...

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

ζείτε σε παράλληλο σύμπαν

Ανώνυμος είπε...

πηδιούνται σαν τις κουνέλες απο μικρές και μετά δεν μπορούν να κάνουν παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι στο βωμό και στο ονομα της "επιστήμης" και της "προόδου" θελουν να παραστησουν το Θεό....αλλα οταν οι ανθρωποι κανουν σχέδια και κυρίως παριστανουν το Θεό, ο πραγματικός Θεος....χαμογελάει!!! Αν αυτό το "προκατασκευασμένο" σουπερ παιδι αυριο -μεθαυριο εξελιχθει σε ψυχωτικό -πραγμα που απεύχομαι εννοειτε- να μην απορησει κανεις γιατί....! Σουπερ-ανθρωπος, τελειο παιδι και τριχες κατσαρες....οι υπολοιποι δηλ. τι ειναι υπανθρωποι? Τις ιδιες μαλακιες πιστευε ελεγε και εκανε ενας αλλος ψυχωτικός πριν 70 χρονια περι αρειας φυλής και αλλα παρεμφερή και ειδαμε τα αποτελεσματα!

Ανώνυμος είπε...

Kανεις δεν παριστανει το Θεο, εσυ εισαι κολημμενος.
Αν εσενα το παιδι σου εχει σοβαρο προβλημα γιατι να το φερεις στη ζωη, για να τυρανιεται;

Αν το ενα ειναι φονος το αλλο ειναι σαδισμος.

Αλλα ξεχασα εσεις πιστευετε οτι ειναι απο το Θεο σταλμενα.

manos2626 είπε...

δειτε μια ταινια που ειχε βγει πριν καμια δεκαετια.το GATTACA. Σε κατι τετοιο θα οδηγηθουμε σε λιγα χρονια.

GRArktos είπε...

@20:24 εσύ δε παίζεσαι με τίποτα. δηλαδή με το δικό σου το μυαλό (?) ο αυνανισμός πρέπει να τιμωρείτε (εβραϊκό νομίζω είναι αυτό). έχεις ιδέα πόσα σπερματοζωάρια και ωάρια πάνε στο βρόντο κάθε μέρα; εσύ βρε εγκληματία (με το δικό σου σκεπτικό) τι τα κάνεις τα δικά σου κάθε μέρα;
γαμώ τα μυαλά σας γαμώ... που θέλετε να λέγεστε και άνθρωποι!!!!

@19:19 άλλος γκιόζης. δηλαδή αν ένας άντρας έχει κάποια πάθηση. π.χ. ολιγοσπερμία. τον πηδάγανε μικρο; στη εκκλησία στα μάθανε αυτά;

@ 22:26 ξανά διάβασε το άρθρο βρε φίλε. για παιδιά που γεννιούνται χωρίς γενετικές ανωμαλίες γράφει. όχι για βιονικά παιδιά.

@23:33 να 'σαι καλά βρε άνθρωπε!!!!

GRArktos είπε...

και για να μη παρεξηγηθώ. πιο πάνω δε βρίζω κανέναν. διαπιστώσεις κάνω. βάση αυτών που διάβασα.

Ανώνυμος είπε...

δεν σε βρίζω αλλά κάνε και μια διαπίστωση στον καθρέπτη τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@GRarktos (0:44)
Αυτή τη φορά μας το φέρνουν σιγά-σιγά. Αρχικά μας λένε για γενετικές ανωμαλίες, αργότερα θα μας πουν για "παιδιά κατά παραγγελία"!

Ανώνυμος είπε...

@1:38
Έχω βαρεθεί τον κόσμο που γράφει συνέχεια για το Θεό. Όπως και ο Ίδιος είμαι σίγουρος ότι έχει βαρεθεί να αναφέρεται συνέχεια το όνομά Του.

GRArktos είπε...

@1:40 ναι αλλά μην αποτρέπεις το 1 γιατί φοβάσαι το 3. και στο κάτω κάτω επιλογή δική τους είναι, ακόμα και τα παιδιά κατά παραγγελία.
Όσο για την ευγενετική την εφάρμοζαν οι Σπαρτιάτες, τι κατάφεραν; μια τρύπα στο νερό.
Απ' όσο γνωρίζω το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα είναι οι αγελάδες Belgian Blue

Ανώνυμος είπε...

1:42 π.μ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΩΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

απλά δείτε την ταινία Gattaca!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10 Ιουνίου 2011 11:33 μ.μ.

αλλα σου λενε και αλλα καταλαβαινεις η κανεις πως δεν καταλαβαινεις!! Εδω μιλαμε για παιδια κατα παραγγελία κατ ουσια, και εσυ μας λες αν το παιδι που θα γινει με το φυσικό τροπο εχει προβλημα τι θα κανουμε...αυτο που θα γινει με τον τεχνητό τροπο σε ενα εργαστηριο πως μπορεις εσυ να μου εγγυηθείς η να μου αποδειξεις οτι αργοτερα δεν θα χει καποιο προβλημα....? Τι εισαι...Θεός,μαντης,φακίρης, η παντογνωστης? Η φυση δηλ. κανει λαθη αλλα ο ανθρωπος οχι?? Τα θες και τα λες αυτα? δεν μιλαμε γι αυτοκινητα που βγαινουν απο τα χ εργοστασια και εχουν τα Χ ποιοτικά στανταρντς μεγαλε...ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ!!! Και οι ανθρωποι δεν χωριζονται σε Mercedes kai Zastava...οπως καποιοι επιχειρουν απροκαλυπτα πλεον να κανουν! Καποιοι εχουν κανει τη μαλακία επιστημη,αλλα αυτο δεν ειναι τοσο τρομερο...το τρομεροτερο ειναι οτι καποιοι εχουν αναγαγει την επιστημη σε μαλακια!!

PanaGiotis είπε...

Δείτε ένα ντοκυμαντέρ στο youtube με το όνομα Babies for Sale