Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "MONEY WEEK"


Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου...«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο...
MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει. «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί». Η βασική υπόθεση σύμφωνα με τη Σόμερσετ Βεμπ, ήταν ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. «Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται. «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας». «Είναι καιρός για όλους να αρχίσουν να είναι πιο ευγενικοί με την Ελλάδα. Πρόσφατα ένα μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οργισμένος με την απόφαση για δημοψήφισμα, λέγοντας πως οι άλλες χώρες κάνουν θυσίες για να πληρώσουν τις δεκαετίες ελληνικής κακοδιαχείρισης. Κατά τη γνώμη μου αν δεν προετοιμαστούν κατάλληλα θα πρέπει να κάνουν και άλλες», προσέθεσε δηκτικά. Το άρθρο προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ο αρχισυντάκτης του CNBC Τζόν Κάρνεϊ, εκτός του ότι το αναπαρήγαγε, προσέθεσε πως δεν πρέπει να ακούμε τις Κασσάνδρες και τα σενάρια τρόμου για το χρέος της Ελλάδας. «Η Ελλάδα δε θα παραμείνει εκτός αγορών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ήδη εκτός αγορών. Αλλά μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον». «Η εκδίκηση άλλωστε, δεν είναι οικονομική στρατηγική», καταλήγει με νόημα ο Κάρνεϊ.
exofitsio.blogspot.com
greeknation

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Αμερικανοί με το Ισραήλ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν?Kάτι τέτοιο ψιθυρίζεται στο διεθνή τύπο..

Ανώνυμος είπε...

«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;»

Επιτέλους κάποιος το συνειδητοποίησε και είναι και αλλοεθνής!

Νομίζω πως χρειάζόμαστε έναν δαιμόνιο "χαρτοπαίκτη" μέγα καπετάνιο να τους (Νεαταξίτες) καταβάσει τα στρινγκάκια στους αστράγαλους .... μας παίρνει και μας πρέπει ...

Θετικές σκέψεις.

Ζήτω η Ελλάς!

fnous fnous είπε...

Είμαστε 10 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν θα ανεχθούν να διατηρούμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο στα χέρια μας …

Είμαστε το ένα τρίτο του Τόκιο ή το μισό Μέξικο Σίτυ ή μια Κωνσταντινούπολη ολόκληρη.

Δεν ανέχονται αυτοί οι "οραματιστές" ένα τέτοιο πληθυσμιακό σύνολο να έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα "φιλέτο" του Πλανήτη …

Ίσως το κορυφαίο "ακίνητο" αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Προφανώς είναι γι' αυτούς πολύ μεγάλη αυτή η περιουσία για να την κρατήσει μόνος του ο ελληνισμός.

Πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κάποιος ότι μπορούν να "χωρέσουν" ολόκληρο τον ελληνισμό στα όρια μας πόλης …
Στα όρια ενός "Μανχάταν".

Αυτό και επιχειρούν να κάνουν τώρα. Μας "μέτρησαν" λοιπόν και θέλουν να μας βάλουν στα όρια μιας μεγαλούπολης …όπως αυτές που σχεδιάζουν σε όλον τον Πλανήτη για τους φτωχούς …Θα μας βάλουν όλους μέσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη …και τέλος.
Όλα τα υπόλοιπα δικά τους …Δικές τους επιχειρήσεις με φτωχούς Έλληνες σερβιτόρους και χαμάληδες …Νησιά, δάση, αιγιαλοί, ορυχεία, μεταλλεία, πετρελαϊκά κοιτάσματα, δίκτυα υποδομών.
Αυτό είναι το σχέδιό τους.
Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι πήραν ήδη τα "μέτρα" μας.

Μέσα στα πλαίσια αυτών των "μέτρων" ήταν και η εγκληματική πολιτική, την οποία μας υποχρέωσαν να ακολουθήσουμε στον τομέα της λαθρομετανάστευσης.

Θα μας βάλουν να συγκατοικούμε με πεινασμένους, άρρωστους και απειλητικούς λαθρομετανάστες, για να είμαστε "ήσυχοι" …

Να παραμένουμε φοβισμένοι στις "τρύπες" μας και να μην αντιδρούμε …

Να τους χρωστάμε και τα στεγαστικά δάνεια αυτών των "τρυπών" και να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν στους δρόμους …Στους δρόμους του αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους "ασυναγώνιστους" λαθρομετανάστες.

Αυτά είναι τα σχέδιά τους για τον ελληνισμό. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι αυτός, ο οποίος δεν διδάσκεται από την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πήραν τον παγκόσμιο αυτοκρατορικό ελληνισμό και μέσω της Μικρασιατικής Καταστροφής τον περιόρισαν εντός ενός μικρού εθνικού κράτους, είναι οι ίδιοι που σήμερα θα τον περιορίσουν ακόμα πιο πολύ.

Στη θέση της Μικρασιατικής Καταστροφής ας βάλει κάποιος τη σημερινή οικονομική καταστροφή και θα καταλάβει ότι θα περιοριστούμε ακόμα πιο πολύ.
Από το ελληνικό κράτος θα περιοριστούμε στην ελληνική πόλη …και αυτή όχι ολόκληρη δική μας, για να μην ενοχλούμε τα αφεντικά …Απλά πράγματα.

Κάποτε 1,5 εκατομμύριο κατοικούσαν μία ολόκληρη Ελλάδα. Σήμερα 1,5 εκατομμύριο είναι ένα προάστιο μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.

---------------------------------

Selective Default
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
<>

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΑΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΣΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6-11-11 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΞΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007 ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ 69 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠ ΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΦΑΙΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 20 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΠΑΚΙΑ.Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14 ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΑΠ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,.ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ <> ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.