Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από Πρόεδρος της Marfin!



Από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd παραιτήθηκε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.Στη θέση του πήγε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ενώ οι μετακινήσεις των δυο έγιναν μετά από υπόδειξη του Dubai Group!
“Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και μέλους του.... Διοικητικού Συμβουλίου της MARFIN POPULAR BANK και πρότεινα ως αντικαταστάτη μου τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά που μέχρι στιγμής εκτελούσε καθήκοντα μη εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.


Θεωρώ ότι οι Τράπεζες, εκτός από επιχειρήσεις επιδιώξεως κέρδους, έχουν κυρίως τη σημαντική αποστολή της στήριξης της οικονομίας με παροχή πιστώσεων για την επίτευξη ανάπτυξης και αποφυγή ύφεσης. Το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση για την κατά 50% μείωση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων και της ευρωπαϊκής οδηγίας για 9% πρωτοβάθμια κεφαλαιακή επάρκεια μέχρι το τέλος του α΄εξαμήνου του 2012 έχει μπει κι αυτό στον προβληματισμό εάν τελικά οι τράπεζες θα μείνουν ιδιωτικές ή θα κρατικοποιηθούν εν όλω ή εν μέρει και με τι όρους.
Από τη στιγμή που είναι εντελώς βέβαιο ότι οι καταθέσεις στις Κυπριακές Τράπεζες είναι απολύτως εξασφαλισμένες από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, κύριος γνώμονας και προτεραιότητα αυτών των εξελίξεων πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας και του Κυπριακού λαού, ενώ δευτερεύουσα προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα των μετόχων των Τραπεζών. Διατηρώ την πεποίθηση ότι τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της ταυτίζονται σε αυτή τη φάση με τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, διότι συμφέρει τη χώρα να παραμείνουν οι Τράπεζες ιδιωτικές, αλλά αυτό θα το αποφασίσει τελικά η Κυπριακή Κυβέρνηση και η Βουλή.
Πιστεύω ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές Πρόεδρος της MARFIN POPULAR BANK δεν πρέπει να είναι ένας μεγάλος μέτοχος που με την παρουσία του να δημιουργεί πιθανόν προϋποθέσεις αντίθεσης συμφερόντων. Επίσης δεν πιστεύω ότι οι Διοικήσεις πρέπει να αγωνισθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τις τράπεζες ιδιωτικές εάν αυτό είναι εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, διότι π.χ. μια πολιτική απομόχλευσης και μείωσης στοιχείων ενεργητικού για την μείωση κεφαλαιακών απαιτήσεων θα προκαλέσει ή θα επιτείνει μια ύφεση που θα πλήξει την Κοινωνία αλλά στο τέλος και τους ιδιώτες μετόχους των τραπεζών. Εάν λοιπόν η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι οι Τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές πρέπει αυτό να γίνει με τέτοιους όρους ώστε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών να συνεχισθεί κανονικά.
Παρά την αποχώρηση μου από τη θέση του Προέδρου της Marfin Popular Bank για λόγους αρχών, παραμένω δίπλα στην Τράπεζα και θα υποστηρίξω πλήρως όλες τις ενέργειες της Διοίκησης. Τέλος, εκπροσωπώντας το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Τράπεζας, εφ΄όσον οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα επιθυμούν και ευνοούν την περαιτέρω προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων θα προσπαθήσω να βοηθήσω και στις σχετικές διαδικασίες που θα δρομολογηθούν. Την ίδια πρόθεση έχει εκφράσει και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας DUBAI FINANCIAL GROUP LLC”.
olympia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙς ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗς ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ,ΟΛΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩς ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΧΟΝΤΡΑ ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΑΤΩΣΕΙ,ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΝΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ(ΚΑΜΠΟΥΜ).

Ανώνυμος είπε...

Ο Βγενόπουλος όπου πάει τα διαλύει και φεύγει.Ολυμπιακή,Παναθηναικός και τώρα Marfin.
Μεγάλος επιχειρηματίας!