Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων [βίντεο]


Ένας επιστήμονας «υπεράνω πάσης υποψίας», ο Συνταγματολόγος, Γ. Κασσιμάτης –για χρόνια υπεύθυνος του νομικού γραφείου του Αντρέα Παπανδρέου- έστω και «στρογγυλεμένα» είπε ότι ξεπεράσαμε το καθεστώς της αστικής δικτατορίας και έχουμε περάσει σε χουντική διακυβέρνηση.

Μπορεί να έδωσε βαρύτητα, ο Γ. Κασσιμάτης ότι σήμερα έχουμε «oυσιαστικό εξευτελισμό του πολιτεύματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει περίγελος, το ίδιο και η βουλή το ίδιο και η Ελλάδα απέναντι στον κόσμο», αλλά αυτό δεν είναι το βασικό...


Πάντα Σύνταγμα και νόμοι γινόταν κουρελόχαρτο όταν έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα για τα οποία ενδιαφέρεται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Οσο για τον ρόλο των εθνοπατέρων και της βουλής έχουμε γράψει πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε στα λεγόμενα του Γ. Κασσιμάτη είναι ότι το αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας τις όποιες δεσμεύσεις παίρνουν απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους –που συνεργάζονται αρμονικότητα με την ντόπια αστική τάξη- τις κρατούν μυστικές από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας τον σε άγνοια για τις αποφάσεις που παίρνονται μακριά απ’ αυτόν και ενάντια σ’ αυτόν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνταγματολόγος αναφέρεται στους όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει πέρσι και φέτος η ελληνική κυβέρνηση με τους τοκογλύφους που δανείζουν το ελληνικό κράτος.



ΠΗΓΗ: Βαθύ Κόκκινο