Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Περιστέρι και Ιλιον κάνουν τα πρώτα βήματα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ (vid)



Από την Σεισάχθεια
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχτες 3/11/2011, αποφασίστηκε ότι ο Δήμος Περιστερίου να προσφύγει με εξώδικο εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της.
Οι δημότες αφού επιλέξουν να πληρώνουν από εδώ και στο εξής από το λογαριασμό της ΔΕΗ το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και ΟΧΙτο τέλος (φόρο ή χαράτσια καλύτερα) ακίνητης περιουσίας που μπορεί ....
να γίνει αν οι πολίτες απευθυνθούν σε κάποια εμπορική τράπεζα που δέχεται μόνο την πληρωμή πέραν του χαρατσιού (οι περισσότερες εμπορικές το δέχονται) ή σε ΑΤΜ στη συνέχεια να προσκομίζουν στη νομική υπηρεσία (βρίσκεται στο κεντρικό δημαρχείο Περιστερίου) την απόδειξη με μια φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Περιστερίου μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Νομικής Υπηρεσίας (τηλέφωνο 2105701177, 2105701178) για να καταγραφούν και αν απαιτηθεί να υπάρξει μια κοινή πολιτική και δικαστική παρέμβαση.
Ο δήμος Περιστερίου προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω στηρίζοντας την προσφυγή του δικηγορικού συλλόγου στο ΣτΕ, η οποία εκδικάζεται στις 2/12/2011, ενώ παράλληλα καταθέτει εξώδικο στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για το αντισυνταγματικό αυτό μέτρο!
Το χρονικό της χθεσινής απόφασης είχε ως εξής: κάτοικοι της περιοχής της Ανθούπολης, μέλη του εμπορικού συλλόγου και φίλοι του ΕΠΑΜ δυτικής Αττικής συγκεντρώθηκαν από νωρίς (4:30 μμ) στο χώρο που θα διεξαγόταν το δημοτικό συμβούλιο και έθεσαν το θέμα των χαρατσιών, ώστε να συζητηθεί πρώτο, μιας και βρισκόταν εκτός της ημερησίας διάταξης. Εκπρόσωπος των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου διάβασε την παρακάτω επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο:

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες & κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αναντίρρητα, οι πρωτόγνωρες και συνάμα δυσβάστακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, θέτουν άπαντες προ των ευθυνών τους και ιδιαίτερα τους άμεσα εμπλεκόμενους στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών, τους εκλεγμένους από αυτές τοπικούς εκπροσώπους της.
Προς αυτή την κατεύθυνση σας προτρέπουμε, εμείς οι κάτοικοι (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, αυτοαπασχολούμενοι, γονείς κλπ) μιας λαϊκής γειτονιάς όπως το Περιστέρι που καλείται, όπως και πολλές άλλες, να πληρώσει το μάρμαρο μιας άδικης και ανήθικης φορολογικής πολιτικής που επιβάλλεται από την Τρόικα και το Διεθνές τραπεζικό σύστημα, να λάβετε γενναίες αποφάσεις και να τις ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!
Σε πρώτο βαθμό, σας καλούμε να πάρετε θέση για τα παράνομα και αντισυνταγματικά «χαράτσια» που καταβάλλονται μέσω Δ.Ε.Η. και εν συνεχεία να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ με το νομικό σας τμήμα, ώστε οι πολίτες του Περιστερίου να καταβάλουν μόνο το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε κατανάλωση ρεύματος και σε τέλη (δημοτικά κλπ) κι όχι αυτό που αφορά το τέλος ακινήτων, όπως αναλόγως έχουν πράξει κι άλλοι δήμοι
Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις και τολμηρές πράξεις
Ο δήμαρχος πήρε εν συνεχεία το λόγο πήρε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Αν. Παχατουρίδης και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος κι οι τοπικές κοινωνίες και έχοντας προετοιμάσει την κατάσταση, σε συνεννόηση με το νομικό του τμήμα (παρευρισκόταν και μίλησε ο νομικός κ. Βουδούρης) και με το δήμο Ν. Ιωνίας, ανακοίνωσε τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ως δημοτική αρχή. Η πρόταση χαιρετίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ!
Να σημειωθεί ότι ο Δικηγόρος, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ιωάννης Σπηλιόπουλος,ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του Δήμου Νέας Ιωνίας, εξετάζοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από κοινού.
παρακολουθήστε παρακάτω στα βίντεο που ακολουθούν την συζήτηση που έγινε









ΙΛΙΟΝ
Η αντίστοιχη κινητοποίηση των κατοίκων του Ιλίου είχε ως αποτέλεσμα το παρακάτω ψήφισμα του Δήμου
Το Δ.Σ. Ιλίου στην συνεδρίαση του την Πέμπτη 03-11-2011, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ:
«O Δήμος Ιλίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, καλούμενοι να καταβάλλουν ποσά δυσβάστακτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων της πόλης, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει (μηδενική αύξηση δημοτικών τελών, βοήθεια απόρων, συσσίτια κλπ), στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής “ομπρέλας προστασίας’’, με σκοπό τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες
Για το σκοπό αυτό οι πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος μπορούν να προσκομίσουν στην νομική υπηρεσία του Δήμου: α) φωτοτυπία του λογαριασμού και β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.»
Παράλληλα ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.