Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ


Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίος συνεργάζεται να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Αυτό...

τουλάχιστον γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμιμο νόμισμα, η TUI θα μπορούσε να πληρώσει με το καινούργιο νόμισμα και η τιμή του συναλλάγματος θα αντιστοιχεί με την τιμή που θα αποφασίσει η κυβέρνηση» σημειώνει η TUI σε επιστολή της προς τους Έλληνες ξενοδόχους, ζητώντας τους, σε αυτή την περίπτωση, να τροποποιήσουν τα συμβόλαια, που έχουν με τον όμιλο.

«Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο από θεωρητική, η Ελλάδα να βγει από το ευρώ» διευκρίνισε στη γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος του ομίλου.

«Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι έχουν λάβει το αίτημα της TUI», επιβεβαίωσε στη Bild ο Ανδρέας Ανδρεάδης πρόεδρος της Ελληνικής Τουριστικής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ουδείς ξενοδόχος θα το κάνει και έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού».

Ξενοδόχοι: Να παρέμβει το υπουργείο

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ρέτσος, αφού χαρακτηρίζει την παραπάνω ενέργεια αντιδεοντολογική, αντισυμβατική και απρεπή, καλεί τους ξενοδόχους να μην υπογράψουν παρόμοιες συμβάσεις, σημειώνοντας, ότι πρόκειται για ζήτημα που ξεφεύγει από την επιχειρηματικότητα και χρειάζεται πολιτική παρέμβαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει και επιστολές των ξενοδόχων προς το αρμόδιο υπουργείο χωρίς, ωστόσο, να προκύψει επίσημη παρέμβαση.

Οι ξενοδόχοι, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενήμεροι, για περίπου έναν μήνα, για τις πρακτικές που εφαρμόζει ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές ταξιδίων και είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κάποιοι Ελληνες ξενοδόχοι να έχουν υποκύψει στις απαιτήσεις της TUI, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού όπως τονίζει ο κ. Ρέτσος σε σύνολο 9.500 ξενοδοχειακών μονάδων, αν κάποιος έχει απόλυτη ανάγκη από ρευστότητα, μπορεί και να έχει υπογράψει.
πηγη