Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ευρώ ή εθνικό νόμισμα…μύθοι και πραγματικότητες με πολύ απλά λόγια ( βίντεο)


Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν, ο κόσμος πληρωνόταν συντάξεις και μισθούς, η αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιομένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε το ένα μπουκάλι νερό από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Είδε για παράδειγμα τον μισθό του 1997 των 200.000 δρχ με 25 ημερες εργασίας με 8000 δρχ ημερομίσθιο. Από αυτά , 10 λίτρα βενζίνη με.....
160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1600 δρχ . Επαιρνε ενα πακετο τσιγαρα 350δρχ και ετρωγε μια μεριδα φαγητο εξω προς 1000δρχ. Συνολο 2950 δρχ. Περισευαν 5050 δρχ για αποταμιέυση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
Σήμερα ενας εργαζομενος με 750 ευρω που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρω ημερησίως. Απο αυτα για 10 λιτρα βενζίνη με φθηνή κιόλας απο 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακετο τσιγαρα 4.20 ευρώ και για μια μεριδα φαγητό απο 8 ευρω. Συνολο 28.20 τα οποια αντιστοιχούν στα 2950 δρχ του 1997.
Καταλαβαίνετε λοιπον ποσο πονηροί ειναι αυτοι που εντέχνως μας έχωσαν στο ευρώ και πόση μείωση φαγαμε στο πραγματικο μισθο μας. Αυτή η μείωση λέγετε αγοραστική αξία ενός ποσού. Δηλαδή ποσα βασικα αγαθα αγοραζεις με το μισθο σου.

Χαρούπια και αγκονάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002);
Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90;
Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες;
Γιατί δεν ρωτάτε τους πατεράδες και τους παπούδες σας όσοι δεν γνωρίζετε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε;Όσοι πάλι τα ζήσατε, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον λαό παρά τον τρομοκρατείτε;Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτοαλλά μήπως δεν είναι σήμερα ; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ ;
Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν στον κόσμο πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας!
Αντίθετα με τη δραχμούλα, θα υπάρξει περιόδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκίννηση της Οικονομίας!
Θα ξαναθυμηθούν επιτέλους οι Έλληνες να παράγουν μόνοι τους ό,τι τους χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή τους!


Ναι, θα στερηθούμε τα γερμανικά αυτοκίνητα, τα αμερικάνικα ηλεκτρονικά κι ένα
σωρό άλλα “απαραίτητα” προιόντα: ΟΜΩΣ, ΝΑ ΦΑΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!
Φυσικά, απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά την ανελέητη τρομοκρατία των τραπεζικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ζητάει επιστροφή στη δραχμή!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΩΧΟΙ!
Ξυπνατε μην παραμυθιάζεστε άλλο απο τις αερολογίες τους .

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε κάποια θετικά σημεία που θα φέρει η επιστροφή στη δραχμή:
1) Πρώτα και κύρια θα αναγκάσει όλους τους λάθρο να φύγουν γιατί δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν τις δραχμές τους αφού δεν θα μπορούν να τις στείλουν έξω. Μόνοι τους θα την κάνουν για Ευρώπη.
2) Φτάνει πια αυτή η καταστροφολογία. Η δραχμή θα δώσει κίνητρο να παράγουμε ξανά κάτι αφού δεν θα μπορούμε να εισάγουμε περιττά πράγματα. Φτάνει αυτή η μετάλλαξη του Έλληνα. Μήπως δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ουίσκυ;
3) Ναι, θα περάσουμε δύσκολα στην αρχή. Αλλά και εδώ και δύο χρόνια το ίδιο δεν συμβαίνει, και για πόσο ακόμη δεν ξέρουμε.
4) Δεν θα χαθούν οι καταθέσεις (αν υπάρχουν πλέον) απλά θα μετατραπούν σε δραχμές. Αντίθετα όσοι θα θέλουν να βάλουν συνάλλαγμα από τράπεζες του εξωτερικού θα μπορούν να ελεγχθούν για το πόθεν έσχες τους εύκολα προκειμένου να μην γίνει πλιάτσικο.
5) Είναι ευκαιρία να μάθουμε να ζούμε με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια και όχι σαν ναρκομανείς που περιμένουν τη δόση τους. Ξεφτίλα πια.
6) Όλο το χρέος θα πρέπει να κηρυχθεί ως επαχθές. Όλο είναι τοκογλυφικό και παράνομο. Φτάνει πια η καραμέλα για τη διεθνή εικόνα μας και το τι θα πουν οι αγορές. Οι αγορές χόρτασαν τόσα χρόνια.
7) Δεν θα μας λείψει το πετρέλαιο και η βενζίνη αφού η τελική της τιμή έχει 90% φόρο ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί κατάλληλα.
8) Θα υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα έχουμε τα εργαλεία για αυτό στα χέρια μας.
9) Σε τι μας βοήθησε η Ευρώπη τόσα χρόνια; Μήπως με την Τουρκία, με τα Σκόπια, με τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, με την Κύπρο, με τα Ίμια, με τους λάθρο; Έστελνε επιδοτήσεις για ποσοστό των έργων ώστε να δανειζόμαστε τοκογλυφικά το υπόλοιπο ποσό και να πλουτίζουν στο τέλος οι εργολάβοι και οι τράπεζες δίνοντας βέβαια και δουλειά σε Έλληνες και λάθρο. Τα έργα βέβαια τα ξαναπληρώνουμε με τα διόδια. Ποιός λοιπόν τα κονόμησε χοντρά; Μήπως αυτοί που κάνουν κουμάντο σήμερα;
10) Φτάνει πια η καραμέλα ότι θα γυρίσουμε στο 50' και οι γυναίκες μας θα γίνους ιερόδουλες. Οι Έλληνες έχουμε ήθος και ποτέ στην ιστορία μας δεν ξεπουληθήκαμε για το χρήμα (εκτός από τους Εφιάλτες).
11) Το ΝΑΙ στη δραχμή είναι ΟΧΙ στην νέα τάξη πραγμάτων η οποία επιθυμεί ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα διακυβέρνησης. Το διατυμπανίζει άλλωστε και ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός. Πάντοτε στην ιστορία κάναμε τη διαφορά. Ας μην γίνουμε τώρα ένα πιόνι τους.
Μπορώ να γράψω και πολλά άλλα θετικά. Και εσείς το ίδιο.
Θα ήθελα όμως από τους αντίθετους έναν αντίστοιχο κατάλογο με τα αρνητικά.
Η μόνη μου αμφιβολία για τα παραπάνω είναι αν υπάρχει ένας Έλληνας ηγέτης που θα έχει το θάρρος να τα εφαρμόσει.

sotulis είπε...

η Γερμανία αυτή τη στιγμή τυπώνει μάρκο ..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο ραγιάς ο Έλληνας θέλει να είναι βλαχοκυριλέ και βλαχοευρωπαίος!

Συνήθισε με το Ευρώ!

Τα θεωρεί όλα φυσιολογικά!

Πως θα πληρώνουμε την βενζίνη? Τι γάλα πίνουν τα παιδιά μου? Εθνικό σύστημα υγείας θα έχουμε?
Πως θα μπορέσω να ζήσω με 3 αυτοκίνητα?????
Πως θα ξεπληρώσω το δάνειο του σπιτιού(ΤΡΑΠΕΖΑΣ) μου???

Δεν σκέφτεται ο νεοΈλληνας ραγιάς!

Ούτε καν το μέλλον των παιδιών του! ΤΙΠΟΤΑ!

Μακάρι να βρεθεί ο πατριώτης αλλά...

Όπως και νάχει ακόμα η σημαία της Ελλάδας κυματίζει ακόμα!!!!

Όσο κυματίζει θα ελπίζω στον (νεο)Έλληνα!

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΑΧΜΗ ΔΑΓΚΩΤΟ...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΜΑ...ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΟΙ ΕΘΝΟΧΑΦΙΕΔΕΣ(GAP,ΣΑΜ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ,ΤΣΙΠΡΑΣ,ΠΑΠΑ-ΡΗΓΚΑΝ) ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΝ ΔΡΑΧΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε γιδι 100 η αριστερα τι σου φταιει για αυτα που περνας και τα βαζεις με τον Τσιπρα και την Παπαρηγα/ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

λεβέντες μου τωρα φαίνεταιγιατί έχουν γασντζωθεί στη καρέκλα και γιατί τα λαμόγια βγάζουν σπυριά όταν ακούνε εθνικό νόμισμα.Εχουν τζογάρει πάνω στο πτώμα της χρεοκιοπημένης πατριδας μαςκαι έχουν ποντάρει πολλά και κάθε μέρα που περνάει κονομάνε.Πως να επιβάλλουμε όμως την θέληση μας.Το μόνο που μένει να οργανωθούμε σε μια κοινή γραμμή ένα μέτωπο.Εγώ προσωπικα εντάχθηκα στο ΕΠΑΜ
γιατί οι θέσεις του με εκφράζουν .

Ανώνυμος είπε...

4.16
Ο Τσίπρας είναι ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΣ.Θελει αλισβερίσι μεσα στο ΕΥΡΩ και το ΚΚΕ το λέει τώρα τελευταία το έξω απ το ευρώ..SCRIPTA MANET
εν πάσει περιπτώσει τώρα που το λέει και με το ΚΚΕ είμαι και με όποιον άλλον αρκεί τις τράπεζες ειδικότερα αυτό το αντρο της ΜΑΦΙΑΣ την τράπεζα Έλλάδας να ελέγχθουν όλα απο την κυβέρνηση που θα βγει μέσα απ τον λαό.

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές θαργήσουν θα τις τρενάρουν όσο μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ ΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ,ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;