Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης; (vid)


Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της …
Κρήτης!

Έτσι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη ως να επρόκειτο για … ανεξάρτητο κράτος ή για επικείμενο ανεξάρτητο κράτος!

Οι παριστάμενοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους σήμερα όταν ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».

Κατ’αρχήν ένα άμεσο ερώτημα είναι πότε απέκτησε η Κρήτη «ιστορικούς δεσμούς με τους Άραβες»; Η μοναδική περίοδος της ιστορίας που η Κρήτη είχε σχέσεις με τους Άραβες ήταν στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ., αν δεν κάνουμε λάθος που είχε καταληφθεί από τους Σαρακηνούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως πειρατικό ορμητήριο.

Από εκεί και πέρα πως θα διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο» η Κρήτη στον αραβικό κόσμο και ακόμα περισσότερο πως θα τους ενισχύσει;. «Σημαντικό ρόλο» σε κράτη ή σε ομάδες κρατών αναπτύσσουν άλλα κράτη, όχι επαρχίες κρατών. Έχει η Κρήτη υπουργείο Εξωτερικών και πολιτική επί του αραβικού κόσμου;

Μια διατύπωση π.χ. «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και η Κρήτη ως εγγύτερη ελληνική περιοχή έχει να παίξει το δικό της ρόλο» είναι αυτή που δεν θα άφηνε ούτε ψίγμα για παρεξηγήσεις.

Ή δεν είναι απλές παρεξηγήσεις; Μία εβδομάδα πριν σε εκδήλωση πρεσβείας δυτικού κράτους ξένος διπλωματικός υπάλληλος μιλώντας σε στέλεχος του defencenet.gr και σε έναν ακόμα δημοσιογράφο είπε ότι «Έρχονται δραματικές εξελίξεις στη χώρα. Όπως π.χ. θέμα ανεξαρτησίας της Κρήτης το 2012»!

Και τα σημερινά του Γ.Παπανδρέου έρχονται κατόπιν της γνωστής διαφήμισης της Vodafone που είχε βάλει ύπουλα πίσω από τον πρωταγωνιστή σε περίοπτη θέση την σημαία της … Κρητικής Πολιτείας του 1896! Συν τον αγώνα του Γ.Παπανδρέου για να "διευρυνθεί" το αντικείμενο των δημοψηφισμάτων.

Αλλά και του ενημερωτικού σημείωματος που περιλαμβάνει του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος!

Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση με τα Σκόπια και το Μακεδονικό κάπως έτσι ξεκίνησε…
\\

defencenet

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE autoi theloun neo kratos tn krhth gia na baloun tous dikous tous kai na arpaksoun ta petrelaia

Ανώνυμος είπε...

Aide na telionoume kriti aftonomi thraki aftonomi afou etsi kai alios Mia zoi gramenous ma's ixe i athina
I Ellada Ine mexri ti lamia apo ki kai pera Ine gadzolia exoun gia sinthima merikoi
Mia zoi Erxonde mono gia na paroun pote na afisoun
BRE OUOUOUSSSTTTT

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φιλε 4.31 πέφτεις στην παγίδα δεν μπορώ να καταλάβω τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι καταλαβετο θέλουν να μας κάνουν σαν την γιουγκοσλαβία αν δεν το έπιασες.

Ανώνυμος είπε...

Εσκεμμένο λάθος. Προετοιμάζουν έδαφος και βοϊδοσκοπούν αντιδράσεις, απλά τα πράγματα.Στο χέρι μας είναι να μην δούμε την Ελλάδα μας 1000 κομμάτια. Διχασμό θέλουν και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το καταφέρουν με τα μυαλά που έχουμε και βαδίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

ξερω ότι αυτο που θα πω δεν εχει καμια σχεση με το video αλλα θερμη παρακλιση στα παιδια του blog να κανουν μια ερευνα για την ACTA(anti counterfeiting trade agreement) και να μας ενημεροσουν για το θεμα εαν εχει βαση.(συγνώμη για το spam απλα θελω να βεβαιωθω οτι θα το δείτε :D)

link1:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=citzRjwk-sQ
link2:http://www.laquadrature.net/acta

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 5:04 αλλα πες μου φιλε μου πως θα ενωθουμε αφου μας εχουν κανει να σκεφτομαστε μονο τον.....απ'αυτο μας εδω και μισο αιωνα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απ' το διαδίκτυο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα καταλάβετέ το Έλληνες.Όσοι είστε και αισθάνεστε Έλληνες πρέπει να προετοιμαστείτε για ένοπλο αγώνα.Είναι ο μόνος τρόπος και θα χρειαστεί θυσίες και αίμα όπως άλλοτε.Οι προδότες παρατρεχάμενοι σφωγγοκωλάριοιπου συντηρούν τα καθάρματα της εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να πεθάνουν με παραδειγματικό τρόπο.Γιατί τα αφεντικά τους θα έχουν αποδράσει.Κουράγιο Έλληνες και πρώτος εγώ θυσία για τα παιδιά μας τα χώματά μας και τους τάφους των αγωνιστών μέσα από τους οποίους μας φτύνουν αυτή τη στιγμή.Ελευθερία ή Θάνατος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ>!!!

Ανώνυμος είπε...

Στα όπλα αδέρφια!

http://www.youtube.com/watch?v=plcYI3xIEgQ&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε εκτός από την Θράκη που ετοιμάζουν το έδαφος για κήρυξη της ως ανεξάρτητο κράτος,τύπου Κοσσυφοπέδιο,υπάρχει και η δράση του βουλευτή ΝΔ Τατούλη,προκειμένου ή Πελοπόνησσος να κυρηχθεί σε καθεστώς ΕΟΖ (ειδική οικονομική ζώνη)η οποία δεν θα υπόκειται σε φορολόγηση και εργασιακό καθεστώς με την λοιπή Ελλάδα)πράγμα που δεν ισχύει για κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης.
Παιδιά υπάρχει συμπαιγνία για το ξεθεμελίωμα κάθε υφισταμένου δικαίου .
Το γεγονός δε που αναφέρεται στο άρθρο,ευχή και λυσσαλέα προσπάθεια ,ανέκαθεν των Εβραίων που αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια για την ανακήρυξη της Κρήτης ως ανεξαρτήτου κράτους,δείχνει ότι το ανδρείκελο της εξουσίας προελαύνει ακάθεκτο για να διαλύσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην πατρίδα μας και ότι του ήταν παγερά αδιάφορη η εκδηλωθείσα οργή της 28η Οκτωβρίου.
Δεν καταλαβαίνει τίποτα.Αλλως τε οι σκοτεινοί θεοί στους οποίους ορκίζονται τρέφονται από τον πόνο και την οργή.

Ανώνυμος είπε...

MH ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ ,ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ .ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΠΕΖΕΤΕ.

sotulis είπε...

Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

OLOI GAMISI THELOUN GAMO TA LAMOGIA AFTOI POU FERNOUN ANTIRISIS STON ELLINISMO KAI STIN ISTORIA KOLOPEDA BASTARDI KIARATADES

Ανώνυμος είπε...

ολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(.)
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Ονομάζομαι Ελληνικός Λαός και με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ζητήσω την απονομή χάρης και την αποδέσμευσή μου από την ποινή που εκτίω. Πριν δύο χρόνια υπέπεσα στο κακούργημα της ψήφισης και εκλογής των σημερινών βουλευτών που απαρτίζουν την ελληνική βουλή.

Έχω καταδικασθεί για τέσσερα χρόνια να υπομείνω τα βασανιστήρια της οικονομικής μου εξαθλίωσης, του κοινωνικού μου εξευτελισμού και του διεθνούς μου διασυρμού. Έχω εκτίσει ήδη το πενήντα τοις εκατό της ποινής μου και έχω επιδείξει άψογη συμπεριφορά μέχρι στιγμής, αντιλαμβανόμενος πλήρως το κακουργηματικό της πράξης μου και έχοντας μετανοήσει πλήρως για την πράξη μου αυτή.

Κατόπιν τούτου σας παρακαλώ να μου απονείμετε χάρη και να μου δώσετε την ευκαιρία να επανορθώσω για το λάθος μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

4:31 το οτι μας εχουν γραμμενους τα λαμογια που μας κυβερνανε δε σημαινει οτι φταινε τ'αδερφια μας οι ελληνες..αλλωστε τον ιδιο εχθρο αντιμετοπιζουν και αυτοι,τους προδοτες που μας ξεπουλησαν ολους!ολοι εχουμε αναγκη τουτη την ωρα ο ενας τον αλλο..οι προγονοι μας καποτε κερδισαν την ελευθερια τους ενωμενοι!ολοι οι ελληνες μια γροθια για τη νεα απελευθερωση!

fanis είπε...

Καλα ρε παιδια, εδω ο κοσμος καιγεται, μπενουν ξενοι να κυβερνησουν το κρατος μας και εσεις ακομα σκεφτεστε για την ανεξαρτιτοποιηση σας???? Προβλημα στο εγγεφαλο εχετε μου φαινεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ JEFREY ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΛΕΕΙ. ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΔΡΑΝΗΣ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΑΤΙ ΚΟΜΑΤΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. ΑΞΙΟΣ.

Ψυχαναλητης:"Αι συνεπειαι του Αυνανισμου...περαν μιας ηλικιας"! είπε...

Κι ομως.....υπαρχουν πολλοι "κρητικοι"...που θελουν "ανεξαρτητη" Κρητη...και το λεν με περηφανεια!!!!! Και δυστυχως.....ειναι "Πολλοι"!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι τα βουλευταριά που τρώνε και ταίζουν τις τοπικές μαφίες ανα νομό στην κρήτη,οι απλοί πολίτες τα βλέπουμε αλλά οι δικαστικοί,περιφερειάρχες,αστυνομία στρατός κάνουν την πάπια,κ εγώ από 2 χωριά της κρήτης κατάγομαι και μένω ηράκλειο, η μαφία που υπάρχει στην κρήτη δεν υπάρχει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μαζί.Με ξενοδοχεία και κλάμπ γίνεται το ξέπλυμα χρήματος και οι μη παραγωγικές δυνάμεις του τόπου είναι επικεφαλής.Εδώ όποτε μπαίνει το σδοε και ο εισαγγελέας σε συνεταιρισμούς και τα συναφή και τα βρίσκει όλα εντάξει γελάει και ο κάθε πικραμένος ηρακλειώτης.Είμαστε Έλληνες πολίτες και θέλουμε δικαιοσύνη,αλλά και εδώ η μασονία βασιλεύει παντού.Η Έλλαδα είναι μια και αδιαίρετη ,λαμόγια θα σας φάμε.