Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής


Του Θύμιου Παπανικολάου
Η ηγεσία του ΚΚΕ ενεργεί ανοικτά και ανενδοίαστα υπέρ του καθεστώτος και εναντίον της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης: Λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, σαν ανάχωμα στο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει. Δεν παίρνει μόνο καθαρές και ανοικτές ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το λαό που κατεβαίνει, σαν χείμαρρος, στο δρόμο, δεν στέκεται απλώς σαν θεατής, αλλά και ανοικτά αφορίζει αυτό το κίνημα επειδή είναι (όπως μας λένε οι γραφειοκράτες μανδαρίνοι) «αυθόρμητο» και «απολίτικο»!!!!
Δηλαδή επειδή η ΟΡΓΗ του λαού είναι «αυθόρμητη» ή «απολίτικη», το «κόμμα του λαού», το κόμμα που λέει ότι είναι της εργατικής τάξης ΓΥΡΙΖΕΙ τις πλάτες στο «αυθόρμητο», καταδικάζει και αφορίζει την έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης σαν «απολίτικη»!!!!
Αλήθεια σε πιο κομμουνιστικό εγχειρίδιο έχουν διαβάσει ότι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ένα αυθεντικό κόμμα του λαού (η συνειδητή οργάνωση του λαού), γυρίζει τις πλάτες και ΑΦΟΡΙΖΕΙ ή στέλνει τελεσίγραφα εναντίον του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ή των «απολίτικων» λαϊκών εκρήξεων;
Από πού αντλούν οι μανδαρίνοι γραφειοκράτες του ΚΚΕ τέτοιες «θεωρίες», οι οποίες αποτελούν το διαλεκτικό συμπλήρωμα της καθεστωτικής εξουσίας και μάλιστα στην πλέον άθλια και ύπουλη μορφή της;
Να θυμίσουμε την πρακτική των μεγάλων επαναστατών;
Το Σεπτέμβρη του 1870, μισό χρόνο πριν από την Κομμούνα, ο Μαρξ προειδοποίησε ανοιχτά τους Γάλλους εργάτες: μια εξέγερ ση θα είναι παραφροσύνη, έλεγε στη γνωστή έκκληση της Διεθνούς.
Ωστόσο ο Μαρξ ΔΕΝ γύρισε την πλάτη στην «παραφροσύνη» της εξέγερσης. Συμμετείχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με όλες του τις δυνάμεις, υπογραμμίζοντας με ενθουσιασμό:
“Οπως κι αν έρθουν τα πράγματα, η εξέγερση του Παρισιού, κι αν ακόμη καταπνιγεί από τους λύ κους, τα γουρούνια και τα παλιόσκυλα της παλιάς κοινωνίας, α ποτελεί τον ενδοξότερο άθλο του κόμματός μας από τον καιρό της εξέγερσης του Ιούνη”.
Τον Ιούλη του 1917 το «αυθόρμητο» του ρώσικοι λαού έτεινε σε γενική εξέγερση.
Ο Λένιν θεωρούσε πρόωρη και καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν εγκατέλειψε στην τύχη του το «αυθόρμητο». Το κόμμα συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην εξεγερμένη κίνηση του ρώσικου λαού, ακριβώς για να το ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ και να το προφυλάξει από τις παγίδες!!!!!
Η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΦΟΡΙΖΕΙ κάθε τι που δεν ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
Η συνειδητή πρωτοπορία του λαού και η οργάνωσή της (το αυθεντικό κόμμα του λαού) είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ακριβώς για να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ενεργά μέσα το «αυθόρμητο», μέσα στην παλίρροια της λαϊκής αγανάκτησης ΟΣΟ «απολίτικη» και αν είναι.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ η συνειδητή πρωτοπορία του λαού, ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσει την αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, το «απολίτικο» να γίνει «πολιτικό», το ανοργάνωτο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ.
ΕΝΑ επαναστατικό εργατικό και λαϊκό κόμμα δεν κάθεται στην ακροποτομιά, ούτε στέλνει τελεσίγραφα επίκρισης ή αφοριστικού στην έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης, ούτε φυσικά επιχειρεί να το καπελώσει.
ΚΑΛΕΙ τον κόσμο να συμμετάσχει στις αυθόρμητες παλίρροιες της λαϊκής αγανάκτησης, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το ίδιο με όλες του τις δυνάμεις (όχι με ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες) στο «αυθόρμητο» και αγωνίζεται με όλα τα μέσα να το εξοπλίσει πολιτικά, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει τις μανούβρες, τις δολοπλοκίες και τις μοχθηρές και ύπουλες επιδιώξεις του καθεστώτος, των κομμάτων του και των ποικίλων μηχανισμών προπαγάνδας και προβοκάτσιας.
ΕΝΑ αυθεντικό κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού ρίχνει όλο το βάρος του και όλες τις δυνάμεις του σε τέτοιες αυθόρμητες ροές της οργής, ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ το «αυθόρμητο» και να αποκτήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτική πλατφόρμα και συντονισμό, ΕΝΟΤΗΤΑ με τα οργανωμένα τμήματα της εργατικής τάξης και ΚΥΡΙΩΣ να αποκτήσει τα δικά του όργανα οργάνωσης (αυτό-οργάνωση) και Επιτροπές Αγώνα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ τελεσιγραφικά και αφοριστικά στέκεται ΕΞΩ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το «αυθόρμητο» της ρέουσας και εκρηκτικής λαϊκής οργής. Αφού δεν μπορεί να το καπελώσει, αφού το «κίνημα» δεν είναι δικό του, του γυρίζει τις πλάτες και από την καθεστωτική όχθη, σαν δόλιος «πράκτορας» και «προβοκάτορας» του κατεστημένου, το υπονομεύει ανενδοίαστα και επιχειρεί να το τσακίσει…
Εδώ δεν έχουμε απλώς το σταλινισμό στην πιο μακάβρια γκριμάτσα του.
ΕΔΩ έχουμε την ολοκληρωτική ενσωμάτωση του ΚΚΕ στο καθεστώς. Το μοχθηρό πρόσωπο του ύπουλου και μεταμφιεσμένου «πράκτορα» της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των εγχώριων παραρτημάτων της, εναντίον των λαϊκών κινημάτων: Του «πράκτορα» με την ξύλινη αντικαπιταλιστική ρητορεία…
Η Ηγεσία του ΚΚΕ δεν αφήνει μόνο την εκρηκτική κίνηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο έλεος του καθεστώτος και των σκευωριών του, αλλά αποτελεί το πιο ισχυρό γρανάζι της καθεστωτικής μηχανής: Τον ύπουλο υπονομευτή της εκρηκτικής λαϊκής οργής, τον μεταμφιεσμένο συκοφάντη των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της ΟΡΓΗΣ.
Να γιατί έσπευσε να καταδικάσει πρώτο και καλύτερο τις εκδηλώσεις εναντίον του τσίρκου της Βουλής και των ανδρεικέλων της…
Αυτό το κόμμα δεν έχει καμία, απολύτως ΚΑΜΙΑ, σχέση με την έννοια της Αριστεράς: Είναι ένα δόλιο καθεστωτικό κόμμα με μάσκες «αριστερές»…
Πηγη 

6 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

οι ανθρωποι στην ηγεσία του ΚΚΕ ειναι ζωα... τόσο απλά... ξεφτιλα και ντροπή... σκατά στα μούτρα μου που τους έχω ψηφισει κιολας... ουστ πουλημένοι...

v for vendetta είπε...

Ενα ακομα καταπτυστο βδελυγμα αντικομμουνιστικης υστεριας...
Για οτι κακο συμβαινει στην Ελλαδα φταινε οι κακοι κομμουνιστες,ο σταλιν,ο μαρξ,ο τσε,ο φιντελ και δεν ξερω εγω ποιος αλλος.Μακαρι παρομοια κριτικη να κανατε και στα κομματα εξουσιας..
Απο οσο ακουσα το κκε ποτε δεν αφορισε το κινημα των αγανακτισμενων απλα εξεφρασε την ανησυχια οπως πολλοι,οτι λειτουργει σαν βαλβιδα εκτονωσης για το συστημα.
Μακαρι να γινοτανε αλλιως αλλα για να λυσεις το προβλημα πρεπει να το χτυπησεις στην ριζα του,να στοχευσεις στην εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο.
Και μονο που τα αστικα μμε το προβαλουν τοσο πολυ σημαινει οτι οχι μονο δεν αποτελει απειλη για το συστημα,αλλα βοηθαει και στην εκτονωση της λαικης οργης..
Ελπιζω καποια στιγμη ο λαος να καταλαβει που ειναι το συμφερον του και να αποκτησει επιτελους ταξικη συνειδηση.

ΥΓ.Αρχιζω να προβληματιζομαι για το μπλογκ τελευταια με τις αναρτησεις που δημοσιευει και την γραμμη που ακολουθει..

Σιγαλας Μακαριος είπε...

εγω θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο ιστορία για να δεις ποιοι ήταν διαχρονικά στην ηγεσία του κομμουνισμού και τι εξυπηρετούσαν... Τι ηταν ο Μαρξ και ο ΛΕνιν και τι ουσιαστικά πέτυχε σαν εφαρμογή ο κομμουνισμός.Ντρεπομαι που ψηφιζα ΚΚΕ γιατι φαίνεται εκδηλα πλεον ποσο εξυπηρετητές ειναι και δε μιλάω για τους ψηφοφόρους φυσικά αλλά για την ηγεσία...
Που ειναι η προταση του ΚΚΕ αυτές τις ωρες? Πάλι ταξική πάλη και κουραφέξαλα αλλά το ευρώ ευρώ... Τι απαντησε η παπαρηγα για το ευρώ?
Συγκρινεις τη σταση του έτερου αριστερού Τσιπρα με αυτη της Παπαρηγας αυτες τις δυσκολες ωρες για την πατριδα?Τωρα που ξεχωριζουν οι αντρες απο τους φουστανατους φανηκαν πολλά... Τελικα ετσι εξηγειτε και ο πολεμος που δεχεται κυρίως απο τοτε που εφυγε ο πασοκος ΚΟυβελης, μα΄λλον δεν ελέγχεται... Ενω το ΚΚΕ μια χαρά προβλέψιμο... Ξύπνα και διαβασε να δεις ποιος ηταν ο Ζαχαριαδης , απο ποιους προδοθηκε ο Βελουχιωτης, υποθεση Μπελογιάννης, αν ήταν ¨καπετανιος" (με τον τιτλο που θάφτηκε) ο Φλωρακης κλπ... Η σταθερά του ΚΚΕ να ρυθμιζει αντιπαλους και φιλους, να αναγνωριζει συνομιλητές και να διατηρεί εντεχνως την μαλακια του εμφυλίου ωστε να καθοδηγείτε ο κοσμακης προς το νεοφιλελευθερο ΠΑΣΟΚΟΝΔ υιοθετώντας τον ρολο της αριστεράς που ποτέ δεν θα επιδιωξει να γιγαντωθει συμπαρασυροντας τις υγιεις δυναμεις της κοινωνίας στο ξυλινο λόγο του 50...

v for vendetta είπε...

Το προβλημα μας ειναιτο ψευτο διλημα ευρω η δραχμη? Δηλαδη σε ποιο νομισμα θα μετραει ο λαος τη φτωχεια του και οι καπιταλες τα κερδη τους?
Οι θεσεις του κκε ειναι ξεκαθαρες και πρεσβευουν ενα διαφορετικο οικονομικοπολιτικο συστημα οπως καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας και κοινονικοποιηση των μεσων παραγωγης.
Γιατι πρεπει να ψαχνουμε λυσεις στο πουθενα οταν υπαρχει πολιτικη δυναμη που μας ειχε προειδοποιησει για την απατη της ΕΕ,του ευρω τις κρισεις του καπιταλισμου και οι θεσεις του πατανε τοσο γερα πανω στην αιτια του προβληματος?
Οσον αφορα τον συριζα ειναι γνωστο πως προκειται περι γιαλαντζι αριστερων που ουδεμια σχεση εχουν με τον μαρξισμο και τις αρχες του κκε και οι οποιοι βρισκοντε σε ιδεολογικη συγχηση απο τοτε που ιδρυθηκανε εξου και εχουν διασπαστει σε χιλια κομματια..
Αν επελεξες να φυγεις απο το κκε για τον συριζα λυπαμαι αλλα εισαι αξιος της μοιρας σου..

Σιγαλας Μακαριος είπε...

φίλε vfv ειμαι κοινωνιολογος άρα έχω μελετησει αρκετά κοινωνικά συστηματα και πιστεψε με έχω διαβασει πολύ από Μαρξ και Ενγκελς. Ψηφιζα ΚΚΕ γιατί σε αυτή την κιβδηλη δημοκρατία με βάση κάποιες σταθερές και κάποια ξεπουλήματα στον ευρυτερο χωρο της αριστεράς πιστευα οτι αφενώς ο πολεμος ειναι ταξικός αφετέρου ειναι το μόνο κόμμα που εκφράζει παντοτε και σταθερά την παλη εναντια στο καταπτιστο οπως εφαρμοζεται συστημα του νεοφιλελευθερισμού. Ελα που όμως πολλά δεν μου πηγαιναν καλά... Η κορη της Παπαρηγα στο Κολέγιο Αθηνών, επιχορηγησεις από τον Κοκκαλη, λεφτα στο Ριζοσπαστη από Σιεμενς, μη ελεγχος των οικονομικων του κομματος και έπειτα ιστορικά η ατιμη φαρα που λεγονταν Ζαχαριαδης(Σταλινικός πρακτορας)και οι υπόλοιποι σταλινικοί χαφιέδες που ρημαξαν το ΕΑΜ και τους πραγματικούς πατριωτες αριστερούς... Επρεπε να ψαχτώ περισσότερο γιατι ωραία η θεωρία στο Πανεπιστημιο και τα ευχολόγια αλλά η πραξη εδειχνε άλλα,,, Αυτοι φταινε που κανενας δοσιλόγος δεν πληρωσε μετά την κατοχή. Το συστημα ειχε αναγκη τον εμφυλιο και το σταλινικο ΚΚΕ "νομιμοποίησε" όλους τους φασίστες της μεταπολεμικής περιόδου.Έκανε ό,τι το διέταζαν οι σταλινικοί της Σοβιετικής Ένωσης για να εξυπηρετηθεί η δεξιά στην Ελλαδα.
Ενας θιασος ειναι φίλε τα κομματα στην Ελλαδα με ηθοποιους που δινουν παραστασεις για να τροφοδοτουν το συστημα και να μεταχειρίζονται τον κόσμο σαν ιδιοκτησία τους. Δε σου ειπα οτι θα ψηφιζω Τσιπρα στο εξής... Ισως αν δεν πετυχει η ανατροπή του πολιτικού συστηματος με την μορφη που έχει σημερα να καταλήξω εκεί, αλλά πλεον δεν ψηφιζω τιποτα φίλε μου. Αυτο που λέω ειναι οτι φαινεται τελικά οτι ο μονος που βγαίνει και λέει την αληθεια στο λαό αυτές τις δυσκολες ώρες ειναι το εξαθλιομενο κομμα του συνασπισμού που έχουν φροντισει είτε με την υπαρξη του στεγανού ΚΚΕ που με το παραμυθακι της μη συνεργασίας με γιαλαντζι αριστερους όπως λες, είτε με τους εγκαθετους μεσα σε αυτό να το διατηρούν στο 3% και να ξεσκιζουν το χωρο της αριστερας καθηλώνοντας τη στην ανυπαρξία και τροφοδοτώντας με ψηφοφόρους το δηθεν σοσιαλιστικό πασοκ.

Εχει μεγάλη διαφορά φίλε μου ευρώ και δραχμή... Ο μονος τροπος να παρουμε την κατασταση στα χερια μας ειναι η επιστροφη στη δραχμή και μη λες δε με νοιαζει το ιδιο ειναι. Τοσα χρονια μας μιλάει το ΚΚΕ για εξοδο απο την Ευρωπη και τωρα που σφιγγουν οι κώλοι ειναι καλο το ευρώ?ΕΛΕΟΣ... Και αφου οι άλλοι ειναι γιαλαντζι αριστεροί και το ΚΚΕ δεν αναγνωριζει Ευρωπη και μαλακίες τι τους θέλει τους Ευρωβουλευτές? Φιλε ξύπνα... πουλημένα τομαρια ειναι...

ΘΕΡΙΣΤΗΣ είπε...

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΑΤΙΟΟΟΦΑΤΣΑΑΑΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑΑΑΑΑΑ;