Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΑΣ ΑΝΤΑΡΤΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ



Κωνσταντινούπολη – Η κηδεία της αντάρτισσας του HRG Εμπρού Μουχικαντζί η οποία έχασε την ζωή της από χημικά όπλα σε σύγκρουση στην περιοχή Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι έγινε παρουσία χιλιάδων ατόμων. Η σωρός της μεταφέρθηκε στους... ώμους γυναικών.

Η οικογένεια της όταν προσπάθησε να φέρει την σωρό της με αεροπλάνο τους είπαν πως ¨δεν υπάρχει χώρος¨ και έτσι αναγκάστηκαν να την φέρουν με ασθενοφόρο στην Κωνσταντινούπολη. Φτάνοντας μεσημεριανές ώρες στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέρθηκε η σωρός στην γειτονιά Σαχίντεπέ του Μπασάκσεχίρ.

Εκεί η σωρός έγινε δεκτή από περίπου χίλια άτομα στην πλειοψηφία τους γυναίκες, μετά μεταφέρθηκε στο τζαμί Μελέ Ομέρ όπου εκπληρώθηκαν τα θρησκευτικά καθήκοντα.

Στην νεκρώσιμη τελετή μετείχαν η συμπρόεδρος του κόμματος BDP Γκιουλτέν Κισινάκ και οι βουλευτές Κωνσταντινούπολης του BDP Σιρί Σουρεγιά Οντέρ και Σεμπαχάτ Τουντζέλ.

………

Στην είσοδο του νεκροταφείου το φέρετρο της Μουχικαντζί το πήραν γυναίκες στους ώμους τους και το μετέφεραν ως τον τάφο. Ο κόσμος που ακολουθούσε πίσω από το φέρετρο κρατούσε αφίσες της Μουχικαντζί του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και σημαίες της Δημοκρατικής Συνομοσπονδίας. Κατά την διάρκεια της πομπής ακούστηκε το σύνθημα ¨Περηφάνια μας οι ήρωες¨. Μετά την πομπή έγινε η ταφή συνοδεία προσευχών. Ακολούθως μίλησε η Σεμπαχάτ Τουντζέλ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΠΡΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ;

Η Κισανάκ ανέφερε πως πλέον δεν έχει μείνει ανοχή στον Κουρδικό λαό και επιθυμεί πλέον αυτή να είναι η τελευταία απώλεια και είπε πως «Γιατί άραγε η Εμπρού από τα νιάτα της πήρε τον δρόμο του βουνού ;¨, και ανέφερε πως είναι ανάγκη να το αναρωτηθούμε αυτό. Και θα πρέπει να ερευνήσουμε την ανθρωπιά αυτών που δεν αναρωτιούνται για αυτό. Χάσαμε 30 χιλιάδες νέους μας, και κανείς δεν αναρωτιέται μα γιατί παίρνουν τον δρόμο του βουνού. Μήπως ο Κουρδικός λαός έχει κάτι λιγότερο από άλλους λαούς ;Γιατί ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει την γλώσσα του. Αποτελεί υποχρέωση η καταδίκη της νοοτροπίας των απαγορεύσεων που προκάλεσε τον θάνατο αυτών των νέων. Πλέον όσοι λένε ότι είναι άνθρωποι θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τα λόγια περί εκδίκησης και να σκεφτούνε.¨

Η Κισανάκ απαντώντας στα λόγια του προέδρου της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ που είχε κάνει λόγο ¨για πολλαπλάσια ανταπόδοση¨ είπε πως ¨Καλώ αυτούς που λένε τέτοια λόγια να κοιτάξουν 5 λεπτά την φωτογραφία της Εμπρού¨.

ΠΗΓ'Η