Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μ. Ανδρουλάκης: Εθνική συναίνεση ή εκλογές


Δίλημμα προς τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να πάρουν «από κοινού μια ύστατη πρωτοβουλία
για τη σωτηρία της χώρας», ή να οδηγήσουν «άμεσα τη χώρα σε εκλογές με πραγματικές και όχι μυθιστορηματικές προγραμματικές ατζέντες για τη σωτηρία και την επανεκκίνηση της χώρας», θέτει με μακροσκελή δήλωσή του ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.



Στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ότι «ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης». Όσο για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέει ότι «εν μέσω χρεοκοπίας της χώρας νοιάζεται μόνο να κάνει ταμείο».

Ο κ. Ανδρουλάκης επικρίνει και τη στάση πολύ ισχυρών ομάδων επιρροής στην Ελλάδα. Σχετικά αναφέρει ότι «ισχυρές ομάδες επιρροής στην Ελλάδα σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα θέτουν το εκβιαστικό δίλημμα: Ή διατηρείτε άθικτα όλα τα δεδομένα και τις συνήθειες της εποχής της φούσκας και των δανεικών ή ρισκάρουμε να προκαλέσουμε χάος και την άμεση χρεοκοπία της χώρας».

Θεωρεί ότι η δήλωση της Μ. Δαμανάκη περί σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ έγινε κατά λάθος, παραδεχόμενος, ωστόσο ότι ο «εκβιασμός» είναι υπαρκτός.

Επίσης θεωρεί ότι οι «αγανακτισμένοι» της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας και τα κοινοβούλια αυτών των χωρών απαιτούν από την Ελλάδα «ή δέχεστε μια εξουθενωτική λιτότητα ή δεν εγκρίνουμε το νέο δάνειο και συνεπώς σας οδηγούμε σύντομα σε χρεοκοπία».
Πηγη 

2 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

βρε ουστ κομματοσκυλα...
Κανείς τους δε λέει οτι ακόμα και αν αναγνωριστεί αυτό το έντεχνα αναγνωρισμένο χρέος, που δεν πρέπει, ακόμα και αν δεν επιστρέψουμε στην δραχμή, όπου απαιτείτε για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και για το Εθνικό μας συμφέρον, αλλά αναγραφεί στους κωδικούς του προϋπολογισμού μας το χρέος της Γερμανίας προς στην Ελλάδα, τότε αυτόματα ο προϋπολογισμός μας γίνεται πλεονασματικός και της Γερμανίας ελλειμματικός. Εμείς τότε, ακόμα και με βάση αυτό το τραπεζικό σύστημα που αυτοί ελέγχουν και τους εξυπηρετεί, θα δανειζόμαστε με 1% και θα δανειζουμε ύστερα τους Γερμανούς με 6% οπως κάνουν αυτοί σήμερα σε εμάς... και να δω τη σκατοφατσα της Μερκελ τοτε και τα τσογλάνια που μιλάνε για τεμπέληδες έλληνες...
Να μιλήσουμε δηλαδή στη βάση των γεγονότων και να πουμε οτι ακόμα και αυτό το παρανομο και καταχρηστικό χρέος να αναγνωριστεί, εαν βάλουν μπροστά οι κυβερνώντες το πατριωτικό μας συμφέρον και δεν λειτουργήσουν ως πράκτορες ξένων συμφεροντων μπορούμε να φέρουμε τα οικονομικά funds και αυτους που βρισκονται πισω απο αυτή την κατάσταση σε πολύ δυσκολη θέση ζητώντας τις οφειλές από τον Β Παγκοσμιο πόλεμο... Αν το συνδιασουμε και με την αναπτυξη που μπορεί να επέλθει απο τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας δεν το συζητάω για την εκτοξευση της οικονομίας... Αλλα που... ζητούνται πολιτικοί άνδρες με "παπάκια" που λέει και η διαφημιση και οχι πρακτορες ξένων πολυεθνικών που συναγελάζονται με την αφρόκρεμα των "εχόντων", έτσι σοσιαλιστή Μίμη?

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!
Μιλάει και το ξεπλυμένο της "αριστεράς"....

Αυτός που έβριζε τον Παπανδρέου (Δον κορλεόνε, ειδικό δικαστήριο) και μετά έγλυφε τον ΓΑΠ.
Που λέει τέτοιες μαλακίες και μπούρδες γλύφωντας συνεχώς.
Αυτός που πρότεινε να βγαίνουν στη σύνταξη οι βουλευτές μετά από 1 θητεία !!! (γιατί κουράζονται τα παλικάρια....)

ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤΗ!