Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κ. Μητσοτάκης: Προβλέπει πτώση Παπανδρέου και ίσως επάνοδο στη δραχμή


Anti-ntp:Αφού το λέει αυτό ο συνεργάτης των γερμανών της CIA, mossad κλπ... Τότε είναι αλήθεια...
Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα, περιπλέκει τα πράγματα και δεν διευκολύνει την προσπάθεια για έξοδο της χώρας απο τη σημερινή κρίση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Σκάϊ), υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "θα πέσει γρήγορα και κάποια άλλη λύση θα...
βρεθεί για να βοηθήσει τον τόπο" και εκτίμησε ότι "έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός".

Τάχθηκε υπέρ μιας νέας κυβέρνησης με άλλο Πρωθυπουργό, χωρίς εκλογές, αλλά με την στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα έχει κλείσει την πορεία του εκτός του ΚΚΕ. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του με τα δημοψηφίσματα γενικώς, γιατί όπως είπε "οι λαοί δεν ψηφίζουν στο ερώτημα αλλά ανάλογα με τη διάθεση που βρίσκονται" και εκτίμησε ότι σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα σήμερα οι πολίτες θα απαντούσαν αρνητικά, γιατί είναι αγανακτισμένοι.

Είπε επίσης, ότι την περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, "ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρώπη θέτοντας τέτοιο ερώτημα στο λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε κίνδυνος και έχει αποδειχθεί στην Ευρώπη" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "τίθενται πολλά νομικά θέματα τα οποία είναι αδιευκρίνιστα" και εκτίμησε ότι "χάσαμε τελείως τον έλεγχο" και πως "η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως ρίξουν τον Παπανδρέου και η χώρα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε διαφορετική βάση".

Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης, είπε ότι "αποτελούν εθνική ντροπή, καταλύθηκε το κράτος από μια μειοψηφία" , ενώ χαρακτήρισε βαρύ ατόπημα τις ύβρεις κατά του ΠτΔ. Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, το πρόβλημα σήμερα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό και είπε πως αν μπορούσαμε να λύσουμε το πολιτικό πρόβλημα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα.

"Στις 31 Δεκεμβρίου 2008 στη δήλωσή μου είπα ότι δεν τηρούμε τους νόμους της Δημοκρατίας. Όταν μικρές μειοψηφίες επιβάλλουν την άποψή τους έχουμε χάος" είπε ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πως θα γίνουν επενδύσεις και ανάπτυξη "όταν δεν υπάρχει κράτος".

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και εκτίμησε πως το ότι "δεν υπάρχει κράτος" αποτελεί και το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης. Δεν γνώριζε η `Ευρώπη ότι θα ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Όταν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με κράτος που δεν λειτουργεί, τότε η Ευρώπη έφτασε στα όριά της, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει αλήθειες στο λαό, και πως είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσεις το επίπεδο του κόσμου έχοντας ενιαίο νόμισμα. "Με τη δραχμή γίνονταν υποτίμηση και το καταφέρναμε. Τώρα πρέπει να μειωθεί το εισόδημα και αυτό δεν το αντέχει ο κόσμος. Μερικοί πολύ πλούσιοι έλληνες θα ήταν καλό να δείξουν αλληλεγγύη" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Κάλεσε τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια να πάρει θέση, και ανέφερε παραδείγματα άλλων χωρών όπου οι ανώτατοι άρχοντες παρενέβησαν υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης. Υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν είναι μόνο ο κ.Σαμαράς, και εκτίμησε ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να μεταπειστεί για κυβέρνηση συνεργασίας, και είπε ότι το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι να φύγει η κυβέρνηση, και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όσους πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, που θα στηριχθεί απο την σημερινή Βουλή. Τάχθηκε κατά των εκλογών και διευκρίνησε πως οι εκλογές με το λαό "εν θερμώ" ίσως βγάλει μια Βουλή αντιευρωπαϊκή.

Είπε επίσης ότι εάν γίνουν εκλογές και κερδίσει η ΝΔ τότε "το ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στη ΝΔ ότι κάνει σήμερα αυτή, με τόκους και επιτόκια". Κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη στάση του, η οποία σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, στρέφεται κατά των νόμων, ενώ είπε ότι σήμερα δεν υπάρχει ενότητα ούτε προθυμία θυσίας όπως υπήρχε το 1940.

"Δεν μπορεί να γίνεται παραβίαση συντάγματος και νόμων γιατί υπάρχει αναρχία" είπε και κάλεσε την "αστική πολιτική τάξη" να συνεννοηθεί με το ΚΚΕ. Εκτίμησε δε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τη "θολή αριστερά".
πηγή

8 σχόλια:

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ ΕΛΛΗΝ είπε...

Μίλησε μέσα από τον τάφο του Ελληνισμού,τον ΣΚΑΪ. Από που θα μπορούσε άλλωστε ο Εθνικός Βρυκόλακας.Ανάθεμα τον χάρο που τον ξέχασε, τον πούστη.

Ανώνυμος είπε...

Eιπε ο τυπος, που το 1964 με την υπογραφη του για την αναγνωριση, απο την αρχη, ενω ειχαμε πληρωσει το μεγαλυτερο μερος, ολων των προπολεμικων χρεων:
,, σήμερα δεν υπάρχει ενότητα ούτε προθυμία θυσίας όπως υπήρχε το 1940,,.

Πατηστε μας λιγο το λαιμο ακομα και θα σου πω γω, κουρελιαστε μας κι αλλο την αξιοπρεπεια, φερθειτε μας ακομα πιο κυνικα και θα δεις για ποτε θα φουντωσει η προθυμια θυσιας.

Οταν δεν εχεις τιποτα να χασεις πια, τοτε το ,,χανεις,,.

Υπαρχει και ο νομος της κοινωνικης ανταποδωσης, δεν μπορεις να πιεζεις συνεχεια μια κοινωνια.

Οταν δεν ρεει χρημα, ρεει αιμα.

Ποτε αλλοτε στην αθρωποτητα, τοσοι πολλοι εχουν τοσο λιγα και τοσοι λιγοι εχουν τοσα πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωση για 9.28

Ανώνυμος είπε...
Eιπε ο τυπος, που το 1964 με την υπογραφη του για την αναγνωριση ολων των προπολεμικων χρεων απο την αρχη, ενω ειχαμε πληρωσει το μεγαλυτερο μερος, εβαλε την απαρχη της σημερινης κρισης χρεους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ (ΔΙΚΑ ΤΟΥ) ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΚΆΪ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ!
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ουστ κατω το πασοκ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟς ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕς ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

το ειπε και εγινε ειναι θεουλης ο γκαντεμης!!!!!!