Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Την ισχυρότερη αρματική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία θα παρατάσσει το 2012 ο Ελληνικός Στρατός


Φαίνεται πως οι ΗΠΑ αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία το μέλλον των σχέσεών τους με την Τουρκία. Μάλλον συνιστά λοιπόν ειλλημμένη απόφασή τους να βελτιώσουν το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος στις χερσαίες δυνάμεις υπέρ της Ελλάδος και σε βάρος της Τουρκίας. Την Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του ....
Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιλογή από τα πλεονάζοντα αμυντικά υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού και αντιαρματικών.


Μέσα στο 2011, θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα παραχωρηθέντα βαριά άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams και τα λοιπά οχήματα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Έβρο και νησιά.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης. Με αυτήν την παραχώρηση θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Όσον αφορά το αίτημα του ΓΕΣ για 400 άρματα μάχης Αbrams, θα γίνει επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 τέτοια άρματα, που θα τα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός.
Είναι φανερό πως η αμερικανική αποδέσμευση αυτών των οπλικών συστημάτων, αποβλέπει παράλληλα σε πίεση προς την Άγκυρα. Αυτό που έχει σημασία για την ελληνική στρατιωτική ισχύ, είναι πως από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο, θα παρατάσσονται τα καλύτερα παγκοσμίως άρματα μάχης (γερμανικά Leopard, ρωσικά Τ-80 και αμερικανικά Abrams), δημιουργώντας χαλύβδινο τείχος αποτροπής τουρκικών τυχοδιωκτισμών.
Ο Ελληνικός Στρατός θα είναι στην Ευρώπη ο ισχυρότερος μετά τον ρωσικό, σε αρματική ισχύ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια Ελλάδος και Κύπρου αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα.
gdailynews

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΕ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ωρα να τελειωνουμε με την αμυντικη σταση.Επιθετικα αρματα σε ολη τη βορεια Ελλαδα ετοιμα να μπουκαρουν για να σταματησουν να μας τα πρηζουν οι μογγολοι.[Λεωνιδας].

Ανώνυμος είπε...

τα άρματα μάχης δεν έχουν δύναμη πια ενaντίον τα ελικόπτερα τύπου apache, για αυτό το λόγο τα δίνουν τσάμπα σε εμάς, το ιράκ είχε άρματα μάχης και είδατε τι έγινε το στρατό τους από τα ελικόπτερα και αεροπλάνα τις αμερικής!!!!
ο πόλεμος γίνεται από τον αέρα τώρα με υπερσύχρονα συστήματα αεροπορίας

Ανώνυμος είπε...

prosoxi sta ypolimata radienergias

Ανώνυμος είπε...

τα άρματα είναι σιδερένια φερετρα...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

οτι να ναι... οσο τρωμε εμεις το παραμυθακι θα το τρωνε και οι απεναντι... αυτο το κλιμα θελουν να καλλιεργουν δυστυχώς, και το πετυχαινουν μια χαρα, οι Εβραιοι Ουνοι, γοτθοι και απολιτιστοι Αγγλοσαξωνες για να εξυπηρετουν τα δικά τους συμφέροντα... μια διαρκη απειλη πάνω απο το κεφάλι μας...Δε μας λεει κανεις ομως οτι αν οι προδοτικές Ελληνικές κυβερνησεις ειχαν αξιοποιησει των Γκιολβα δε θα ειχαμε αναγκη απο "αχρηστα" αρματα αλλά θα ειχαμε σύστημα αντιπυρηνικής ομπρέλας,ένα τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι, το “Giolvas’ System” το αντιαεροπορικό Αρτεμις”, το “Μπέβαρτρον” , το H.A.A.R.P κ.ά.
Άντε και περαστικά στους "Ελληναρες" πολεμοχαρείς που δεν βλέπουν τον πραγματικό εχθρό και νομίζουν πως είναι ο άμοιρος Τουρκαλας στρατιωτης...

Ανώνυμος είπε...

+1000 ston wishmaster

Ανώνυμος είπε...

“Giolvas’ System”,“Μπέβαρτρον”,ηχητικό κανόνι??? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιος στρατός με στελέχη που πεινάνε!

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ....ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ADERFIA AYTA MPOREI NA MAS TA DINOUN DORO ,ALLA TA ANTALAKTIKA KAI TA BLIMATA PREPEI NA TA AGORASOYME!!!!!! AN MALISTA EINAI APO AYTA POY EXOYN PAEI PERSIKO KOLPO ,,,, EINAI ME SASMAN -MIXANES KOFA PLEON APO TIS POLES ORES LITOYRGIAS SE AMO KAI IPSILES 8ERMOKRASIES .....AKOMA KAI TA IDRABLIKA TOY PIRGOY ME TOSI AMO KAI TOSES BOLES ...........OUTE GIA ANAKIKLOSI DEN KANOYN ...EXOYME TA 8IRIA M 48 A5 MOLF....KAI M60 A5 MOLF ... PISTA ANTIGRAFA TON M1A1..... KAI PLIROS ANAKATASKEYASMENA TO 1994 STO PEB BOLOY -BELESTINO.....TA OPOIA 1500 OLOIDIA STIN TOYRKIA EINAI STA KIOSKIA ARAGMENA GIATI EINAI GIASOY OI TOYRKOI MIXANIKOI....PAGKOSMIA PANTETA ....TO OPOIO PEB TO 1995 AKIROSAME APO 10 KRATI TARAGKELIES ANAKATASKEBES PANO APO 3000 ARMATON ... KAI POY PIGAN ;;; FISIKA STIN GERMANIA NE TEXNITES ELLINES AJIOMATIKOYS TOU TEXNIKOY.........

Ανώνυμος είπε...

Τι αρματα και μπουρδες. Δωσε αεροπλανα να πω ναι. οποιος εχει τον αερα κανει κουμαντο. Αλλα ολα αυτα και παλι μαλακιες ειναι, οταν κουμαντο κανουν οι 'Εφιαλτες'...

manos2626 είπε...

καλα ειναι και τα αεροπλανα και τα αρματα...αλλα πολυ φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο δεν θα χουν καυσιμα να πεταξουν τα αεροπλανα και θα πεφτουν σαν μυγες λογω ελλειψης ανταλλακτικων και απουσια συντηρησης.και για να μην πω οτι εχουμε τοσα λεοπαρντ αρματα και δεν εχουμε βληματα για αυτα..οποτε αμα ειναι να τα εχουμε για ντεκορ ποιο το οφελος?

Ανώνυμος είπε...

τα άρματα μάχης δεν έχουν δύναμη πια ενaντίον τα ελικόπτερα τύπου apache, για αυτό το λόγο τα δίνουν τσάμπα σε εμάς, το ιράκ είχε άρματα μάχης και είδατε τι έγινε το στρατό τους από τα ελικόπτερα και αεροπλάνα τις αμερικής!!!!
ο πόλεμος γίνεται από τον αέρα τώρα με υπερσύχρονα συστήματα αεροπορίας....ΑΠΑΝΤΗΣΗ=ΜΑΛΑΚΙΕΣ ....ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΡΒΥΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!!

manos2626 είπε...

καλα σχετικο ειναι και αυτο.τον Κανταφι τον εχουν ξεκωλωσει στους βομβαρδισμους,δεν εχει ιχνος αεροποριας και ομως προελαυνει.

Ανώνυμος είπε...

pws kai etsi????? kai ti tha zitisoun gia antallagma???? ta petrelaia mas????

Ανώνυμος είπε...

Αν συνυπολογίσει κάποιος και το ότι οι Ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες ( τουλάχιστον στο 2 Π.Π.)... τότε το μείγμα είναι.. ενδιαφέρον!!!