Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Νύχτα έντασης στην Κερατέα...


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ!
2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 επειδή έσκασε δίπλα τους ένα απο τα αυτοσχέδια κοκτέιλ βενζίνης και δυναμίτιδας που φτιάχνουν οι κάτοικοι..τους πετάνε ακόμα Μολότοφ,βεγγαλικά,κροτίδες,πέτρες,μπουκάλια και που είσαι ακόμα..φαντασία να έχεις απο εδώ και πέρα..΄και φαντασία ο ....




Έλληνας έχει πολύ..Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην Κερατέα που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή, με απολογισμό αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία. Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Οι συμπλοκές ξεκίνησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη - από την 2η είσοδο και πίσω, κατά μήκος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών (παράλληλος δρόμος μεταξύ της Λ. Λαυρίου και του κεντρικού δρόμου της πόλης). Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα, έφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν σκάψει δύο τάφρους αρκετού βάθους και στα δύο ρεύματα της Λ. Λαυρίου με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένη από το 39ο έως το 54ο χλμ.
Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.
Νωρίς το βράδυ τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης. Στο μεταξύ η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Λαυρεωτικής στον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω τραυματισμού στη διάρκεια των προηγούμενων επεισοδίων, όπως και η συνάντησή της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ -που αντιδρούν στην ανάμειξη της αστυνομίας στο πολιτικό θέμα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, όπως το χαρακτηρίζουν- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η αναβολή οφείλεται στην απουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία και επιστρέφει αύριο βράδυ από το Άγιο Όρος.

http://hellasxg.blogspot.com/2011/04/blog-post_4596.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν φτιάχνουν ΧΥΤΑ στην Εκάλη ή στην Πολιτεία, ή στην Κηφισιά?
Αντίσταση δεν θα υπάρξει. Τι θα πετάνε οι real housewifes, τις γόβες ή τις τσάντες τους?

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να παμε στους Κερατινους να μας εκπαιδευσουν !!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα τελειώσουμε από την Κερατέα θα σκάψουμε τάφρους μπροστά από τα κανάλια σας για να σας φυτέψουμε μέσα.Δημοσιογράφοι πουλημένοι,προδότες έρχεται η σειρά σας

Ανώνυμος είπε...

bravo,bravo

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΚΑΝΟΘΡΕΜΕΝΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει καποιος να μου εξηγηση τι συμβαινει και η κρατικη και πληρως ελεγχομενη ΝΕΤ παιζει την μια μερα για την κριση της Αργεντινης και εχθες το βραδυ στο κουτι της πανδωρας για τηντραπεζα της Ελλαδος και για τον Ελληνικο χρυσο?

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε ελληνες ζητω η κερατεα να μας βαλει

Ανώνυμος είπε...

να μας βαλει στον δρομο

Ανώνυμος είπε...

den mporoun na ftiaxoun ergostasio anakiklosis eki pou pane ta skoupidia tora na doulepsoun ke 10 xristiani se ayto;

Δημήτρης είπε...

Καλά το είπε. Κανείς δεν είναι ανεξέλεκτος. Ουτε η κυβέρνηση φιλαράκο. Όλοι οι άλλοι θα ελέγχονται κι εσεις θα είστε ανεξέλεκτοι? Κι εσείς έχετε σκάψει έναν τάφρο και σπρώχνετε την Ελλάδα μέσα. Θα έρθει και η ώρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κερατέα παίζονται μεγάλα παιχνίδια. Η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έχει πουληθεί στους Γερμανούς, που θέλουν να επεκταθούν. Γι'αυτό προσπαθούν να υποβαθμίσουν την περιοχή, ώστε οι Γερμανοί να την αγοράσουν τζάμπα!!