Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο πνευματικός κόσμος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!



  • Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος
  • Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο
Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της ....
χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.

Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:

Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και

Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.

Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.

Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o pneymatikos kosmos ein aytoi oi 2 ?

Ανώνυμος είπε...

ADMIN και εγώ σε παρακαλώ για κάτι και ξέρω ότι θα το σεβαστείς.
Να αφαιρέσεις την φωτογραφία του Παπαδόπουλου.
Όχι τίποτε άλλο , αλλά να ….θα μας κοιτάζει από εκεί ψηλά και θα λέει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θέλατε μωρέ πάρτε την.
<< Σαν έφυγα σε τι κατάσταση άφησα την οικονομία της ΕΛΛΑΔΟΣ ?
Μπορείτε μωρέ να μιλήσετε και να πείτε ότι έκανα περιουσία σαν κυβέρνησα ?
Πόσες βίλες με πισίνες είχα και πόσες off shore ?
Πόσα σκάνδαλα κάλυψα και κουκούλωσα ?
Ποιούς μεγαλοεργολάβους νταβαντζήδες σας άφησα ?
Ποια ήταν η κατάσταση της δραχμής και η ισοτιμία της με το Δολάριο ?
Ποια ήταν τα ποσοστά της ανεργίας ?
Ποιος τολμούσε να σας αποκαλέσει ρατσιστές , ξενοφοβικούς και άλλα επίθετα που σας προσάπτουν στην λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ ?
Να βγάλετε την φωτογραφία μου από εκεί γιατί είμαι νεκρός και δεν δέχομαι να με κάνετε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ τώρα.
Όχι τίποτε άλλο εγώ δεν μπόρεσα να σας κάνω τόσο γνωστούς ως ΕΛΛΗΝΕΣ όπως ο κύριος που παρουσιάζετε ότι τον χαιρετάω .
Εγώ σαν Χουντικός δέχθηκα να με τιμωρήσετε , από αυτούς τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ποιός πήγε στην φυλακή ? >>
Γι’αυτό σου λέω admin σε παρακαλώ βγάλε αυτήν την φωτογραφία δεν μπορώ να με κοροϊδεύει ένας ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ.
Υ.Σ. Όxι δεν είμαι άλλος ένας κρυφοχουντικός , αλλά ένας προδομένος δημοκράτης.

AΡΜΑΓΕΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΤΟΝ 7.40

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ..ΑΠΕΘΑΝΕ!!! Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΠΕΙ...ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ...ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ Ή ΣΤΟΝ ΑΔΗ!!

XAIRETISMATA ΣΤΗ ΕΥΓΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΥΠΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ!!!ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΝΕΦΕΛΙΜΑΚΙΑ!!!

FYLETISTHS

Ανώνυμος είπε...

7¨40 ΤΕΛΕΙΟ! ΜΠΡΑΒΟ!! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην τον κανουμε κ αγαλμα τον παπαδοπουλο!!!μασωνος ηταν κ αυτος!!!ψαξτε λιγο πριν μιλησετε!!!νομιζετε οτι η χουντα επεσε μονο απο τς φοιτητες!!!Ελεος!!!σχεδιασμεδο ηταν....ξυπνηστε!!!

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

ΜΥΡΤΑΛΗ είπε...

Τωρα το ανακαλυψαν οι πανεπιστημιακοι οτι το μνημονιο ειναι ξεπουλημα?ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? ΠΟΥ ειναι οι συνταγματολογοι της χωρας ? που ειναι η διανοηση της χωρας ?που ειναι οι καλλιτεχνες? Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΩΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ ΕΥΓΕ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΣΑ ΛΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ . ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΣΙΝΑ. ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΚΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΑΛΛΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΡΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ.
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΒΑΛΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Α. ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΡΤΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ. . ΑΙΑΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

τελικα εμεις οι ελληνες ειμαστε δυνατοι ΠΑΙΚΤΕΣ .
βλεπω τοσες πολλες και διαφορετικες αποψεις και σχολια για το θεμα και βγαζω το συμπερασμα οτι ο ελληνας απο αρχαιοτατων χρονων μεχρι και σημερα ηταν και ειναι ανεξερευνητος μυστηριωδης απροβλεπτος . Η υπαρξη μας αποτελει προσφιλες θεμα στα Μεταπτυχιακα των κορυφαιων πανεπιστημιων του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

13 Απριλίου 2011 9:14 μ.μ. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Έχετε απόλυτο δίκιο δεν ήταν ήρωας και όχι δεν πρέπει να τον κάνουμε άγαλμα , αλλά …….. να στα τόόόσα χρόνια Δημοκρατίας και στα σκάνδαλα που προέκυψαν και κουκουλώθηκαν , φαντάζει ως υποδεέστερος σε αδικήματα αυτών που εκλέξαμε.
Δεν είναι ειρωνικό και επικίνδυνο αυτό ?

Εξού και το Υ.Σ. Όxι δεν είμαι άλλος ένας κρυφοχουντικός , αλλά ένας προδομένος δημοκράτης.

13 Απριλίου 2011 9:14 μ.μ.

Για το πρώτο λάθος όπως ισχυρίζεσαι ακόμη η ιστορία δεν έχει ειπωθεί με αξιοπιστία κ αι χρίζει διερεύνησης από εμάς που θέλουμε την πραγματική αλήθεια.

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΡΕ'ΣΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ,ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ..
ΠΟΛΕΜΗΣΕ 'Η ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ?
ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΠΟΙΟΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ Κ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ Κ ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ..ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ Κ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Κ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ..Κ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ Κ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΣΩΝΟΣ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟΣΑ ΑΞΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Κ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ..Ε?
ΚΛΕΙΝΩ Κ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ..
ΒΙΣΑΛΤΗΣ
ΧΑΙΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν χρειάζεται να βγάλεις την φωτογραφία του Παπαδόπουλου, καλά την έβαλες!

Μόνο να βάλεις λεζάντα από κάτω:

«Οί δυό Γιώργηδες !»


Τώρα πού βάζει χέρι η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια, τώρα μόλις ξύπνησαν και οι Πανεπιστημιακοί.

Όσο δεν τούς πειράζανε μισθούς καί οικογενειακούς διορισμούς δεν βγάζανε άχνα, τώρα ξύπνησαν!

Βρέ, ούστ ! από εδώ, πού οί περισσότεροι κοροϊδεύετε τον λαό( ευτυχώς όχι όλοι, γιατί υπάρχουν καί αξιοπρεπείς Πανεπιστημιακοί) καί διορίζει ο ένας τον άλλον στά Πανεπιστήμια, παιδιά, αδέλφια, ξαδέλφια, εγγόνια καί δισέγγονα, λές καί είναι το μαγαζί σας !

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Αρμαγεδών μ'εκφράζεις απόλυτα στο 7:40.
Τώρα θα ήθελα να μου πεί ο Αίαντας πότε η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της ήταν με την πλάτη στον τοίχο,όπως είναι τώρα με το μνημόνιο.+φωνώ Αίαντα με το 9:14 αλλά αν κάποιος συγκρίνει σ'εθνικό επίπεδο την χουντική περίοδο με αυτήν του μνημονίου...
Siatistas.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ 21-4-1967, ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 1974(ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Κ.Α.)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ(ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ); ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; ΠΟΥ ΖΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ μαζί σου 8:58 επιτέλους και κάποιος που ξέρει έβλεπα τα προηγούμενα σχόλια και έλεγα τι λένε τώρα οι τύποι δεν ξέρουν τα βασικά

Ανώνυμος είπε...

11.35 siatistas ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ .ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΗΛΗΚΙΑΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΙΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ Η ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. .
ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και ισχυροί παράγοντες του πολιτικού μας συστήματος αναφέρονται, πλέον, ευθέως στο ενδεχόμενο αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε επίσημα την 19/11/2010 ότι «θα προτείνει γενναία αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς θεωρεί ότι η επόμενη Βουλή οφείλει και πρέπει να είναι αναθεωρητική». Από την ειδησεογραφία προκύπτει ότι σε αυτό έχει ήδη συμφωνήσει και ο Πρωθυπουργός.


Στην αρχή δεσμεύτηκε ο πλούτος και υποθηκεύτηκε το μέλλον της χώρας, με μια επαχθή δανειακή σύμβαση, στα όρια της υποτέλειας.

Μετά άρχισαν να έρχονται οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΔΝΤ και των Βρυξελλών και να μας ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους, μετατρέποντας την εκλεγμένη κυβέρνησης της χώρας σε απλό εκτελεστικό όργανο.

Στη συνέχεια μάθαμε ότι το πρόγραμμα, όπως σχεδιάστηκε, δεν βγαίνει και χρειάζεται «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αλήθεια, υπήρχε κάποιος σοβαρός άνθρωπος που πίστευε ότι μια υπερχρεωμένη χώρα, που δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια, θα μπορούσε σε μια τριετία να αποπληρώσει 110 δις;

Μα τότε γιατί το έκαναν;

Μα αν δεν το έκαναν, τότε πώς θα δικαιολογούσαν αυτή την ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης (γιατί αυτούς πλήττει κυρίως το μνημόνιο) με στόχο τη μείωση του βιοτικού επιπέδου και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για τη βελτίωση δήθεν της ανταγωνιστικότητας;

Τώρα, λοιπόν, που βλέπουν ότι το τέλος της πορείας είναι αδιέξοδο, προσπαθούν να παρατείνουν την θεραπεία!

Διαπράττουν ένα βασικό λάθος: Μια λαθεμένη θεραπεία είναι περισσότερο επικίνδυνη όταν παρατείνεται η χρήση της!

Η ιστορία με την αναθεώρηση του Συντάγματος, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, δεν είναι και τόσο αθώα.

Τι απύθμενο θράσος είναι αυτό να θέλουν να έχουν άποψη για το Σύνταγμά μας;

Η Ελλάδα δεν είναι …Ρηνανία!

Επιπλέον, η συνταγματική πρόβλεψη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς είναι περιττή!

Και είναι περιττή γιατί ουδεμία πρακτική αξία έχει τη στιγμή που η οικονομική πολιτική της χώρας χαράσσεται στις Βρυξέλλες.

Γιατί δεν αποφασίζουν, αντί για έλλειμμα της τάξεως του 3%, οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς;

Για ποιο λόγο θέλουν να ανακατευτούν στα Συντάγματα των χωρών μελών;

Ο προϋπολογισμός είναι το τελευταίο εργαλείο που διαθέτει κάθε χώρα για την άσκηση της πολιτικής της.

Προφανώς θέλουν να το ελέγξουν και αυτό. Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

Το επόμενο βήμα είναι να μας υπαγορεύουν πότε θα κάνουμε εκλογές, ποιό εκλογικό σύστημα θα χρησιμοποιούμε, ποιά κόμματα θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές και άλλα ….«ενοχλητικά»!

Ολη αυτή η ιστορία μου θυμίζει πολύ, «παγκόσμια διακυβέρνηση»!

Και επειδή η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, επιχειρούν να εγκλωβίσουν στους σχεδιασμούς και τον Αντώνη Σαμαρά. Προεξοφλούν μάλιστα και τη θέση του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα χρειάζεται ένα καινούργιο Σύνταγμα. Αυτό το Σύνταγμα, όμως, πρέπει , πρώτον να είναι δική μας υπόθεση και δεύτερον να μην γίνει υπό το βάρος και στη σκιά της παρούσας οικονομικής κρίσης. Ποιος ξέρει τι ρυθμίσεις, μπορεί να εμφιλοχωρήσουν.

Ο καταστατικός χάρτης της χώρας δεν τροποποιείται κάθε μέρα. Επομένως δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει μια δεδομένη και μάλιστα δυσμενή χρονική συγκυρία. Εχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν αλλαγή του Συντάγματος για να νομιμοποιήσουν το μνημόνιο αλλά και την μείωση της εθνικής κυριαρχίας!!!

* Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος!

Επίσης τάσσεται υπερ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, προτείνει την "κομματική αναστύλωση", τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού των 180 ψήφων στην Βουλή.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως "αντισυνταγματικής" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ολόκληρης της πολιτικής μεθόδευσης και τους αποτελέσματος (Μνημόνιο) που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο.
Το άρθρο αυτό, κινείται προς την κατεύθυνση της "προκρούστειας" λογικής των συνταγματικών δικαιωμάτων που υπερβαίνουν το Μνημόνιο. Όποιο δικαίωμα και όποια πρόβλεψη εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, απλά κόβεται.
Πρακτικά πρόκειται για μία άποψη "δημοκρατικής" κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Με απλά λόγια προτείνεται ένα "δημοκρατικό πραξικόπημα" για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Ανώνυμος είπε...

12.53 ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

SIGA TO MALAKA TO PAPOULIA TON DANEISTI TIS VILLAS TIS MIMIS LIANI PAPANDREOU...ANTE RE FLOROI POU DE MPOREITE NA PEITE TIS LEKSEIS POU AKOUSTIKANE GIA TON PROEDRO TIS DIMOKRATIAS....SIGA TO ANDREIKELO TO MALAKA TON AGIO VASILI TON PRODOTI,,POU MPROSTA STA MATIA TOU PRODOSANE TI PATRIDA KAI O KOLOMAKAS O PAPOULIAS TO YPEGRAPSE TO NOMOSXEDIO GIA TO DNT....TO ARXIDI O ANAKSIOS O KLEFTIS O PRODOTIS O PAPOULIAS

Ιωάννης είπε...

Καουμτσκι η Παπουλιας.Με δυο κορες παντρεμενες με Τουρκους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστευω πλεον στην Δημοκρατια..Την μισω...Θελω ενα πολιτικο συστημα που να επιβραβευει τους τιμιους και καλους ανθρωπους και οχι τους νεοπλουτους και απατεωνες...

ΜΥΡΤΑΛΗ είπε...

Ο προεδρος της δημοκρατιας μπορουσε να εναντιωθη στο μνημονιο τι εφοβηθηκε? Να ενημερωνε τον Ελληνικο λαο με διαγγελμα η και παραιτηση του δειχνοτας την αντιθεση του στο ξεπουλημα της χωρας του.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα στον << πνευματικο κοσμο >> της Ελλαδας Θα πουμε καλλιο αργα παρα ποτε ,εστω και καθυστερημενα ξυπνησε απο την μακαριοτητα τηςΣαν πρωτη κινηση ειναι καλη οχι ομως ικανη να ταρακουνηση ή να ανατρεψη τα πραγματα,χρειαζονται κι αλλες κινησεις να γινουν . Τωρα οσον αφορα τον Παπαδοπουλο ρε παιδες, τι να σας πω ? Προφανως ή δεν γνωριζετε ιστορια ή την ξεχναμε πολυ γρηγορα.
Να σας υπενθυμισω οτι ο παπαδοπουλος και πρακτορας της ΣΙΑ ητανε και μασωνος ητανε και οι πολιτικες του οδηγησαν στο να χασουμε την μιση Κυπρο , για τον λογο αυτον μην παρασυρεστε ευκολα.
Υπατια

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι Παπαδοπουλικός και μάλιστα διαφωνώ με καθε χρώμαστος ομαδα που θα καταργησει το Κοινοβολίο...Αλλά θέλω με στοιχεία να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να συγκρίνουμε ποιοί αξίζουν να λέγονται Δημοκράτες και ποιοί Ψευτοδημο΄κράτες...?
Ο Παπαδόπουλος :
- Στην δίκη του Μπελογιάννη ψήφισε να μην θανατωθεί σαν μέλος του στρατοδικείου που ήταν
- Το 1973 κατήργησε το Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων..
- Στα χρόνια τουλειτουργούσε μόνιμη Επιτροπή Διατίμησης για τα Προιόντα βασικών και πρώτων αναγκών
- Είναι οι Πρώτοι που βάλανε στα Κρατικά Κανάλια Προτιμάτε τα Ελληνικά Προιόντα...
΄- Παρέδωσε Έλλειμα 22% (με μιά Επιστράτευση στην πλάτη)
Μόνο με τα παραπάνω μπορούμε σήμερα όπως έφθασε η χώρα μας εκεί που έφθασε να μην έχει και Εθνική Κυριαρχία πέρα απο ολα τα άλλα ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ η ΤΙΣ ΖΗΜΕΙΕΣ....ας ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΆ χωρίς πολιτικές προκαταλήψεις ψυχρά..
(ο γράφων δεν είναι ούτε καν Δεξιός)
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Παπαδόπουλος. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!! Ζήτω η επανάσταση τής 21ης Απριλίου 1967.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ 7΄40 ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΛΟΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σαφες, οτι οι γραψαντες τα 3 παραπανω αλλα και οσοι σχολια,δεν ειχαν γεννηθει επομενως δεν εζησαν την περιοδο της δικτατοριας επομενως οι αποψεις τους ειναι αστειες και ιστορικα αστηρικτες. Ο Παπαδοπουλος πατριωτακια ηταν ενα πρακτορας εμμισθος της ΣΙΑ ,απο την εποχη του εμφυλιου.Ποσο πατριωτης μπορει να ειναι καποιος που σαμποταρει , βαζοντας ο ιδιος ζαχαρη στα τανκς του Εβρου ,μονο και μονο για να κατηγορησει τους κομμουνιστες?
Ποσο πατριωτης μπορει να ειναι καποιος οταν αποσυρει την δυναμη στρατου απο την Κυπρο προκειμενου να ανοιξει δρομο στους Τουρκους .
Ποσο πατριωτης μπορει να ειναι καποιος ,οταν βλεπει μονο εσωτερικους εχθρους?
Ποσο πατριωτης μπορει να ειναι καποιος που επιβαλει το μουγγα στην στρουγκα,για ολους τους Ελληνες?

Ανώνυμος είπε...

Α! και για να μην ξεχνιομαστε,για ριχτε ρε, σουπερ πατριωτες ,μια ματια και στις σχεσεις της δικτατοριας με την μασωνια ,και σε ποιους καποιοι ανεγκεφαλοι φωναζουν ζητω και αθανατος?
Στην πρώτη "κυβέρνηση" Κόλλια 1) Κόλλιας Κων. Πρωθυπουργός, πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου 2) Οικονόμου Π.- Γκούρας, υπουργός Εξωτερικών 22/4-3/11/1967 3) Ροζάκης Λέων., υπουργός Δικαιοσύνης, 22/4/-1/11/1967 4) Οικονομόπουλος Νικολ. υπουργός Βιομηχανίας, 22/4/-1/11/1967 5) Τσαρούχης Παν. υπουργός δημοσίων έργων 22/4-1/11/1967 6) Τοτόμης Παύλος, υπουργός Δημ. Τάξεως, 22/4-18/12/1967 7) Πουλαντζάς Ευστάθιος υπουργός Κοιν. Πρόνοιας 22/4/1967-20/6/1968 8.)Αθανασίου Αθαν., υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 22/4/1967-20/6/1968 9) Τσαντήλας Ιωαν. υπουργός Συγκοινωνιών, 26/4-13/12/1967 10) Λέκκας Αλεξ., υπουργός Εργασίας 26/4-1/11/1967 11) Λιζάρδος Σπυρ, υφυπ. Οικονομικών 26/4/1967-20/6/1968 εν συνεχεία υπουργός Συγκοινωνιών. 12) Πιπινέλης Παν. υπουργός Εξωτερικών 20/11/1967-21/7/1970 13) Ματθαίου Αλεξ. 21/4/1967-22/6/1969 υπουργός Γεωργίας επίσης: Σπαντιδάκης Γ. Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης 21/4-13/12/1967 Παπαδόπουλος Γεώργιος, υπουργός Προεδρίας 21/4-13/12/1967 Παττακός Στυλ. υπ. Εσωτερικών και αργότερα Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης Πατίλης Δημ. υπουργός Βορ. Ελλάδος, αργότερα αντιπρόεδρος ΓΓ. υπουργείων και Τουρισμού και Αθλητισμού επίσης μασόνοι μερικά τρανταχτά ονόματα: Λαδάς Ιωάννης Δημ. Τάξεως (ουσιαστικά υπουργός), Μπαλόπουλος Μιχ., Ασλανίδης Κωνστ. Σκανδάλης Στ. Γκαντώνας Νικ. Στις επόμενες κυβερνήσεις οι Κυριακόπουλος Ηλίας, Αχής Χρήστος, Πατράς Λουκάς, Ματθαίου Α., Κυπραίος Κ., Ξανθόπουλος Χ-Παλαμάς, Αγαπητίδης Σ., Σιδεράτος Μ, Βελλιανίτης Σ, Πεζόπουλος Γ, Τσάκωνας Δ., Ανδρουτσόπουλος Α, Τσουκαλάς Α, Αγαθαγγέλου Ι, Γκαντώνας Ν, Τσούμπας Β, Μίχαλος Χ, Κωτσέλης Π, Ασλανίδης Κ, Μπαλόπουλος Μ, Δημόπουλος Α, Παναγιωτάκης Κ, Παπαδημητρίου Κ, Ράλλης Κ, Λατσούδης Ε, Γεωργιόπουλος Χ, Τριανταφύλλου Σ, Τσουμάκης Γ, Τζωρτζάκης Τ, Τενενές Σ, Δημακόπουλος Γ, Γεωργαλάς Γ, Σκανδάλης Σ, Εφέσιος Ν, Μπράβος Κ, Καρύδας Κ, Παναγιωτάκος Κ. Επίσης ο Ιωαννίδης Δ (με ισχυρούς δεσμούς και με τους Σιωνιστές), Ανδρουτσόπουλος Α (Μασόνος 33ου Βαθμού), Άννινος Φ. Ο αναγενώμενος Φοίνιξ το πουλί της Χούντας ήταν έμβλημα μιας από τις πρώτες μασονικές στοές που ιδρύθηκαν στον Ελλαδικό χώρο της Στοάς "Φοίνιξ" αρ. 1 της Κέρκυρας το 1813-4 και είναι από το 1868 το έμβλημα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας. Παλιότερα ήταν χαραγμένος πάνω στα επιστολόχαρτά της και τυπωμένος σαν έμβλημα σε μασονικά περιοδικά. Έκτοτε μέχρι σήμερα είναι στη σφραγίδα της Μεγάλης Στοάς."
Υπατια

Ανώνυμος είπε...

Anonymos 9:20:
Ta Apetelesmata metrane!

Ton Papadopoulo akoma PETHAMENO tha ton psifizan simera, tous "Dimokrates" akoma pethamenous tha tous FTINOUN!

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα και μετρανε τα αποτελεσματα , χασαμε την μιση Κυπρο.

Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ειναι σαφες, οτι οι γραψαντες τα 3 παραπανω ..
15 Απριλίου 2011 9:02 π.μ.

Αν εννοείς και το σχετικό του σημείου ..και ταυτόχρονα να ΑΥΤΟσυγγρηθεί με το μέγεθός της προδοσίας του ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ που δοξάζει!..
15 Απριλίου 2011 8:57 π.μ.

για να μη προκαταλαμβάνουμε (κι αυτό ανθρώπινο είναι) δεν έχει την έννοια του δοξαστικού για το πρόσωπο του Παπαδόπουλου ούτε για αυτούς που τον θεοποιούνε, αλλά απεναντίας κατακρίνει την παθητική στάση ως προς τη ΜΗ συμμετοχή ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣτων ΠΡΟΣΔΟΚΕΙΩΝ που ένας ηγέτης ΜΟΝΟ με το ΛΟΓΟ του θέλει να πρεσβεύει, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ δικτάτορας, με λίγα λόγια στρέφεται εναντίων αυτών που περίμεναν ή φαντάζοντε ότι μόνος του ΑΚΟΜΑ κι ΕΝΑΣ δικατάτορας,ή κι ο θεός ο ίδιος, θα εξασφάλιζε για τον σύνολλο των πολιτών την ευτυχία!

Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος είπε...

Ενα σταιχείο παθητικής στάσης είναι και η ΜΗ στίρυξη ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ενός δίκαιου αιτήματος που ενισχύει την ίδια την Δημοκρατία, αποκλείωντας τους παραβατικόυς από την ανωμαλία, και απελευθερώνει την δικαιοσύνη από εμπλοκή συμφερότνων παραδικαστικών κυκλωμάτων, λόγω αντικρουόμενων νόμων, διφαρούμενης νομοθεσίας

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κύριο Αθανασιάδη Ν. Κωνσταντίνο

Χαίρομαι που γίνεται αντιληπτός ο λόφος μου .

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ston kirio 9.20.....poli kala ta les alla to paidomazoma den to ekene o( papadopoulos ).. opote kati peri zaxari kai kafe einai ptesma .kai etsi na einai (POU DEN EINAI)den ntreposoun na pis pos eisai ellinas ,kati pou simbenei poli ton teleutaio kairo.AA!!!kai kati akomi kati sapia pou lene gia paidofilagma asta kalitera gia tous polites protis katigorias pou menoun edo kai xronia stin ellada.
....apo enan aganaktismeno grekilo pou theli na allaksi onoma .....kai na legete epitelous ELLHNNAS!