Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΟΚ> Χρωστάμε (κι από πάνω) στη Siemens, την Bayer και την Ηοchtief 500 εκατ. ευρώ!



Το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει εμπροθέσμως τους Γερμανούς προμηθευτές του, παραδέχεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει σε γερμανικές εταιρείες όπως είναι η Siemens, η Bayer και Hochtief περί τα 500 εκατ. ευρώ.


Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο έλληνας υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε σε συντάκτη της υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει «με μιας» τα χρέη της και ότι προσπαθεί να επιταχύνει τις πληρωμές της. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν επιβεβαίωσε το ποσόν των 500 εκατ. ευρώ που, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, χρωστά το ελληνικό Δημόσιο. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των οφειλών, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ο έλληνας υπουργός χαρακτήρισε εξάλλου «ανεπιθύμητη» ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αναφέρει επίσης η Handelsblatt.

Η απώλεια της εμπιστοσύνης των ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε να κλειδώσει την Ελλάδα έξω από τις αγορές «επί μακρό χρονικό διάστημα» και αυτό θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες, φέρεται να δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις αγορές, που απαιτούν υψηλά επιτόκια για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, «θα ομαλοποιηθεί στο τέλος», είπε ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς χαρακτήρισε «προβληματικά» τα υψηλότερα επιτόκια του ευρώ, απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει η Handelsblatt.

ΒΗΜΑ
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5488

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!! ΑΝΤΕ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ. ΤΙΙΙ;; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ;; ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΑΝΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!! ΜΑΛΑΚΑ!!!