Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Παναγιά Σουμελά: Αντί οι Τούρκοι να την συντηρήσουν σωστά, αυξάνουν το ενοίκιο της κατά 333%Απίστευτο αλαλούμ έχει προκύψει στην Τουρκία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και το ενοίκιο που καταβάλει ο ενοικιαστής δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της.... εφημερίδας Vatan η υπηρεσία Βακουφίων της Τουρκίας αποφάσισε να αυξήσει 333 φορές το ενοίκιο που εισπράττει απο το Υπουργείο Πολιτισμού για την χρήση της Παναγίας Σουμελά. 
Το ιστορικό μοναστήρι του Βυζαντίου που σήμερα παραμένει ως μουσείο, μέχρι το 1999 ανήκε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Υπηρεσία Βακουφίων διεκδίκησε το μοναστήρι και κέρδισε τη δίκη , αποκτώντας τους τίτλους ιδιοκτησίας. Απο το 2000 μέχρι σήμερα , το Υπουργείο Πολιτισμού κατέβαλε κάθε χρόνο το συμβολικό ποσό των 60 λιρών ( 30 Ευρώ) στην Υπηρεσία των Βακοουφίων. 
Όμως πριν απο λίγες ήμερες έληξε το συμβόλαιο παραχώρησης της έκτασης και η Υπηρεσία Βακουφίων αύξησε το ενοίκιο στις 90000 λίρες δηλαδή στα 45.000 Ευρώ! 
Απο την Υπηρεσία Βακουφίων δηλώνουν ότι με τα έσοδα του ενοικίου της Παναγίας Σουμελά θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν άλλες ανακαινίσεις ιστορικών μνημείων. 
Όμως αυτό που δεν προσέχουν είναι ότι το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και δεν θα πρέπει να γίνεται επίκεντρο των συζητήσεων για το ενοίκιο του, αλλά για την σωστή συντήρηση του.http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/333.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΟΥ Κ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!Χμμμ....γιατι αραγε?!!Ευχομαι ο Θεος να μας ελεησει ολους!!!Μετανοειτε!!!

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ