Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες μαθητές πάνε πενθήμερες φέτος στην Τουρκία...Ποιός κινεί αυτήν την ανθελληνική μόδα;



Μόδα τείνει να γίνει τα τελευταία δύο χρόνια η διοργάνωση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών στην Τουρκία και όχι στα Δωδεκάνησα, όπως είθισται. Όλο και περισσότερα Λύκεια και Γυμνασία της χώρας μας φέτος θα επιλέξουν τις καθιερωμένες σχολικές εκδρομές στη γείτονική Τουρκία. Ο λόγος προφανής, αν αναλογιστεί ακνείς το ιδιαίτερ χαμηλό κόστος της εκδρομής. Μάλιστα οι Τούρκοι προσφέρουν ειδικά τουριστικά πακέτα για τους έλληνες μαθητές σε πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνα των ...ξενοδόχων στα ελληνικά νησιά συνδυάζοντας μάλιστα και δωρεάν ξενάγηση στα παράλια!
Την πρωτιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα νησιά του Αιγαίου. Ξεκίνησαν από πέρυσι, αλλά φέτος έχουμε και σχολεία απ’ τη Λέσβο που επέλεξαν να διοργανώσουν την καθιερωμένη «πενταήμερη» εκδρομή στην Τουρκία.
Το κόστος είναι χαμηλότερο από τους ως τώρα γνωστούς για πενταήμερες εκδρομές προορισμούς (Ρόδος, Κέρκυρα κ.λπ.) και οπωσδήποτε από εκπαιδευτικής άποψης η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μικράς Ασίας ή στη μεσαιωνική Κωνσταντινούπολη αξίζει τον κόπο
Ωστόσο, και από τα τουρκικά λύκεια υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον, αν και τίθεται το πρόβλημα της βίζας. Στη τελευταία (24/2/11) συνάντηση Τουρκίας - Ε.Ε., μεταξύ άλλων, προτάθηκε η κατάργηση βίζας για παιδιά έως 12 χρόνων.
Αν βελτιωθεί η συμφωνία και επεκταθεί το μέτρο για ανηλίκους έως 18 ετών, τότε εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε η αμοιβαιότητα και στις σχολικές εκδρομές και θα μπορούσαν και οι τούρκικες «πενταήμερες» να έρχονται στα νησιά μας.
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_1983.html

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανθελληνικη μοδα επειδη πηγαινουν εκδρομες στην Τουρκια ; ελεος δηλαδη

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει οδηγία από το υπουργείο Εθνικής παιδείας προς τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και αυτοί στους Λυκειάρχες να προτρέπουν για εκδρομές στην Τουρκία σε συνδιασμό με τις προσφορές των τουριστικών γραφείων (250 ευρώ).
Και εδώ κινούνται ανθελληνικά οι προδότες.
Βέβαια ..πρέπει να εμπαιδώσουν τα παιδιά μας τα της Ρεπούση περί συνωστισμού ,της Δραγώνας και της Κυρίας ΧΆΝΑΣ της ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ.
Κάντε ρεπορτάζ και θα βγάλετε λαυράκια.
Οι πληροφορείες είναι από εκπαιδευτικό που νοιάζεται για τούτη την έρημη την πατρίδα.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/2AysdC_JUx4 i tzoulia alexandratou exei grammeno sto xeri ths to 666!!!! diadwse to

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ανθελληνικη?Αυτα τα εδαφη χιλιαδες χρονια ηταν ελληνικα κ ετσι δινεται η ευκαιρια στους μαθητες να παν να το διαπιστωσουν ιδιοις ομμασι κ να θαυμασουν τα αρχαια-στο βαθμο βεβαια που οι μαθητες παν εκδρομη για επιμορφωση κ οχι πλα για χαβαλε.Πολλοι θα εχουν κ προγονους απο εκεινα τα μερη.Γιατι να μην παν?

Ανώνυμος είπε...

Ανθελληνες ειστε και φαινεστε..Γιατι να μην πανε μια εκδρομη στα παραλια της Μ.Ασιας ή την Κωνσταντινουπολη, ωστε να δουν απο κοντα την προαιωνια αυτη ελληνικη γη και τις αλυτρωτες πατριδες των παππουδων τους..?Με βαση αυτη τη λογικη οσοι απο εμας εχουν επισκεφτει την Αγ Σοφια ή τη Σμυρνη, ειμαστε απλυτοι ανθελληνες και πρακτορες των Εβραιων.Για σοβαρευτητε λιγο,οτι θελετε γραφετε τωρα τελευταια, μου φαινεται

Ανώνυμος είπε...

Παιδες το χετε καψει πληρως.
Και μετα μας λετε οτι δεν ειστε και σεις στρατευμενοι.... δεξιαδες του κερατα ειστε.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ που σαν Ελληνας,δεν εχω προβλημα να παω Τουρκια,να δω τα εδαφη που πατουσαν πριν χρονια οι δικοι μας ανθρωποι και ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΛΙ που θελω να δω μια Αγια Σοφια ρε αδερφε....

Τελικα @@ Ελληνες ειστε μερικοι.Λετε λετε λετε ,ολο μιλατε για τους Τουρκους και τις εκκλησιες και τα μνημειας μας και στην τελικη γραμμενα τα χετε. Προδοτες.

Ανώνυμος είπε...

Η πενθήμερη εκδρομή των Λυκείων μόνο εκπαιδευτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, και πες ότι γίνετε και σε ένα βαθμό εκπαιδευτική καλύψανε όλα τα ωραία μέρη και με ενδιαφέρων ιστορικό της Ελλάδας που πρέπει να βγούνε στο εξωτερικό; και μάλιστα στην Τουρκία;

Δεν είναι οποιαδήποτε χώρα είναι αυτή που έχει μια άκρως επιθετική στάση και συμπεριφορά χρόνια τώρα και εξαιτίας της έχουμε χρεωθεί όλοι μας δις. Ευρώ σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, έχουμε χάσει πόσους Έλληνες εν καιρό ειρήνης, οι φρεγάτες τους σε λίγο θα φτάσουν μέχρι το Σούνιο και τα αεροπλάνα τους κάνουν εικονικούς βομβαρδισμούς στα νησιά μας, με ένα Casus Belli πάνω από τα κεφάλια μας να μας μειώνει την εθνική μας κυριαρχία εδώ και χρόνια, και τώρα να θέλει να βάλει στο χέρι και των πλούτο που κρύβει στο θαλάσσιο χώρο της ΑΟΖ κάτω από το Καστελόριζο, είναι υπεραρκετή λόγοι για να βρεθούν εναλλακτικοί προορισμοί για εκδρομή ή ότι άλλο.

Αλλά ξεχνάω των θεό του χρήματος που γκριζάρει σβήνει την ηθική και βάζει το ατομικό συμφέρων πρώτο και προωθεί της εμπορικές συναλλαγές της εκδρομές στη Τουρκία, τη πράσινη βίζα, μπας και ανταποδώσουν και αυτοί και έρθουν και κάνουμε μπίζνες και κονομήσουμε.

Όχι κύριοι δεν θα ενίσχυα ούτε στο ελάχιστο την οικονομία της Τουρκίας, και σίγουρα δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε μία τριτοκοσμική πολιτικά χώρα που θα τα κοίταγε υπεροπτικά.

Αν είναι ανθέλληνες είναι θέμα ηθικής.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που μαζί τα φάγανε. Αν είχαν χρήματα οι γονείς, τα παιδιά θα πήγαιναν στο Ντουμπάι. Έτσι πάλι καλά που δεν τα πάνε και στο Αρχηγείο της Παπαρήγα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ!!!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;;
ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η` ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ 500ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΙ Η` ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ....
ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ;;;;;
Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ.....
ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΝΤ1 ΒΛΕΠΟΥΝ!!!
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.....
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.........
ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ....

...ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΡΩΠΗ. ΤΥΧΑΙΟ; ΑΛΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΦΤΑΙΕΙ ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΘΕΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΤΙΜΗ ΟΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΠΡΙΝ ΤΙΗΝ ΓΛΩΣΣΑ......ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ

maniatissa είπε...

7:32...????????????? Οσο για τους υπολοιπους που το βλεπετε κοσμοπολιτικα το θεμα, τι να πω!!! Δεν φτανει που λιγουρευονται οτιδηποτε Ελληνικο, τους στηριζουμε οικονομικα κιολας!!! Βεβαια θα μου πεις ας ειχαν καλυτερες τιμες οι δικοι μας εδω, γιατι απο οτι ακουω, κριση κριση αλλα οι τιμες στα υψη! Παντως ειναι αδιανοητο να πηγαινεις μουσαφιρης στο σπιτι που σου ανηκε καποτε και που σου το πηραν με το ετσι θελω!!!Και να πληρωνεις για να το δεις!!! 4:42 και 3:42 αν θελουν να δουν να δουν τα αρχαια που ηταν στα παραλια, να πανε στο μουσειο της Περγαμου στη Γερμανια, γιατι ολα ειναι εκει!Ασε που και εκει σε πιανει νευρικος κλονισμος με ολα αυτα που υπαρχουν!! Δεν ειναι μονο τα γλυπτα του Παρθενωνα!400 χρονια ραγιαδες και ακομη δεν χορτασαμε!Τα δικα τους τα παιδακια τα στελνουν εδω αραγε? Οταν σε λιγο θα λεμε"ταμαμ" να σας δω ολους τους ανοιχτομυαλους!Τουριστες στην ιδια μας την χωρα θα γινουμε με τα μυαλα που κουβαλαμε!

maniatissa είπε...

Αχ ελεος με τα ορθογραφικα λαθη!!Κατι τα ελληνικα με λατινικους χαρακτηρες, κατι τα μαργαριταρια που βλεπω συνεχεια...ερημη ελληνικη γλωσσα!!!!Ολοι σε αγαπουν γι'αυτο και σε γ....ν!

Ανώνυμος είπε...

Πριν λιγα χρόνια κάποιος τρελός έβαλε φωτιά σε ένα λεωφορείο με Έλληνες. Σκεφτήτε λοιπον. Εγώ το παιδί μου δεν θα το άφηνα με τίποτα να πάει σε μια εχθρική χώρα και μάλιστα Μουσουλμανική. Όσο για τα αρχαία που υπάρχουν εκεί, οι ξεναγοί λένε πως ανήκουν στην Αρχαία Τουρκία. Αν λοιπόν πάω και ακούσω κάτι τέτοιο, δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα, γιατί θα σαπίσω, για ευνόητους λόγους, σε κάποια Τουρκική φυλακή. Οχι, για μένα δεν είναι ανθελληνικό να μην θέλεις να πας στην Τουρκία. Εξ άλλου αν το συνδυάσετε αυτό με όλη την φιλολογία περί Τουρκικής φιλίας, τα Τούρκινα σήριαλ που μας μοστράρουν, κάτι κρύβεται πίσω από την τόση αγάπη!! Δεν με πείθει!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγα την μεγαλη οικονομικη βοηθεια που τους δινουμε με τις μαθητικες εκδρομες.Για μενα ανθελληνικη ειναι η πολιτικη που ακολουθησαν κ ακολουθουν οι πολιτικοι με τα ελληνοτουρκικα.Ανθελληνικο ειναι που αφηνουν τα συνορα ξεφραγο αμπελι.Εκει ειναι το προβλημα κ οχι στο να παν τα παιδια να δουν τα μερη κ τα εργα των προγονων τους

maniatissa είπε...

10.26...σωστα ο τουρισμος δεν αφηνει χρηματα, πως δεν το ειχα σκεφτει!Τα παιδια ας πανε πρωτα στην Ακροπολη , στην Ολυμπια, στους Δελφους, στην Βεργινα και μετα να πανε να καμαρωσουν την Αγια Σοφια ετσι οπως την εχουν καταντησει!!!Οσο για τα υπολοιπα...ειπαμε...μουσειο Περγαμου στη Γερμανια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι καλά το υπουργείο είναι γεμάτο ανθέλληνες, αμ αυτοί οι ηλίθιοι εκπαιδευτικοί πώς δέχονται να τους συνοδεύσουν, αλλά, ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι...

Ανώνυμος είπε...

Ας πανε φέτος να δούνε την Τουρκία όρθια, γιατί του χρόνου μάλλον δεν θα μπορουν να πανε...
Δεν θα έχει μείνει τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕρισυ ειχα παει με το σχολειο μου πενθημερη στην τουρκια(κωνσταντινουπολη). Οι συνθηκες διαμονης ηταν καλες. Δε διαπιστωσα ιχνος εχθροτητας. Οι τιμες σε ολα τα ειδη αρκετα καλες. Σαν ανθρωποι αρκετα φιλικοι μπορω να πω και οι απλοι ανθρωποι εκτιμουσαν ιδιαιτερα την ελληνικη μας καταγωγη. Βεβαια δεν ηταν ολα ροδινα. Ειχαμε και καποια απο τα γνωστα περιστατικα. Παντως δε πιστευω οτι οι εκδρομες στην τουρκια ειναι τοσο αγνες. Οποιος θελει να δει τα πατρια εδαφη μας μπορει να παει μονος του και οχι με μαζικες εκδρομες. ΕΙναι προτιμοτερο.

Ανώνυμος είπε...

10:23 συμφωνω +1

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες μέρες, παραμονές Πάσχα, πριν από 20 χρόνια (τό 1991) ένας Τούρκος παράφρων(;) εμπρηστής-δολοφόνος στήν Κωνσταντινούπολη έκαψε ζωντανούς 33 Έλληνες τουρίστες-προσκυνητές βάζοντας φωτιά στό τουριστικό πούλμαν τήν ώρα που αυτό ήταν γεμάτο κόσμο. Κανείς δεν θυμάται αυτό τό τραγικό περιστατικό με τούς 33 αδικοχαμμένους συνανθρώπους μας;;;;...
Θυμάμαι πολύ καλά ότι οι εφημερίδες έγραφαν επί εβδομάδες πολλά και διάφορα... Αλλά, τότε, δεν είχαμε και πολλά άλλα να μάς απασχολούν: μόνον τήν ...Ρούλα, τόν Κοσκωτά, τήν ρόζ βίλλα τής Μιμής, τήν αρρώστεια τού Αντρέα, τίς Δημόσιες Εγγραφές τής "Μανούλι Ελλάς" (καλώδια Αλκατέλ) και τής "Ιντρακόμ" για τό Χρηματιστήριο, τίς πρώτες κάλτ εκπομπές τών περιθωρειακών τηλεκαναλιών, και έτσι ξεχαστήκαμε χωμένοι στήν αποχαύνωση και χαμμένοι μέσα στήν αέναη μαλάκυνση που ενδημεί στήν νεοελληνική γυφτιά. Και τά παιδιά έσονται αντίγραφα τέτοιων γονέων...
Βρε, δεν ντρέπεσθε...!
Τόσα χρόνια κλωσσάγατε τό αυγό τού φιδιού, τώρα που τό είδατε ξαφνιαστήκατε;;;!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλυτέρα μπας και δουν οι νέοι τοις αλύτρωτες πατρίδες και πως τις μετέτρεψαν οι βάρβαροι. . . .
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ. . . .

Ανώνυμος είπε...

Τοτε να μην πηγαινουμε κ στη Γερμανια,αφου κ με αυτους πολεμησαμε κ μαλιστα αρνουνται να μας πληρωσουν πολεμικες αποζημιωσεις.Ουτε στην Ιταλια γιατι επι χρονια ημασταν υποδουλοι των ρωμαιων κ παει λεγοντας.Η Τουρκια εχει τουριστες,δεν στηριζεται στα εσοδα απο λιγα ελληνικα σχολεια που θα παν εκει.Η ιστορια μας αξιζει πολυ περισσοτερο κ δεν θα πρεπει να μην πηγαινουν τα παιδια να τη δουν λογω της ανικανοτητας των πολιτικων μας να βαλουν τη γειτονα στη θεση της

Ανώνυμος είπε...

ω καιροί, ω ήθη