Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι 10 πληγές του Φαραώ και η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης!Οι 10 πληγές του Φαραώ και η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης!Σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από διάφορους κλάδους, οι βιβλικές πληγές, που έπληξαν την Αρχαία Αίγυπτο, δεν ήταν αποτέλεσμα της "Θείας οργής" αλλα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και μίας ηφαιστειακής έκρηξης!

Η ομάδα ερευνητών αρχαιολόγων, κλιματολόγων και θρησκειολόγων που είχαν πριν από.... καιρό κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, έρχονται τώρα με αναλυτικότερα στοιχεία από πραγματικές φυσικές καταστροφές, στις οποίες οφείλονται οι δέκα πληγές της Αιγύπτου!

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι πληγές εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου κατά την περίοδο της βασιλείας του Φαραώ Ραμσή του Β’Α. Αυτός μάλλον ήταν και ο λόγος που η πόλη εγκαταλείφθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια.

Οι διαφωνίες!
Από την πρώτη στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι επιστημονικές εξηγήσεις των 10 "πληγών", υπήρξαν και έντονες διαφωνίες. Ο Robert Miller, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, ήταν απόλυτος: "Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως όλες οι πληγές προκλήθηκαν από φυσικά αίτια. Γιατί τελικά το βασικό ζητούμενο είναι πως το ανθρώπινο είδος δεν προήλθε από την Αίγυπτο και από τις φυσικές καταστροφές. Είμαστε δημιούργημα του Θεού, μην το ξεχνάμε αυτό."

Πληγή πρώτη: η μετατροπή των νερών του Νείλου σε αίμα.
Οι κλιματολόγοι, μελετώντας το αρχαίο κλίμα της εποχής, ανακάλυψαν μία δραματική μεταβολή στην περιοχή, η οποία συντελέστηκε ακριβώς την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα βρήκαν πως η βασιλεία του Ραμσή συνέπεσε με ένα ζεστό και υγρό κλίμα, αλλά μετά το κλίμα μεταβλήθηκε σε μία ξηρή περίοδο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή η μεταβολή του κλίματος ήταν η αιτία για την πρώτη πληγή, η οποία περιγράφεται στη Βίβλο ως η μετατροπή των νερών του Νείλου σε αίμα. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα την ξηρασία του χειμαρρώδη ποταμού Νείλου, πηγή ζωής για την Αίγυπτο, και τη μετατροπή του σε ένα λασπώδες ρυάκι.

Ο Δρ. Stephan Pflugmacher, βιολόγος στο γερμανικό Ινστιτούτο Οικολογίας του Νερού και Αλιείας της Ενδοχώρας, πιθανολογεί ότι η βιβλική περιγραφή θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μίας τοξικής άλγης του γλυκού νερού. Όπως εξηγεί ο ίδιος: "Πολλαπλασιάζεται σε τεράστιο βαθμό στα αργοκινούμενα νερά, με υψηλά ποσοστά θρεπτικών ουσιών. Όταν πεθαίνει, βάφει το νερό κόκκινο."

Πληγή δεύτερη, τρίτη & τέταρτη: βατράχια, ψείρες και μύγες.
Οι επιστήμονες, λένε ότι η έλευση αυτής της άλγης προκάλεσε και τις επόμενες τρεις πληγές: την έλευση βατράχων, ψειρών και
μυγών! Η εμφάνιση της τοξικής άλγης, εξηγούν, θα μπορούσε να αναγκάσει τα βατράχια να βγουν από τα νερά που ζούσαν. Ο θάνατος των βατράχων, ίσως να προκάλεσε την εμφάνιση κουνουπιών και άλλων εντόμων!

Πληγή πέμπτη & έκτη: νεκρά κοπάδια και εξανθήματα
Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στην πέμπτη και την έκτη πληγή, δηλαδή τον θάνατο των κοπαδιών και τα εξανθήματα. "Υπάρχουν έντομα που μεταφέρουν ασθένειες όπως η ελονοσία, επομένως το επόμενο βήμα στην αλυσιδωτή αντίδραση ήταν το ξέσπασμα επιδημιών στον ανθρώπινο πληθυσμό.", εξηγεί ο καθηγητής Werner Kloas, βιολόγος στο Ινστιτούτο Leibniz.

Πληγή έβδομη & όγδοη: χαλάζι & ακρίδες στην Αίγυπτο.
Η έκρηξη του ηφαίστειου της Θήρας, στη Σαντορίνη, περίπου 650 χιλιόμετρα μακριά, θεωρείται υπεύθυνη από τους ερευνητές για την εμφάνιση της έβδομης, όγδοης και ένατης πληγής, δηλαδή τη χαλαζόπτωση, τις ακρίδες και σκοτάδι που σκέπασε την Αίγυπτο.

  Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείων στην ανθρώπινη ιστορία, που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση δισεκατομμύυρίων τόνων ηφαιστειακής στάχτης στην ατμόσφαιρα.
"Η ηφαιστειακή στάχτη συνάντησε καταιγίδες πάνω από την Αίγυπτο με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τρομερές χαλαζοπτώσεις", λέει η Nadine von Blohm, από το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Φυσικής στη Γερμανία, που διεξήγαγε πειράματα πάνω στον σχηματισμό των χαλαζοπτώσεων.

"Ακριβώς αυτή η εκτόξευση της στάχτης, προκάλεσε καιρικές ανωμαλίες οι οποίες μεταφράζονται σε υψηλότερες βροχοπτώσεις και περισσότερη υγρασία. Συνέπεια αυτών ήταν η εμφάνιση ακριδών.", προσθέτει ο Siro Trevisanato, Καναδός βιολόγος.

Πληγή ένατη: σκοτάδι κάλυψε την περιοχή!
Το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν στην περιοχή της Αιγύπτου ελαφρόπετρα, από ηφαιστειακή λάβα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ηφαίστεια, οδηγεί στην επόμενη πληγή: το σκοτάδι που τύλιξε την Αίγυπτο.

Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ελαφρόπετρες έδειξαν πως προέρχονταν από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, συνεπώς η εκτόξευση στάχτης από τη Σαντορίνη έφτασε μέχρι την περιοχή που χτύπησαν οι "Θείες πληγές"! Προφανώς η ηφαιστειακή στάχτη, σκέπασε τον ήλιο και δημιούργησε "το απόλυτο σκότος"!

Πληγή δέκατη: ο θάνατος των πρωτότοκων παιδιών
Τέλος, η δέκατη πληγή, δηλαδή ο θάνατος των πρωτότοκων παιδιών, αποδίδεται σε έναν μύκητα που μάλλον δηλητηρίασε τα σιτηρά. Τα πρωτότοκα αγόρια συνήθιζαν την εποχή εκείνη να εργάζονται στις καλιέργεις σιτηρών και να βγάζουν από αυτές το πρώτο τους χαρτζιλίκι, άρα πιθανότατα ήταν τα πρώτα θύματα.http://visaltis.blogspot.com/2011/04/10.html

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΤΥΠΟΙ......

Ανώνυμος είπε...

αχ αυτοι οι επιστημονες ΟΛΑ τα ξερουν!!!!!!αφηστε τα ρε παιδια κανετε εκει καμια μελετη κ αφηστε τα αυτα στον ενα κ μοναδικο ΘΕΟ!!!

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΝΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (εκτός από τους Εβραίους βεβαίως, βεβαίως) Ο ΘΕΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (εκτός από τους Εβραίους βεβαίως, βεβαίως) Ο ΘΕΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ... Μήπως μίλησε σὲ σένα καὶ εἶσαι τόσο σίγουρος; Ἢ ἀπλῶς κατέχεις τὰ μυστικὰ τοῦ σύμπαντος ἐκ γενετῆς;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΦΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

5¨05 ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΑ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.. ΛΕΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ (όχι σε ηλικία) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΖΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩΪΣΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΗ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΡΥΟΥΣ, ΕΡΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΑΝΣΟΦΟΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ!! ΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝ. ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα παραμύθι η παλαιά διαθήκη ή είναι διαστρεβλωμένη

ΜΥΡΤΑΛΗ είπε...

Η επιστημονες οχι ολοι οι αθεοι προσπαθουν να εξηγησουν με την επιστημη τα θαυματα Μα και τα θαυματα ειναι συμπαντικη θεικη γνωσι που ο θεος δωριζει στους εκλεκτους του Πως γινεται την ωρα που ο Μωισης χρειασθηκε να περαση τον λαο του στην απεναντι οχθη εγινε η εκριξη της Σαντορινης ?Ας δωσει την απαντησι ΣΥΜΠΤΩΣΗ..........

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ;; ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ!!! ΨΑΞΤΕ ΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

ποτέ η επιστήμη δεν μπόρεσε ή δεν θα μπορέσει να αποδείξει την ΜΗ ύπαρξη Θεού!!!

Άρα επιστημονικά ... ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

άντε λεβέντη μου 4.56 στην Κάλυμνο να δεις και εσύ για να μην μιλάς εξ ονόματός Του. Δεν θα σου ζητήσει την άδεια ο Θεός για να φανερωθεί σε κάποιον, ούτε θα σε ειδοποιήσει όταν το κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και λίγο θα σας κάνει καλό. ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΤΑΚΙΤΟΣ ΤΑΚΙΤΟΣ,ΣΟΥΕΤΟΝΙΟΣ,ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ και ύστερα τα ξαναλέμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΦΗΣΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ. ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΕΥΘΕΩΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΘΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΛΕΩ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ,ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΠΕΡΑΣΕ ΧΡΟΝΟΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥ ΧΑΒΑ. ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ.ΑΡΑ ΛΕΩ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΩ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΟΡΜΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΘΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ...ΜΑΛΑΚΩΣΑ.ΜΕΣΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ,ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ. ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΗ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ- ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ! ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

3.06 μετά από χρόνια περιπλάνησης ψυχολογικής και πνευματικής, πάντα ήθελα να κάνω αυτό που έκανες και εσύ! Να διαβάσω την Αγία Γραφή. Δεν ήμουν αρνητικός αλλά δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να διαβάσω πάνω από 10 σελίδες! Όμως θεώρησα ότι αν και δεν ήμουν ποτέ σωστός και τυπικός χριστιανός, ίσα ίσα άσωτος ήμουν, θα με ωφελούσε τουλάχιστον σαν εμπειρία. Αρχίζοντας λίγο λίγο μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψες και εσύ και μάλιστα τώρα έχω αρχίσει να πηγαίνω και στην εκκλησία τακτικά και να μετέχω στα μυστήρια. Η αλλαγή έγινε. Τα λόγια του ιερού κειμένου με άγγιξαν και μου γλύκαναν την ψυχή. Μέσα στο βιβλίο φαίνονται καθαρά 2 πράγματα. Η τελειότητα της αγάπης του Θεού, και η παλινδρόμηση του ανθρώπου. Είναι εκπληκτικό το κείμενο και σίγουρα αυτό που λένε ότι γράφτηκε με το Άγιο Πνεύμα, ισχύει πέρα για πέρα. Φτάνει να μην έχουμε εμπάθεια, αλλά να δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ! 3.06