Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γκρεμίζουν κτήρια του Λιμενικού προς χάριν ΤΖΑΜΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ!



EΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ,ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΓΑΠ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Σε μια πρωτοφανή όσο και παράνομη ενέργεια, προχώρησε ο «πράσινος» δήμαρχος Χανίων.
Συγκεκριμένα, ο (πρώην υπουργός) Σκουλάκης, προχώρησε την Κυριακή (!) 10 Απριλίου 2011, στην κατεδάφιση του κτιρίου του Λιμενικού Περιπτέρου, το οποίο θεωρούσε ότι απέκρυπτε το γειτονικό κτίριο, γνωστό και ως....
Γυαλί Τζαμί, παλιό τέμενος της.... οθωμανικής εποχής. Αυτό, χωρίς αν έχει εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη άδεια για τις σχετικές εργασίες με βαριά μηχανήματα. Σύμφωνα με πηγές του δημαρχείου, σκοπός της δημοτικής αρχής, είναι αρχικά η «ανάδειξη» του μνημείου, ενώ ακούστηκαν και φωνές για να δοθεί αυτό για λατρευτικούς σκοπούς (!), στους ΛΑΘΡΟμετανάστες που έχουν μαζευτεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, οι αρχιτέκτονες της πόλης, έξαλλοι στην κυριολεξία από την αυθαιρεσία του δημάρχου, ετοίμαζαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, της οποίας θα προηγείτο σχετική συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Όπως όμως όλα δείχνουν, οι αριστεριστές, με την ενεργή πολιτική συνδρομή των ΠΑΣΟΚων της πόλης, προσπαθούν να κερδίσουν το πάνω χέρι και να καταστήσουν τα Χανιά «πολυπολιτισμική» πόλη, απ' όπου θα διαγραφεί ο,τιδήποτε ελληνικό.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_7943.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό θα είναι να προσέχει ο κολόγερος..

Ανώνυμος είπε...

ναι σε φοβηθηκε τωρα αυτος, το γρεμισε και εσυ ακομα του εφιστας την προσοχη στα λογια οι ελληνες ειναι καλη στην πραξη ειναι για τα.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις ΕΛΕΟΣ! Αν και ΔΕΝ ψήφισα τον συγκεκριμένο δήμαρχο (όντως Χανιώτης) στη συγκεκριμένη πράξη ΜΠΡΑΒΟ του! Το συγκεκριμένο παράπηγμα χτίστηκε αυθέρετα από τη Χούντα για μία συγκεκριμένη έκθεση και... στοίχειωσε! Χρόνια τώρα ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι "προσπαθούσαν" να το γκρεμίσουν, αλλά... ας όψονται τα συμφέροντα!

Καλό είναι πριν ανεβάσετε μία "καταγγελία" να ρωτάτε τους ντόπιους. Όχι όπως ο Ανατολάκης που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα βάζωντας το θέμα στη...Βουλή!!!!

Κώστας@Χανιά

Ανώνυμος είπε...

8¨08 ΆΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΥΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 8.08. Έτυχε πριν από λίγες μέρες και είδα το θέμα σε τοπικό κανάλι. Το "περίπτερο" ήταν ένα έκτρωμα που ήταν πεταμένο στην μέση. Καλά και έγινε και το γκρέμισαν. Τέτοια κτήρια ασφαλώς και δεν αποτελούν "κληρονομια". Καλό θα είναι πριν λέμε κάτι να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον: Το εν λόγω κτίριο δεν φτιάχτηκε επι χούντας όπως συνεχώς αναφέρεται ανάμεσα στους Χανιώτες πολίτες. Δεύτερον: Είναι αλήθεια ότι όλοι, ή σχεδόν όλοι προσπάθησαν στο παρελθόν να το γκρεμίσουν, όπως και ο πρώην δήμαρχος κος Βιρβιδάκης που στην πραγματικότητα επί δημαρχίας του τον είχαν σταματήσει αρκετές φορές δικαστικός. Τρίτον: Για να μπει το Ενετικό Λιμάνι Χανίων στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς απαραίτητη προυπόθεση είναι να απομακρυνθούν όλες οι μεταγενέστερες κατασκευές. Τέταρτον: Ειναι γεγονός οτι ο τωρινός "πράσινος" δήμαρχος έτυχε καλύτερης αντιμετώπισης από της δικαστικές αρχές από ότι ο προηγούμενος δήμαρχος και οτι η διαδικασια με την οποία έγινε η κατεδάφιση δεν την διέπει και η μεγαλύτερη διαφάνεια. Πέμπτον: Ελπίζω να μην δούμε ούτε ίχνος ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στο χώρο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ == ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΑΛΗΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

برام مهم نیست ، از چند سال از مرگ مسلمانان است دو سوم از خواهد دعا کند؟

Ανώνυμος είπε...

@8:54
Ποιανού λες βρε αυνανισμένε να "απαυτωθεί"; Κατέβα στα Χανιά να μου το πεις κι από κοντά. Ρεμάλι του πληκτρολογίου.

Κώστας@Χανιά

Ανώνυμος είπε...

@11:18
Μήπως μπορείς να μας πεις πότε χτίστηκε το παράπηγμα; Εφόσον ακυρώνεις την χουντική προέλευσή του, πιθανόν θα ξέρεις περισσότερα. Για λέγε...

Ανώνυμος είπε...

@5.52 Ο Π. Καραντινός (1903 - 1976) ολοκληρώνει το Τουριστικό Περίπτερο το 1965 ως επέκταση του τεμένους υπό την παρακολούθηση και τις οδηγίες του τότε εφόρου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Στυλιανού Αλεξίου, της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης καθώς και του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υπό την επίβλεψη του μηχανικού του Λιμενικού Ταμείου Νοέλ Πωλινύ.
Copy paste απο το site του συλλογου αρχιτεκτονων Χανιων.