Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

(Κάποιοι) Ονειρεύονται αντίστροφα Ίμια



Ανυπόγραφο σχόλιο της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή. Το σκηνικό θυμίζει την περίπτωση Ιωαννίδη, που κάποιοι "φίλοι" του, υποσχέθηκαν ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, μετά το πραξικόπημα. Και μετά ήλθε ο Αττίλας.
Τώρα, τί θα επακολουθήσει άραγε;
Στο εθνικό παραλήρημα γύρω από την οικονομία και τις σχέσεις μας με την Ευρώπη, ας μην.... προσθέσουμε και άλλες εθνικές καταστροφές.
Το λέμε εξαιτίας της επιμονής πολύ αξιόπιστων πηγών να μας μεταφέρουν «νύξεις» που φαίνεται ότι έκαναν όψιμοι «φίλοι» και «σύμμαχοι», που ονειρεύονται να κάνουν μαζί μας μια «περιορισμένη» και «επιτυχή», όπως υπόσχονται, επίδειξη ισχύος στον Ερντογάν, ένα είδος «αντίστροφων Ιμίων».
Όπως μάλιστα λένε, μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στο εσωτερικό «μέτωπο»!
Ελπίζουμε ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας, απλά συμπτώματα της ταραχής εν τω κρανίω που χαρακτηρίζει το έθνος και, ιδίως, τις πάσης φύσεως ηγεσίες του, σε αυτή την τόσο ταραγμένη περίοδο. Αλλά έχουμε υποχρέωση, σε αυτούς τους εξαιρετικά πονηρούς καιρούς, με μια πολιτική ηγεσία και ένα κράτος σε αποσύνθεση, που ήδη λειτουργούσαν πολύ άσχημα σε πιο ήρεμους καιρούς, να επιστήσουμε την προσοχή των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδίων, ελπίζοντας ότι έχει μείνει αρκετό μυαλό στο κεφάλι τους.
Αλίμονο αν το ελληνικό έθνος δεν έχει απολύτως ενσωματωμένα στο μυαλό του όλα τα τραγικά διδάγματα της εμπειρίας της στρατιωτικής δικτατορίας στο τελευταίο διάστημα της ζωής της, την περίοδο της μεγάλης παρακμής και κατάρρευσης, το παράδειγμα δηλαδή του τι έκαναν και υπό ποίων την «καθοδήγηση» και «προτροπή» οι Δημήτριος Ιωαννίδης και Νικόλαος Σαμψών.
 Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ήδη ως «πειραματόζωο», για την εισαγωγή του ΔΝΤ και των μεθόδων του στην ευρωζώνη, και επιχειρείται να γίνει ένα είδος οικονομικής «αποικίας της παγκοσμιοποίησης». Ελπίζουμε να μη γίνει και καταλύτης για τη διάλυση της ΕΕ ή γεωπολιτική «αποικία» δυνάμεων στρατηγικά εχθρικών στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Όσο για την Κύπρο, που «φιλοξενεί» ήδη Τούρκους στον Βορρά, Βρετανούς στο Νότο, Ισραηλινούς να την προστατεύουν και Φιλλιπινέζους να την υπηρετούν, ελπίζουμε να μείνει στο τέλος και κάποιος χώρος για τους Έλληνες στο νησί…
Κόσμος του Επενδυτή, 28/10/2011

πηγή