Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Α.Παπαρήγα: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί»



  • Η κυρία Παπαρήγα μίλησε για χρεοκοπία! Ποιός εισαγγελέας θα την διώξει;
  • Στην εκτρωματική σημερινή δημοκρατία της ολιγαρχίας, ποιός είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης;
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί», σημειώνοντας ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί, τα κρατικά ομόλογα επίσης είναι .....
υποτιμημένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες που φθάνουν το 30%, υπάρχει στάση πληρωμών και η δημόσια περιουσία είναι και αυτή υποτιμημένη.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη -και με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει- ότι είναι εμφανής η διχογνωμία στην Ευρώπη για το αν πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά, όπως είπε, περιμένουν να δουν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν. Υπό το πρίσμα αυτό εκτίμησε, ιδιαίτερα για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση και περαιτέρω μείωση της αξίας της, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.
Η γγ σημείωσε ότι καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια για να διασωθεί το πολιτικό σύστημα με τη μεταμφίεσή του, υπογραμμίζοντας ότι τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ. «Ο καυγάς ανάμεσά τους, όπου ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, είναι αποπροσανατολιστικός. Είναι επικίνδυνος ανταγωνισμός για το ποιό κόμμα θα έχει στα χέρια του το κυβερνητικό πηδάλιο», είπε.
Αναφερόμενη στα άλλα κόμματα, τόνισε ότι στις προτάσεις τους δεν υπάρχουν θετικά στοιχεία για τους εργαζόμενους, ενώ για τις θέσεις των άλλων αριστερών κομμάτων είπε ότι μπερδεύουν τον κόσμο γιατί δεν αγγίζουν την βασική ανάγκη, που είναι η αλλαγή του συστήματος.
Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η κ.Παπαρήγα, είπε ότι οι καλύτερες μέρες δεν μπορούν να έρθουν, αν ο λαός, με εμπιστοσύνη στο δίκιο του, δεν βάλει ως σκοπό να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να κατακτήσει τη δική του εξουσία. Στην πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος, τονίζεται η ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την ΕΕ, η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας για να απελευθερωθούν οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κ.α.
Επανέλαβε ότι οι προβλέψεις του ΚΚΕ για την κρίση επιβεβαιώθηκαν και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον λαό να εμπιστευθεί την πολιτική και τις προτάσεις του κόμματος, ενώ για το Μνημόνιο ανέφερε ότι οι ταξικοί στόχοι του έχουν πετύχει, αφού έχουν δρομολογηθεί και δρομολογούνται όλα τα μέτρα και οι αναδιαρθρώσεις που προβλέπει.
Η κ. Παπαρήγα κατέληξε ότι το βασικό αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ΄όλα της εργατικής δύναμης με την μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης, η απαξίωση με τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς και η απώλεια κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα, ζητάμε από έναν Εισαγγελέα να παρέμβει και να ζητήσει την άμεση δίωξή της, να διατάξει την βίαιη προσαγωγή της για ανάκριση και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Εάν δεν συμβούν αυτά, τότε επιβεβαιώνεται πως η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στους απλούς πολίτες, προκειμένου η ελίτ (πολιτική και οικονομική) της χώρας να επιβάλει τις εκτρωματικές της διαθέσεις.

Σαφέστατα γνωρίζουμε το νόμο που απαγορεύει τους δικαστές να κινούνται κατά πολιτικών. Όμως, εάν υπάρχει ευθιξία, ηθική και κοινωνική, εάν υφίσταται οποιαδήποτε αναγνώριση του ρόλου που έχουν επιφορτισθεί οι δικαστές, θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν οι αυτεπάγγελτες διώξεις και να κατατίθενται στην Βουλή (έστω και αν ο Πρόεδρος της Βουλής τις πετάει στα σκουπίδια). Πρώτη η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να θέσει θέμα ισότητας και ισονομίας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους έμπρακτα οφείλει να αντιμετωπίζει ως ίσους... Ειδάλλως, όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να εξάγουμε ό,ποια συμπεράσματα θέλουμε για τις σχέσεις μεταξύ Πολιτικής και Δικαιοσύνης...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφ όσον τα δανεικά είχαν αρχίσει απο το 1989 γιατί το ΚΚε δεν μας είπε: στοπ Κύριοι σταματήστε τα κουβαρνταλάκια είναι δανεδικά τα λεφτά και θα τα βγλαουμε ξύδι και ξίγκι μετά; Εχουν κι αυτοί ευθύνες

Ανώνυμος είπε...

Ποτε επετρεψαν οι θεσεις του ΚΚΕ να ακουστουν μεσω των ΜΜΕ για να Γνοριζει ο λαος τις θεσεις του

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ προδίδει την Ελλάδα από την γέννησή του. Γιατί να σταματήσει τώρα;; Χρόνια πριν κατέβαζε τον κόσμο στο δρόμο για 5 ευρώ που έκοψαν από συντάξεις ή μισθούς. Για τα συμπτώματα δηλαδή της ασθένειας. Ποτέ όμως δεν κατέβασαν τον κόσμο για να πολεμήσουν την ίδια την ασθένεια;; Γιατί δεν κατέβασαν τον κόσμο όταν ψήφιζαν οι πολιτικοί για την ασυλία τους;; Για τις μίζες, την παραγραφή των αδικιμάτων τους, για ευθύνη υπουργών και τόσα άλλα;; Τότε σιώπησαν. Βέβαια ήξεραν να κατεβάζουν τον κόσμο σε απεργίες εναντίον Ελληνικών επιχειρήσεων, μέχρι να τις κλείσουν, να τις διώξουν ή να περάσουν σε ξένα χέρια (δηλαδή σε πολυεθνικές) Τώρα τάχα κλαίνε για την ανεργία. Όταν κυνηγούσαν τους Έλληνες επιχειρηματίες δεν ήξεραν οτι θα καταλήξουμε εδώ;; Αλλά υπηρετούσαν κι αυτοί τα ίδια αφεντικά με όλους τους άλλους, από διαφορετική σκοπιά απλώς. Έτσι, για να καλύπτονται όλες οι ιδεολογικές μας ανάγκες. Τελευταίο σύνθημα. ανοίξτε τα σύνορα να μπούνε οι ξένοι!! Μπράβο. να μπούνε που;; Ποιός έχει ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του, μΕ τα παιδιά του να κοιμούνται μέσα, για να μπει ο κάθε ανώμαλος παιδόφιλος ή δολοφόνος ή βιαστής;; Εκτός αν ξέρουν και μπορούν να μας εγγυηθούν, πως κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι κακοποιά στοιχεία ή πράκτορες!!! ΒΡΟΜΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξη φίλε 6.08 έχεις δίκαιο σε πολλά,
αλλά η Παπαρήγα λέει και κάτι ΚΑΛΟ.
Εξω τώρα απο την Ε.Ε.
ΕΛΛΑΔΑ ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ???

Ανώνυμος είπε...

1¨43 ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ> ΚΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΔΡΑΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΠΑΡ'ΌΛΟ ΠΟΥ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ) ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.
ΚΟΜΜΑ==ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΩ, ΤΕΜΑΧΙΖΩ ΔΗΛΑΓΗ ""ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"" ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Αντιθέτως οι γνώσεις μου γύρω από την Αριστερά είναι αρκετές ώστε να καταλήγω σε κάποια λογικά συμπεράσματα. Διάβασε κάποια βιβλία όπως του Σταυρίδη, πρώην γραμματέα του ΚΚΕ και άλλων, ανθρώπων που κάποτε ανήκαν στο ΚΚΕ. Έχει αρκετά βιβλία από τα οποία μπορείς να ενημερωθείς κι αν εξακολουθείς να πιστεύεις σε αυτό το κόμμα (ή οποιοδήποτε άλλο) συνέχισε και να τους ψηφίζεις!! η επόμενη ερώτησή σου σίγουρα θα είναι ""και ποιόν να ψηφίσω;"" Σε αυτό δεν μπορώ να σου δώσω απάντηση, γιατί δυστυχώς δεν έχω!!! Λυπάμαι!