Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ιδού γιατί στηρίζουν: 1 στους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ξαναβγεί!


Μόλις ένα από τα πέντε μέλη της νυν Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα είναι στην επόμενη Βουλή και αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πειθαρχούν σε ό,τι και αν φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, ακόμα και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Σε τελική ανάλυση ... τι είναι η εθνική κυριαρχία, μπροστά στην...
πολιτική επιβίωση π.χ. του Χ.Μαγκούφη που εδάρη από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, του Ο.Βουδούρη που επίσης εδάρη και άλλων τέτοιων κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας;

Μπορεί οι πολίτες να τους ... δέρνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αλλά το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης είναι πολύ ισχυρό: Από τους 153 βουλετές που απαρτίζουν αυτή την στιγμή την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λιγότεροι από 35 θα είναι στην Κ.Ο. ομάδα που θα προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές, αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να αποσπά ποσοστό περί το 20% με πτωτική τάση, μάλιστα.

Αυτό σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση 55 έδρες, από τις οποίες όμως ένα ποσοστό κατ'ελάχιστον 40% θα καλυφθεί από νέους βουλευτές.

Δηλαδή περί τους 20-25 θα είναι νέοι σε ένα σύνολο 55, οπότε μόλις 30-35 θα είναι τα μέλη της νυν Κ.Ο. και σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός, οι κορυφαίοι υπουργοί (όχι όλοι, κάποιοι είναι ήδη "τελειωμένοι" ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ).

Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία της κουνοβουλευτικής πειθαρχίας που δείχνουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Εκλογές σημαίνει ότι αποχαιρετούν Βουλή, προνόμια, αμαξάρες, ρουσφέτια κλπ.

Ας δούμε όμως και τα επόμενα τέσσερα crash-test που περιμένουν την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

α) Προϋπολογισμός. Από τα τέλη Οκτωβρίου, έχει μεταφερθεί η ψήφισή του αρχικά στις 10 Νοεμβρίου και τώρα υπολογίζεται για τα τέλη του μήνα χωρίς να αποκλείεται να πάει κανονικά ακι στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς πρέπει να εγκριθεί από τον Επίτροπο Χ.Ράϊχενμπαχ, την τρόϊκα και την γερμανική κυβέρνηση.

β) Νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι λένε δημοσίως ότι "Αν εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα" ετοιμάζουν και νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία ίσως να τα ... "πασπαλίσουν" με ψευτοελαφρύνσεις.

γ) Δανειακή σύμβαση. Η έγκριση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και τρης εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, κανονικά θα ήταν ατία για να πέσει όχι οι συγκεκριμένη, αλλά όλες οι κυβερνήσεις της χώρας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λειτουργήσει αντισυνταγματικά επιχειρώντας να περάσει το νομοσχέδιο με 151 βουλευτές, οπότε αναλαμβάνει και τις ευθύνες ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και της εκτροπής από την δημοκρατική αρχή. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για ειδικά δικαστήρια κλπ.

δ) Μεταφορές. Τόσο οι ταξιτζήδες, όσο και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. έχουν ισχυρή εκλογική βάση και δυνατό λόμπι. Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες μονοπώλια για να τους αντικαταστήσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr