Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ!



Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη περιγράφοντας τις κτηνωδίες των Τούρκων.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ιστορία αυτή γύρω από την ....έκθεση ή μη του πίνακα-συμβούλου για τον ελληνικό κρατάει ήδη από το φθινόπωρο του 2009, με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στο νησί της Χίου να κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς και για να μην «προκαλείται» η Τουρκία.
Το πρωτότυπο του πίνακα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, εκτίθεται στο Λούβρο και αποτελεί προϊόν έμπνευσης του Γάλλου ζωγράφου Ντελακρουά, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη σφαγή περισσότερων από 50.00 Χιώτων στις 30 Μαρτίου 1822 από τους Οθωμανούς, αποτύπωσε το 1824 τη διάσημη ανά την υφήλιο πλέον εικόνα στον καμβά.
Παρά τα συνεχή αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για ανάρτηση του αντίγραφου της «Σφαγής της Χίου», ακόμα και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Καράογλου.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπότε ότι δεν φαίνεται, σημαίνει ότι δεν έγινε?
Τότε ας κάψουμε και τις μπομπίνες από την εισβολή στην Κύπρο, ας φυλάξουμε τις ταινίες από την καταστροφή της Σμύρνης, και ας πετάξουμε το σπαθί του Ανδρούτσου και την περικεφαλαία του Κολοκωτρώνη.
Την άλλη μέρα θα είμαστε φίλοι και δεν θα έχει γίνει τίποτα.
Στο 1984 του Οργουελ, ξανάγραφαν τα παλιά βιβλία, και άλλαζαν άρθρα στις εφημερίδες, όπως συνέφερε το εσωτερικό κόμμα.
Ου να μου χαθήτε ΠΡΟΔΟΤΕΣ, εφιάλτες, παυσανίες, και τσολάκογλου.

Δημήτρης είπε...

Ακόμα μια μαλακία από τους προδότες μας...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΑΘΩΟΙ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

καντε εκστρατεια και δινουμε ραντεβου ολοι μαζιστη χιο,να δουμε ποσα απιδια εχει ο σακος.ας αναλαβει καποιος να μας συντονισει αμεσα...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ!!!!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πάλι για να μην προκαλείται η Τουρκία; τι άλλο πια για να μην προκαλούμε την αφεντιά τους, μας έχουν κάνει σκατομπούληδες, όλα θα τα αρπάξουν, όπως έκαναν πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Το να μη προκλέσουμε την Τουρκία είναι απλώς η διακιολογία. Η αλήθεια είναι πως θέλουν να ξεγράψουνε την ιστορία και να την γράψουν όπως αυτοί θέλουν. Εξ άλλου αυτό που θέλουν είναι να μας βάλουν πάλι κ΄τω από Οθωμανικό ζυγό. Ξέρουν πως αν πέσουμε στα χέρια των Τούρκων θα παρακαλάμε να πεθάνουμε από την πολύ ""καλοπέραση"" Δεν τους νοιάζει τίποτ'άλλο, αρκεί να εξαφανιστούμε σαν έθνος. Αυτό τους καίει!! Αλλά βλέπω πως και οι Έλληνες δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το μέλλον τους ή των παιδιών τους. Αν τους ένοιαζε θα έκαναν κάτι!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Χιώτες τι κάνουν ρε παιδιά;; Ας κάνουν κατάληψη του μουσείου, εδώ κάνουν κατάληψη οι γύφτοι την Νομική, για να διεκδικήσουν πράγματα που δεν δικαιούνται, εμείς γιατί αδιαφορούμε;;;

Ανώνυμος είπε...

κανονικά οι Χιώτες έπρεπε να ήταν στο πόδι τώρα, αφορμή έχουν, στο Αίγιο πως έγινε; άμα ανάψουν κατά τόπους οι εστίες θα συμπαρασύρουν το σύμπαν, δε θέλει και πολύ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ,
ως ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ(ΤΟΣΟ Μ...ΕΣ,ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΝ;) ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ Σ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ.

ΩΣ απάντηση-αντίδραση ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ λίγος ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ,να φωτοτυπήσουν την εικόνα του πίνακα ,πολλές φορές ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ:
1 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
2 ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ,ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ
3 ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ
4 ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ
5 ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΟΎ.

ΜΕΧΡΙ να επιστρέψει ο πίνακας στο μουσείο και να παραμείνει εκεί.

ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΕΤΟ,
ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ,

ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

Είναι το ελάχιστο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ που μπορούν να κάνουν για τις ψυχές των σφαγιασθέντων και πωληθέντων σε σκλαβοπάζαρα, Χιωτών της εποχής εκείνης.

Ανώνυμος είπε...

10¨11 Σωστός!!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστός!! και μη μασάτε, άντε γιατί πολύ τζιτζί κοκό τους είχαμε τελευταία

Ανώνυμος είπε...

malakies ,malakies, malakies, arhidia patera..........na pan eikosi tempolomantahaloi frapogaloi hiotes, pou mono strakastroukes xeroun na rihnoun to pascha k,l,p k,l,p kai.........na plakousoun sto xylo fylakes kai ypallhlous na tous petaxoun exo.....na paroun ta kleidia kai na katalawoun to mouseio.......AMESOSS META NA ANARTHSOUN TO ANTIGRAFO......AFOU OI MALAKES EINAI KAI KAPETANEOI DEN VRHKAN TA FRAGGA NA AGORASOUN SE DHMOPRASIA TON GNHSIO,,,,,,,,,,,,EISTE KAI KAPETANEOI KATA TA ALLA,,,,,,,KAI TELOS NA KANOUN KOUMANTO AYTOI STO MOUSEIO AYTOU TOU KOLOHANEIOU POU LEGETE ELLADA.....AMA HTAN GIA KAMMIA KONOMA MIA HARA KATALIPSI THA EIHAN KANEI.........AEINTE TEMPELIDES XYPNISTE,,,,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΙΔΕΣ, ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΝΕ.ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΒΑΘΥ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΦΑΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗ ΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΙΣ "ΚΑΛΕΣ" ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ. ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ.