Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τράπεζες, οι κηφήνες άρχισαν να πεινάνε


anti-ntp:Για να μάθουμε τι είναι αυτή η black rock,που είρθε να κάνει έλεγχο στις τράπεζες.Διαβάστε το.
Από τότε που ξεκίνησε το τραπεζικό σύστημα στη βιομηχανική εποχή, τα τελευταία 200 χρόνια δηλαδή, μερικές οικογένειες χώθηκαν και εξακολουθούν να είναι χωμένες. Μια τέτοια είναι οι Ρότσιλντ, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά πλέον έχουν συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις μεγαλομεσαίες τράπεζες εδώ.

"Πλήθος ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες θα διενεργεί από σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική ελεγκτική εταιρεία BlackRock Solutions. Ο έλεγχος του διεθνούς οίκου θα επεκταθεί σε 18 τράπεζες, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 250 δισ. ευρώ.
Η BlackRock θα αξιολογήσει με βάση την μεθοδολογία της το επίπεδο των επισφαλειών των Αγροτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και των υπό συγχώνευση τραπεζών Alpha Bank και Eurobank."


Ποιά είναι η BlackRock???
(Δεν περιμένουμε από το υποστελεχωμένο και με μισθούς πείνας tvxs που το γράφει να μας απαντήσει!!)


"Σήμερα η BlackRock θεωρείται ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος διαχειριστής χρήματος στον κόσμο. Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, πελάτες σε 60 χώρες, περίπου 10.000 υπαλλήλους, ενώ εδώ και μόλις δύο χρόνια κατέχει τα πρωτεία - από τότε, δηλαδή, που εξαγόρασε την Barclays Global Investors σε ένα στρατηγικό ντιλ 14 δισ. δολαρίων.

Σε αντίθεση με τις Goldman και Lazard, που σφύζουν από... εκατονταετίες τραπεζικής συνωμοσιολογίας, η BlackRock μετρά μόνο 23 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1988 και αρχικά προ­σέφερε μόνο προϊόντα σταθερής απόδοσης, φροντίζοντας να μένει μακριά από τις δημόσιες ή τις ηχηρές υποθέ­σεις. Η καρδιά της άρχισε να χτυπάει όταν δύο μεγαλοστελέχη της (τότε) First Boston , οι Λάρι Φινκ και Ρομπερτ Κάπιτο, άφησαν την τράπεζα για να δημιουργήσουν μια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίου, η οποία τέθηκε κάτω από την «ομπρέλα» της BlackStone Private Equity . Η νέα εταιρεία ονομάστηκε BlackStone Financial Management.

Το 1992 η κεντρική ομάδα αποφάσισε να εγκαταλείψει την «ομπρέλα» της BlackStone και μετονομάστηκε σε BlackRock. Μέχρι το 1999 είχε σχεδόν διπλασιάσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της. Σιγά σιγά ήρθε και η ώρα των εξαγορών, με σημείο καμπής αυτή της Merrill Lynch Investment Managers (MLIM), το 2006. Η επέκταση δεν είχε τέλος, με τις συμφωνίες να πέφτουν σαν το χαλάζι και τους πελάτες να έρχονται σε αντίστοιχους ρυθμούς, είτε προς διαχείριση είτε προς... εξαγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι η BlackRock είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Apple με 5,5% - ένα μερίδιο που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια. Η συμφωνία με την Barclays στα 13,5 δισ. δολάρια ήταν μάλλον «ψωμοτύρι» γι’ αυτή, που όμως την έβαλε σε ένα νέο πεδίο διαχείρισης κεφαλαίων, περίπου 1 τρισ. δολαρίων. Μετά τη συμφωνία αυτή, τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της αγγίζουν τα 3,5 τρισ. δολ., ενώ το χαρτοφυλάκιο για το οποίο παρέχει επενδυτικές συμβουλές ξεπερνά τα 9 τρισ. Είναι, δηλαδή, η μεγαλύτερη διεθνώς επενδυτική εταιρεία.

Η BlackRock ποτέ δεν απομακρύνθηκε από την BlackStone: η απόσχιση ήταν εικονική, ούτως ώστε να μην έχει τα όποια «βάρη» του ομίλου Blackstone, ο οποίος παρείχε τις «διασυνδέσεις». Μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ βρίσκονται ανέκαθεν στο Δ.Σ. της BlackStone - μέχρι το 2008 ήταν ο Nathaniel Jacob Rothsch ild και έκτοτε ο Randall Rothsch ild, ως διευθύνων σύμβουλος.

Επίσης η Black Rock , μέσω των κε­φαλαίων που διαχειρίζεται προς όφελος τρίτων, τυχαίνει να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χ.Α. με θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΤΕ, την EFG Euroba nk και την Εμπορική. Και όλως τυχαίως - πάλι μέσω των υπό διαχείριση κεφαλαίων ή των συμβουλών ρίσκου - θεωρείται και σημαντικός μέτοχος των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P. Ακόμη, αξιωματούχοι της κατείχαν υψηλά αξιώματα ή ήταν συνδεδεμένοι με τους τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ρίτσαρντ Τζενρέτ, μέλος του Δ.Σ. της Blackstone (μητρικής της BlackRock) και πρώην διευθυντής της McGraw-Hill, μητρικής του οίκου Standard & Poor’s."


Και ο συντάκτης στο "ποντίκι" απορεί με αρκετή δόση προσποιητής αφέλειας


"Εάν λοιπόν όλα αυτά... αληθεύουν, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος κάλεσε την BlackRock να αξιολογήσει τις ελληνικές τράπεζες; Γιατί της έδωσε τη δυνατότητα να «ξεσκονίσει» τα λογιστήρια, όπως θα έπραττε ένας μελλοντικός αγοραστής; Κι επίσης, γιατί της έδωσε προνόμιο να είναι η μόνη που θα μιλήσει για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, καθορίζοντας απολύτως την τύχη τραπεζών και μετόχων τους προσεχείς μήνες;"


Γιατί οι Ρότσιλντ και τα συνεταιράκια τους είναι μέτοχοι στην Τράπεζα της Ελλάδας !
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εσωτερικό έλεγχο που αμφισβητεί στα ίσια τα στρες τεστ της ευρωπαϊκής τράπεζας που τις έβγαλε όλες "λάδι". Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα εισβάλει όχι μόνο στο ντόπιο τραπεζικό σύστημα αλλά και στο ευρωπαϊκό.

Αυτό που θα κάνουν οι εργολάβοι της Black Rock, μια άλλη εταιρεία δηλαδή η Ernst & Young, είναι να μπουν στα λογιστήρια, να μετρήσουν τα δάνεια και τα χαμένα λεφτά από επισφάλειες και να μάθουν πόσες τράπεζες είναι ανοιγμένες χοντρά και πόσες όχι. Οι πρώτες θα οδηγηθούν σε κρατικοποίηση-απορόφηση-κλείσιμο και οι άλλες θα συνενωθούν σε μεγαλύτερα σχήματα.

"Οι βασικοί λόγοι είναι η καταγραφή των ζημιών από τα ομόλογα που θα ανταλλαγούν ή μετακυλιστούν, αλλά και τα επιπλέον βάρη που πιθανότατα θα προκύψουν από τα χαρτοφυλάκια δανείων τους. Και αυτό θα κρίνει το πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι.

♦ Αν προχωρήσουν, θα κρατήσουν τις τράπεζες, που θα είναι όμως πια πολύ μικρές σε κεφαλαιοποίηση, δεδομένης της μεγάλης χρηματιστηριακής πτώσης, άρα και ευάλωτες σε επιθετικές εξαγορές.

♦ Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασίες και συγχωνεύσεις, όπως είναι και η κρυφή επιταγή του Μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να προσφύγουν στη βοήθεια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τελικά να κρατικοποιηθούν."

Με απλά λόγια, θα δουν ποιές είναι φερέγγυες πλέον και ποιές όχι.
Το ερώτημα που προκύπτει, γιατί η κυβέρνηση δεν κρατικοποίησε τις περισσότερες τράπεζες ήδη, όπως στην Ιρλανδία????
Μα απλά, γιατί έτσι εξυπηρετούν τα φιλαράκια της εξουσίας που θα τις φορτώσουν επισφάλειες, όπως την Αγροτική και το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.


"Στόχος η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, έτσι ώστε το πόρισμα να παραδοθεί στην ΤτΕ στο τέλος του έτους. Με βάση τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, το κόστος του rollover για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και το κριτήριο του 10% για την επάρκεια κεφαλαίων τους (που τίθεται από την 1η Ιανουαρίου του 2012), η ΤτΕ θα υποδείξει ποιες θα πρέπει να προχωρήσουν (αν πρέπει) σε αυξήσεις κεφαλαίου."

Ετσι, οι Ρότσιλντ έστειλαν πριν από όλους το μήνυμα στις alpha και eurobank "κάντε συνένωση" και κάνανε, μπας και γλιτώσουν ! Στους άλλους θα τα πουν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.



Κι ενώ η πουλημένη ΟΤΟΕ δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ σε όλα αυτά που προμηνύουν πως θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στο μέλλον, κάποιοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ προσέχουν και παλεύουν να γλιτώσουν το τομάρι τους. Ενας είναι αυτός εδώ:


"Σκανδαλίδης: Καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου το Σάββατο, στην επέτειο των 37 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, «να ανοίξει οριστικά τον δρόμο στο πραγματικά διάδοχο κίνημα που θα αναγεννηθεί για να οδηγήσει τη χώρα και στη νέα εποχή και δεν θα θαφτεί στα συντρίμμια που προκαλεί η σημερινή κρίση. Να ανοίξει ένα παράθυρο στην ελπίδα για τον λαό και τον τόπο»."
 Πηγη

Σημ.anti-ntp: Δηλαδή η τράπεζα της Ελλάδος ( Που δεν είναι της Ελλάδος),που είναι μέσα οι Ρότσιλντ,κάλεσε την black rock των Ρότσιλντ να κάνει τον έλεγχο..Συγγνώμη αυτό δεν είναι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκανδαλίδης: Καλεί τον τουριστα πλεον οχι πρωθυπουργο Γιώργο Παπανδρέου

Ανώνυμος είπε...

αμεση ανατροπή του φασιστικού καθεστώτος,κρατικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που έναντι πινακιου φακής έφαγαν ή θα φάνε μεχρι την ανάτροπή των φασιστιειδών και όλων των τραπεζών με μεγάλη ξένη συμμετοχή.Δημιουργία παλλαικής άμυνας και όποια κουφάλα αν θέλει να φάει το κεφάλι της ασ κουνηθή
ΝΙΚΑΝΩΡ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης στην έμαθε την black rock...μόνο το λαός μιλάει γιαυτα

Ιωάννης είπε...

2 Σεπτεμβρίου 2011 1:38 π.μ. μόνο το λαός μιλάει για αυτά; Παρακολουθεις το anti-ntp; Πλακα κανεις ετσι;