Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ανικανότητα ή κάτι άλλο; Ποιά συμφέροντα κ ρατούν στα συρτάρια το Ελληνικό Υπέρ-Όπλοελradar-1-spezia-474x331.jpgΠέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”!
Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων....
συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής
βιομηχανίας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.
Η ιστορία είναι απίστευτη.
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!
•Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
•Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
•Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
•Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι …το θέμα θα επανεξεταστεί!!!
Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…” Loutraki One με πηγές απόonalert.gr

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na kataskewasti tora alites politiki.

Ανώνυμος είπε...

Μιά απο τις καλυτερες αναρτησεις αυτου του ιστοτοπου!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!!!!!!!!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ............
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ????????? .............
ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΓΙΝΑΝΕ ????

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκιόλβας κάποτε είχε πει πως, αν δεν συμφωνήσουν οι Εβραίοι, ούτε λάμπα δεν μπορούμε να φτιάξουμε. Κάτι ήξερε ο άνθρωπος...

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μην το πουλήσουν εκτός της χώρας μας το σύστημα! Τουλάχιστον η τεχνολογία που αναπτύσουμε να μένει στη χώρα μας...και που ξέρεις μπορεί κάποτε να αλλάξουν τα πράγματα και να προωθηθεί..!

Ανώνυμος είπε...

η μη κατασκευη του συγκεκριμενου συστηματος οδηγει εκ του ασφαλους στο συμπέρασμα οτι το ανηκομεν εις την δυση ειναι στην κυριολεξια σχεση ολικης εξαρτησης της πατριδας μας ειμαστε δουλοι παροικοι ξεπεσμενοι για να μην αντιδρουμε μαλλον τη βρισκουμε περαστικα μας........

Ανώνυμος είπε...

ευγε 2:54 το ιδιο πιστευω και εγω! ολοι οι της βουλης,ειναι τομαρια και ανθελληνες! αλλα ειναι κοντα η ωρα που ολα αυτα τα καθικια θα εκτελεστουν στην πλ.συνταγματος!! εμεις σαν λαος ας ειμαστε ενωμενοι γιατι μονο ετσι θα παμε μπροστα ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!! ''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ''

Ανώνυμος είπε...

oi koloevraioi to exoyn idi,poytanas paidia politikoi,sto telos ksirizoyn ton gampro.

Σαλονικιος είπε...

Για να δουμαι θα κανουν κατι; Που δεν πειστευω γιατι εφωσον εχουν τα γαλικα συστηματα Ρανταρ μεσο Δωρυφορο νομιζουν οτι εχουν πιασει τον Παπα απο τα Αρχ...α!

Αφτο ειναι ενα Υπερσυστημα που ολοι θα θελαν και προπαντως οι γειτονες μας αλλα ποιον ενδιαφερει αφτο;

Υπαρχουν ομως Διπλοματες που ψαχνουν για τετεια φιλετα αμυντικης Βιομηχανιας οπως οι διπλανοι μας και οπως φυσικα γνοριζουμαι ολοι μας πως πληρονουνε πολυ καλα και πολλα εξτρα σε τετειες περιπτωσεις!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδες τι μαλακιες γραφετε. κατι συγκεκριμενο για το θεμα δεν εχετε να πειτε;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδες τι μαλακιες γραφεται, για εβραιους και πρασινα αλογα. κατι επι του θεματος εχετε να πειτε;

Σαλονικιος είπε...

Μα καλα ποιος σβηνει της αναρτησεις εδο μεσα;
γιαυτο λεμε οτι ουται και τα μπλοκ ειναι σταθερα εδο γραφουν και σβηνουν οτι γουσταρουν και μετα σου λεει Δημοκρατια;

χαχαχαχαχα Μαλακιες κανετε ολοι σας αμ ετσι δεν θα πατε μπροστα!

Σαλονικιος είπε...

συγκεκριμενα γραφονται μεγαλε αλλα σβηνονται απο μερικους εξουσιαστες εδο μεσα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ;; ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΡΑΔΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1922.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ.. ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.. (ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ..)

ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΗ
Μ'ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..??

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΨΟΥΝ..
ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ..

ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ !

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑ ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ .ΑΡΧΗΓ0Σ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΣΑΙ.ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να μήν το είχαν ανακαλύψει....Με ολους τους προδοτες που υπάρχουνγύρω μας,στο τέλος θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον μας...

Ανώνυμος είπε...

ας βρουν μουλωχτα εναν Ελληνα να τους χρηματοδοτησει και μια καβατζα να το στησουν

διαφορετικα θα το φαει το μαυρο σκοταδι στην καλυτερη περιπτωση

με αυτους που εχουμε να κανουμε η θα το πουλησουν η θα το στρεψουν εναντιον μας

Ανώνυμος είπε...

4:11 και πως ξερεις οτι δεν το εχουν κανει ηδη?
εγω παντος πιστευω οτι εχει κατασκευαστει κ το κρατανε κρυφο μεχρι να υπαρξει αναγκη