Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ της Νέας Τάξης, «κάνει αέρα» στους Γιάνκηδες


Τελικά, αποκαλύπτεται αυτό που όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν φώναζε: τα ίχνη των υποκλοπών κατά του τότε πρωθυπουργού αλλά και άλλων παραγόντων του πολιτικού & κοινωνικού μας βίου, οδηγούν, βάσει της εισαγγελικής έρευνας, πού αλλού, στην αμερικανική πρεσβεία.


Την πρεσβεία, η οποία από τη δεκαετία του ’50 και μετά, προσπαθούσε και εν μέρει το κατάφερνε, να χειραγωγεί τις πολιτικές (και όχι μόνο) εξελίξεις στη χώρα μας.

Οι του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν αμήχανοι τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να… δικαιώνεται όσο περνά ο χρόνος.

Επίσης, επιβραβεύεται η επιλογή του να μη μιλήσει. Τελικά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όσο για την αμήχανη σιωπή του «προοδευτικού» Τύπου για τις αποκαλύψεις μέσω των Wikileaks, αυτή από μόνη της λέει πολλά.

Όπως λέει πολλά και η σιωπή στην περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας που στηνόταν κατά του πρώην πρωθυπουργού, υπόθεση που αποκάλυψε με αδιάσειστα στοιχεία το περιοδικό «Επίκαιρα». «Μούγγα στη στρούγκα», για να μην κάνουν ήρωα τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κοπανούσαν συστηματικά.

Λες και το ζητούμενο είναι αυτό και όχι το εθνικό συμφέρον. Πάντως, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ γνώριζε ποιοι κρύβονταν πίσω από τις υποκλοπές και δεν τους κατήγγειλε, αλλά αρκέστηκε τότε σε αντιαμερικανικές «διαρροές», όταν στριμώχτηκε επικοινωνιακά στο συγκεκριμένο θέμα…

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» (!), ο εισαγγελέας Εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει στην κατεύθυνση της αμερικανικής πρεσβείας, θεωρώντας την τον αυτουργό των παρακολουθήσεων κατά του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004-2005, μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της εταιρείας Vodafone. Φυσικά, η έρευνα αυτή έχει οροφή.

Τα χέρια της Δικαιοσύνης είναι «δεμένα», λόγω διπλωματικών ασυλιών και λόγων «εθνικού συμφέροντος», ιδιαίτερα επί των ημερών της πιο φιλο-αμερικανικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

Είναι καιρός κάποιοι να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας. Τα όσα βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια, κυρίως μέσω των Wikileaks, αλλά και από τις διάφορες έρευνες θεσμικών οργάνων, δεν τιμούν τους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Απολογούνται οι πολιτικοί μας παράγοντες συνεχώς στους Αμερικανούς συνομιλητές τους, καθίστανται πειθήνια όργανά τους και δεν μπαίνουν καν στον «κόπο» να παρουσιάζουν τις ελληνικές θέσεις, ή να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι, σε αντάλλαγμα για αυτά που τους προσφέρουν: την Ελλάδα στο πιάτο.

Όσες φορές μίλησαν δημοσιογράφοι σε Αμερικανούς διπλωμάτες, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι οι τελευταίοι δεν είχαν ιδέα τις περισσότερες φορές για τις ελληνικές θέσεις, σε φλέγοντα μάλιστα για τα συμφέροντά μας ζητήματα. «Από εσάς τα μαθαίνουμε», είπαν στους εκπροσώπους του Τύπου πολλές φορές, στην αμερικανική πρεσβεία.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την «απολογητική» στάση γνωστών ΠΑΣΟΚων αλλά και «οργάνων» του κυβερνώντος κόμματος στη γραφειοκρατία, έναντι του εν Αθήναις Αμερικανού πρέσβη.

Μάλιστα, κάποιοι φτάσανε να απολογούνται για ανύπαρκτα ζητήματα και για υποθέσεις που είχαν διαλευκανθεί, αντί να ζητούν εξηγήσεις για τις άθλιες προβοκάτσιες στα Χανιά, από Αμερικανούς υπηκόους που εργάζονταν στη βάση της Σούδας.

Έτσι όμως, δεν πάμε πουθενά. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος.

Αυτό, οφείλει κάποιος να το «τονίζει» στον εκάστοτε Αμερικανό πρέσβη, όταν αυτός περνά την «κόκκινη γραμμή». Για να το τονίζει όμως, πρέπει και να το πιστεύει. Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν πλέον θιασώτες του συνθήματος «η Ελλάδα στους Έλληνες».

Στο κυβερνών κόμμα, τα επίσημα δόγματα είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση, ο εθνομηδενισμός και η αρνησιπατρία.

Κάτι πολύ σημαντικό: στην περίπτωση των υποκλοπών, υπάρχει ένας καθ’ όλα ύποπτος θάνατος συμπολίτη μας. Καλό θα ήταν στην κυβέρνηση, να μην το ξεχνούν αυτό. Η υπόθεση αυτή, πρέπει να διαλευκανθεί. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Του Νίκου Χιδίρογλου
Πηγη